Razpisano delovno mesto

Samostojni aktuar za razvoj produktov (M/Ž)

Služba za strategijo in razvoj

Ljubljana

Prijave do: 16.02.2024

V Zavarovalnici Vita bi bili radi drugačni od drugih ponudnikov zavarovanj. Ljudem želimo svetovati, kako naj si zagotovijo varnost, in jim stati ob strani v trenutkih preizkušenj. Posvetili smo se življenjskim in nezgodnim zavarovanjem, vedno pa iščemo načine, kako jih ljudem približati na čim bolj enostaven in priročen način. Zato v svoji ekipi radi vidimo ljudi, ki izzive rešujejo s sodelovanjem in dobrimi idejami.

Kratek opis delovnega mesta

Si zanesljiva in odgovorna oseba, ki ima znanje s področja zavarovalništva in aktuarstva? Rad/-a sodeluješ v projektnih skupinah in rad/-a analiziraš podatke? Si želiš delati v okolju, kjer spodbujamo inovativnost? Morda si prav Ti tisti/-a, ki bo imel/-a priložnost ustvariti nov produkt Zavarovalnice Vita!

Zato te vabimo, da se pridružiš ekipi zavarovalnice Vita kot samostojni aktuar za razvoj produktov (M/Ž).

Tvoje najpomembnejše naloge na delovnem mestu bodo:

 • koordiniranje in izvajanje aktivnosti razvoja zavarovalnih produktov,
 • analize konkurence, trgov, zavarovalnega portfelja in podobno,
 • izračuni zavarovalno tehničnih rezervacij in drugi izračuni v zvezi z zagotavljanjem izvrševanja obveznosti iz zavarovanj,
 • priprava zavarovalno tehničnih podlag in poročil o profitabilnosti,
 • priprava uporabniških specifikacij ter testiranje uvedenih sprememb,
 • sodelovanje pri pripravi dokumentarnega gradiva za razvoj zavarovalnih produktov,
 • vodenje in sodelovanje v delovnih in projektnih skupinah na področju razvoja zavarovalnih produktov.

 

Od tebe pričakujemo:

 • VI/2. ali VII. stopnjo izobrazbe matematične, ekonomske ali podobne smeri,
 • aktivno znanje tujega jezika,
 • poznavanje standardnih in specializiranih orodij za PC,
 • delovne izkušnje 6 mesecev so zaželene, niso pa pogoj,
 • kreativnost, analitičnost, samoiniciativnost.

 

Mi pa ti ponujamo:

 • zaposlitev za nedoločen čas, s poskusno dobo 6 mesecev,
 • stik z najnovejšimi tehnologijami v zavarovalništvu,
 • osebno in strokovno rast skozi interni prenos znanja in izkušenj ter dodatna izobraževanja,
 • možnost dela od doma,
 • konkurenčno plačilo in nagrade iz naslova poslovne uspešnosti,
 • dinamično delo v prijetnem in sproščenem okolju.

Ugodnosti za naše zaposlene

Prilagodljiv delovni čas

Vsak od nas ima svoj življenjski ritem, ki mu najbolj ustreza. Nekateri so najučinkovitejši zgodaj zjutraj, drugi malce kasneje. Da bi bili kar se da spočiti in bistrih glav, si zaposleni v dogovorjenih časovnih okvirih lahko prilagodijo čas prihoda na delovno mesto in odhoda z njega. 

Možnost dela od doma

Dvakrat do trikrat tedensko se lahko zaposleni odločijo za delo od doma. Nekaterim to ustreza, ker prihranijo čas, ki bi ga sicer porabili za pot v pisarno, pa tudi zato, ker so tako učinkovitejši in lažje usklajujejo službeno in zasebno življenje. 

Strokovna izobraževanja

Znanje je gonilna sila zavarovalnice Vita, zato spodbujamo izobraževanje in strokovni razvoj vseh zaposlenih. Poleg lastnih izobraževalnih programov sodelavcem omogočamo še obisk različnih strokovnih usposabljanj doma in v tujini. 

Zavarujemo tudi tebe

Življenje je nepredvidljivo in dragoceno, zato zaposlenim ponujamo nekatera brezplačna zavarovanja zanje in njihove bližnje.

Zdrav duh v zdravem telesu

Poleg različnih športnih aktivnosti, kot so plavanje, tenis, odbojka in vodene vadbe v fitnesu, so zaposlenim v Viti na voljo tudi preventivni zdravstveni pregledi za nekatere resne bolezni. Z delavnicami sprostitvenih tehnik pa skrbimo tudi za naše dobro psihološko počutje. 

Družini prijazno

Prvi vrtčevski koraki in prvi šolski dan so pomembni družinski dogodki, ki jih zaposleni v Viti nikakor ne smejo zamuditi. Otroke razveselimo tudi z darili dedka Mraza, možnostjo ogleda otroških predstav v Cankarjevem domu ter z vstopnicami in ugodnejšim počitniškim varstvom v ZOO Ljubljana.

Dan za zdravje

Vsak zaposleni v zavarovalnici Vita ima en dodatni prosti dan, ki ga lahko porabi za rekreacijo ali oddih. Nekateri se odpravijo v hribe, drugi smučat ali plavat, vsak pa nam pošlje fotografijo z lepimi pozdravi za sodelavce. 

Vračamo družbi

Vsak od nas lahko po svoje prispeva k boljši in lepši prihodnosti, skupaj pa lahko naredimo še več. Vsako leto s pobudo Srce za svet zaposlene vključimo v aktivnosti, s katerimi se trudimo pustiti pozitiven pečat v družbi, katere del smo. Tako naša obljuba, da ljudem stojimo ob strani, dobi še globlji pomen. 

Družimo se

Skupaj rešujemo izzive in se družno veselimo uspehov. Vsako leto organiziramo dogodke, na katerih bolje spoznamo sodelavce, okrepimo ekipnega duha in izboljšamo medsebojne odnose. Veselimo se tudi rojstnih dnevov, pomembnih obletnic in osebnih uspehov. 

Spoznajmo se

Če te zanima delo v zavarovalnici Vita in bi se nam rad/-a pridružil/-a, nam do vključno 16. 02. 2024 na naslov kariera@zav-vita.si pošlji prijavo s svojo predstavitvijo in življenjepisom.

Oddaj prijavo