Za stroške pogreba bomo morali poskrbeti sami

ZV letu 2014 so do povračila pogrebnine in posmrtnine postali upravičeni le socialno ogroženi. To pomeni, da bomo za stroške pogreba morali poskrbeti sami. Cene pogrebov so od 590 EUR naprej.

O stroških pogreba razmišljamo le redko pred tem, ko se z njimi soočimo sami. O smrti in pogrebih je marsikomu težko govoriti, zaradi česar se v družinskem krogu o tem le redko pogovarjamo. A po smrti določeni stroški pač nastanejo in nemogoče se jim je izogniti. Če sami prej ne poskrbimo za to, obremenimo svoje bližnje, česar pa seveda ne želimo.

Nekoč, ko mene več ne bo


Življenjska zavarovalnica NLB Vita, d. d. Ljubljana vam že danes ponuja rešitev − preprosto življenjsko zavarovanje NLB Vita Senior, s katerim lahko zagotovite za pogreb potrebna sredstva in bližnjim olajšate stisko. Zavarovanje, ki ga lahko sklenete že za 10 EUR na mesec in je namenjeno vsem, starim med 50 in 80 let, sklenete brez preverjanja zdravstvenega stanja.

Višina zavarovalne vsote je odvisna od vaše starosti ob odločitvi za zavarovanje in od višine premije, ki jo boste plačevali. Če se vam najvišja mogoča vsota zavarovanja zdi premajhna, lahko sklenete dve zavarovalni pogodbi in vsoto tako podvojite. Kdo bo upravičenec do zavarovalnine, določite sami. Se pa sredstva, ki jih upravičencu izplačamo v 48 urah po prejemu popolnega zahtevka, lahko porabijo tudi v druge namene, ne zgolj za stroške pogreba.

Z življenjskim zavarovanjem NLB Vita Senior se lahko že danes razbremenite teže prihodnosti in se resnično posvetite stvarem, ki so za vas pomembne zdaj.

Za več informacij se oglasite v najbližji poslovalnici NLB, pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 87 98 ali pa informacije poiščite na spletni strani www.nlbvita.si.

Varčevanje Starost 65+