Poročilo o družbeno odgovornih dejavnostih NLB Vite v letu 2015

Kot vsako leto, smo tudi v letošnjem letu v NLB VITI, življenjski zavarovalnici posvetili veliko pozornost družbeno odgovornim projektom in tako ali drugače podpirali dogodke, ki se jih udeležujejo naši ciljni segmenti strank. V nadaljevanju izpostavljamo projekta s področja kulture, športni dogodek in dogodke za otroke na katerih smo sodelovali v letu 2015.

Področje kulture

Program za otroke in mladino Cankarjevega doma

Cankarjev dom kot osrednji slovenski kulturni center ponuja širok program kulturne in umetniške vzgoje. V NLB Viti smo se odločili in podprli program za otroke in mladino v šolskem letu 2015/2016. Otroci bodo tako lahko spremljali Moj prvi abonma, mladostniki Dbest abonma, dijaki in študentje pa Ta hud abonma. V abonmajih so združene predstave in prilagojeni koncerti, ki jih spremljajo ustvarjalne delavnice, ter didaktično gradivo. Mladi pa se na dogodkih srečajo tudi z umetniki s katerimi se lahko pogovorijo.

Bralnice pod slamnikom

Bralnice pod slamnikom so festival, ki poteka že peto leto in promovira prostočasno branje pri mladih in hkrati vzpodbuja strpnost. Poteka pod okriljem Unesca in poteka v več slovenskih mestih – Domžale, Tolmin in Nova gorica. V okviru festivala se bo zvrstilo več kot 100 prireditev v šolah, vrtcih ter knjižnicah. Branje je osnova za različne ustvarjalne dogodke, delavnice, srečanje z avtorji in razstave. S podporo festivalu v NLB Viti povečujemo bralno kulturo mladih.

Športni dogodki

Pot ob žici

Športno rekreativna prireditev Pot ob žici je posvečena vsem, ki jim narava in zdrav način življenja veliko pomenita. Na praznik Ljubljane je letos organizirana že devetinpedesetič in tako obuja in ohranja vrednote skozi rekreacijo in druženje po boljšem življenju. Poleg pohoda ob žici poteka tudi Tek trojk za osnovnošolce, srednješolce, člane in veterane. NLB Vita s podporo tej prireditvi skrbi za ohranjanje zdravja in dobrega počutja.

Dogodki za otroke

Čarobni dan v Kranjski gori, Bledu in Arboretumu

V NLB Viti že leta sodelujemo tudi na vseh prireditvah Čarobni dan, kjer poskrbijo za zabavo celotne družine. Otroci so lahko sodelovali na več kot 60 športnih, plesnih, glasbenih, gibalnih, ustvarjalnih in kreativnih otroških delavnicah v pravljični deželi. Poskrbeli pa so tudi tudi za številna presenečenja. Na stojnici NLB Vite so otroci lahko tudi risali na majice, starši pa so se lahko pogovorili o življenjskih zavarovanjih.

Dogodek NLB Vite v ZOO

Vsako leto v sodelovanju z živalskim vrtom v Ljubljani NLB Vita organizira dogodek, na katerem se otroci in njihovi starši naučijo veliko novega o živalih. Letošnje leto je bila osrednja tema igrače za živali.  Na dogodku so obiskovalci izdelovali igrače za njihove hišne ljubljenčke, hkrati pa so sodelovali pri izdelavi igrač za živali v živalskem vrtu. S podporo in sodelovanjem z živalskim vrtom pomagamo pri ozaveščanju javnosti o ohranjanju okolja, saj s tem pripomoremo k ohranjanju naravnih danosti za ohranjanje živali v njihovem naravnem okolju.

Finance

Prejšnji članek:

Intervju z Denisom Avdićem