V tujino brez skrbi

Načrtovanje prostih dni je zagotovo eno izmed naših slajših početij. Pri tem pa žal le redko pomislimo, da gre lahko marsikaj tudi narobe. Lahko zbolimo ali se poškodujemo. Rešitev? Zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini NLB Vita Tujina.

Mojca se je z možem in dveletnim sinom odpravila na počitnice v Grčijo. »Zadnjo noč je sin dobil zelo visoko vročino in hude prebavne motnje. Do 4. zjutraj je bil že popolnoma obnemogel, postajal je vse bolj moder. V zadnjem trenutku smo ga pripeljali v najbližjo bolnišnico, kjer so ga rešili. A tu groze še ni bilo konec. Preden so nam izročili odpustni list, smo morali plačati račun. Pokazala sem jim evropsko zdravstveno kartico, vendar pri njih ni bila veljavna, saj je bila bolnišnica zasebna. Račun pa … astronomski. Znašal je 12.000 evrov! Z možem sva morala vzeti kredit,« se spominja Mojca. 

Tudi zgodba zdravnice Petre je podobna. Odpravila se je v Ameriko na zdravstveni kongres, tam pa si je zvila gleženj. »Zdravljenje je stalo 6430 ameriških dolarjev,« pravi in dodaja: »Brez zdravstvenega zavarovanja ne grem nikamor več. In to takšnega z asistenco, saj ti je s tem marsikaj olajšano. Vedno se lahko obrneš na nekoga in mu zaupaš, da bo vse organizirano v prid tvojega zdravja in dobrega počutja,« razlaga. 

Zdravstveno zavarovanje z asistenco pa ni dobrodošlo le takrat, ko se odpravljate v daljne kraje. Sanja se je denimo pred nedavnim odpravila s prijateljico na nakupovalni izlet v Trst. V eni izmed trgovin se je zaletela v steklena vrata in doživela hud pretres možganov. Odpeljali so jo v zasebno ambulanto. »Zdravljenje je stalo mojih 5 plač!« pravi Sanja. In dodaja:« Nikoli nisem pomislila, da potrebuješ zdravstveno zavarovanje za izlet do Trsta, pa vendar se ti lahko nesreča zgodi kjerkoli in kadarkoli. 

KAJ KRIJE EVROPSKA KARTICA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja krije stroške nujne oz. potrebne zdravstvene storitve zdravniške pomoči pri zdravnikih in zdravstvenih ustanovah v tujini, ki so del javne, državne zdravstvene mreže. V zavarovanje niso vključeni nekateri prevozi, asistenca in stroški zasebnega zdravstva. Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja velja le v državah Evropske unije (EU), Evropskega gospodarskega prostora (EGP), v Švici in v državah, s katerimi je sklenjen meddržavni sporazum – v Makedoniji, Srbiji, Črni gori, Bosni in Hercegovini (v tem primeru se pridobi konvencijsko potrdilo) in Avstraliji. Zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini NLB Vita Tujina pa velja za ves svet*, zaradi česar je še posebej pomembno, da v načrtovanje vsakega odhoda prek naših meja vedno vključite tudi točko
zdravstveno zavarovanje. Saj veste, nesreča nikoli ne počiva, pravi pregovor, ki žal … drži prav takrat, ko smo najmanj pripravljeni.

KAKO NA POT BREZ SKRBI?

Če sklenete zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini NLB Vita Tujina, ste lahko brez skrbi. Gre namreč za zavarovanje, ki ob bolezni ali nezgodi med potovanjem ali bivanjem v tujini krije stroške nujne zdravniške oskrbe in nujnega zdravstvenega prevoza, zagotavlja pa tudi medicinsko asistenco 24 ur na dan, vse dni v tednu.

KAKO SKLENITI ZAVAROVANJE?

  • Zavarovanje lahko sklenete na enostaven način z obiskom NLB poslovalnice ali naše spletni strani www.nlbvita.si.
  • Glede na vaše potrebe izberete ustrezno zavarovalno vsoto v višini 25.000, 50.000 ali 80.000 evrov in dobo trajanja zavarovanja.
  • Takoj po sklenitvi boste prejeli vso potrebno dokumentacijo.
  • Zavarovanje je potrebno skleniti pred odhodom v tujino.

Kaj vse krije NLB Vita Tujina?

Organiziranje nujne zdravstvene oskrbe in prevoza, posredovanje nujnih informacij najbližjim, nujno zdravstveno pomoč in zobozdravstveno storitev v primeru nezgode ali bolezni, prevoz do bolnišnice, nujne premestitve in vrnitev v domovino, prevoz
posmrtnih ostankov v domovino, prevoz in bivanje skrbnika, prevoz otroka v domovino ob smrti zavarovanca in stroške organiziranja vrnitve v domovino ob smrti ali hudi bolezni družinskega člana.
 

Potovanje

Prejšnji članek:

Ko nesreča ne počiva …