Najpogosteje umiramo zaradi bolezni srca in ožilja ter rakavih obolenj

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije (SURS) je v letu 2013 v Sloveniji umrlo 19.334 prebivalcev. Povprečna starost umrlih se še vedno zvišuje, kar pomeni, da se prebivalci Slovenije staramo. Tako je bila povprečna starost umrlih moških skoraj 72 let, medtem ko je bila pri ženskah 80 let.

Za časa svojega življenja o zgoraj naštetih dejstvih neradi razmišljamo. Še zlasti ne, ko smo mladi in dobrega zdravja. Ko začnemo ustvarjati družino, si graditi dom, ko pričakujemo prvega otroka, je zadnje, na kar pomislimo to, da smo ranljivi.

Svoje življenje in zdravje moramo varovati. Varujemo ga z zdravim načinom življenja. Prav tako pa moramo zaščititi tudi vse najbližje, ki nas obkrožajo.

Žal pa zdrav slog življenja pogosto ni dovolj. S staranjem pride tudi bolezen. Skoraj 40% prebivalcev Slovenije je po podatkih SURS-a v letu 2013 umrlo zaradi bolezni obtočil, kamor spadajo bolezni srca in ožilja. Več kot 30% prebivalcev pa je umrlo zaradi najrazličnejših oblik neoplazme, med katere štejemo rakava obolenja.

Zastrašujoč podatek je, da vsak peti prebivalec umre pred svojim 65. letom starosti. Med moškimi je to vsak četrti, med ženskami vsaka osma.

V NLB Viti zavarujemo tisto, kar je najpomembnejše, to je vaše življenje. Našim zavarovancem ponujamo pestro ponudbo življenjskih zavarovanj, ki so prilagodljiva vašim potrebam, in ki lahko vključujejo tudi zavarovanja kritičnih bolezni.

Pri zavarovanju za primer kritičnih bolezni smo se osredotočili na najpogostejše bolezni. Zavarujete se lahko za primer nastanka naslednjih bolezni: rak, srčni infarkt, možganska kap, operacija koronarnih arterij in ledvična odpoved.

Vsi si želimo, da nikoli ne bi zboleli, žal pa temu vedno ni tako. V primeru, da ste zavarovani za primer kritičnih bolezni in zbolite za katero od zgoraj naštetih bolezni, vam zavarovalnica izplača zavarovalno vsoto, ki jo določite ob sklenitvi zavarovanja. Z  boleznijo se žal spremeni tudi življenjski slog. Z izplačilom si v najtežjih trenutki lahko olajšate svoje zdravljenje in življenje.

Pomembno je, da življenjsko zavarovanje sklenemo, ko smo mladi in dobrega zdravja. Takrat je zavarovanje tudi najbolj ugodno za zavarovanca. Dodatno zavarovanje za primer kritičnih bolezni pa lahko sklenete pri izbranih zavarovanjih, ki jih ponujamo.

Veseli bomo vašega povpraševanja po življenjskih zavarovanjih. Vabimo vas, da nas o vsem, kar vas zanima, vprašate po e-naslovu info@nlbvita.si. Življenjsko zavarovanje lahko sklenete v vseh Poslovalnicah NLB, pri čemer so vam na voljo naši usposobljeni zavarovalni posredniki.

Starost 65+