Pravijo, da so študentska leta najlepša leta. Se strinjate?

Študentje imate poleg študija v tujini tudi možnost obiskovanja različnih dodatnih izobraževanj, poletnih ali zimskih kampov, študentskega dela, opravljanja različnih praks ali pa nenazadnje le študentsko popotovanje na različne konce sveta.

Odhod v tujino zahteva kar nekaj priprav. Drugačen/nov način življenja v tuji državi ne predstavlja le nove izzive, temveč tudi skrb za dobro počutje in varnost.

Poleg študijskih obveznosti je pomembno pomisliti tudi na nepredvidljive težave, katerih upamo, da bo kar najmanj.

Zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco  v tujini NLB Vita Tujina  ob bolezni ali nezgodi med potovanjem ali bivanjem v tujini krije stroške nujne zdravniške oskrbe in nujnega zdravstvenega prevoza, zagotavlja pa tudi medicinsko asistenco v slovenskem jeziku. Zavarovanje za tujino lahko sklenete za enkratno potovanje v tujino z določenim trajanjem do enega leta ali za večkratna potovanja v tujino v okviru enega leta, t. i. Multitrip zavarovanje. Multitrip zavarovanje velja za neomejeno število potovanj v tujino, pri čemer je zavarovalno kritje omejeno na prvih 45 dni potovanja. Izbirate lahko med zavarovalnimi vsotami v višini 25.000 EUR, 50.000 EUR ali 80.000 EUR.

NLB Vita Tujina je primerna tako za študente, kot za  svojce, prijatelje ali znance, ki z obiskom v tujini nameravajo preživeti nekaj dni in s tem prinesti malo pridiha Slovenije v študentsko življenje.

Sklenete jo lahko preko spleta ali pa v katerikoli NLB Poslovalnici v Sloveniji.

Potovanje