Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate smučarsko šolo za otroke?

 

Februar je čas, ko se največ Slovencev odloči za smučarski oddih doma ali na bližnjih tujih smučiščih v Avstriji, Italiji ali Franciji. Kako tudi ne, saj je ta mesec zaznamovan s šolskimi počitnicami, ki se jih naši nadobudneži po napornem novoletnem začetku še kako veselijo.

Veliko staršev s šoloobveznimi otroki se pri izbiri smučišča osredotoča ne le na ceno, ustreznost destinacije itd., ampak tudi na ponudbo in kakovost smučarskih šol, v katere bi lahko vpisali svojo mladino.

Ker so otroci v družini večinoma različnih starosti  in ker se, kar je še pomembneje, razlikuje tudi njihova stopnja znanja, najem zasebnega učitelja smučanja ponavadi nima najboljšega učinka. Le-ta  se namreč ne bo mogel istočasno ukvarjati z vsemi otroki hkrati, kar lahko privede do zdolgočasenosti in odpora. Zato je najboljša možna izbira vpis v kvalitetno smučarsko šolo, kjer bodo otroci pridobili ustrezno znanje in tudi nove prijatelje.

  1. Zakaj vpisati otroke v smučarsko šolo?

Tudi če se po belih strminah spuščate, odkar pomnite, in je za vami že ničkoliko presmučanih kilometrov in premaganih višinskih spustov, naj bo šola smučanja še vedno prva izbira. Inštruktorji smučanja imajo poleg tehničnega in teoretičnega znanja namreč tudi neprecenljive izkušnje poučevanja in prenašanja znanja, česar sami nimate. Otroci se bodo med svojimi vrstniki zabavali, vi pa boste nenazadnje imeli dovolj časa za raziskovanje zahtevnejših smučišč, kamor z začetniki ne bi mogli.

  1. Pozanimajte se o ustreznosti in ponudbi šole

Preden izberete smučarsko destinacijo, preverite ponudbo in kakovost tamkajšnjih smučarskih šol: kakšna je izobrazba in usposobljenost inštruktorjev, koliko otrok je v eni skupini, koliko je različnih skupin glede na predznanje, ali imajo učni poligon, ali je snežni vrtec ustrezno opremljen in ograjen itd.

  1. Preverite, ali šola nudi izposojo smučarske opreme

Večina smučarskih šol nudi izposojo smučarske opreme, saj nakup lastne opreme mnogim staršem predstavlja precejšnji strošek, prav tako pa majhni otroci opremo hitro prerastejo in je ta včasih uporabna le leto ali dve. Če ste vseeno pristaš lastne smučarske opreme, pa se pred počitnicami prepričajte, da je dobro vzdrževana, oz. preverite, ali se morda serviser nahaja na sami destinaciji, in se dogovorite za servis.

  1. Ne pozabite na ustrezno zdravstveno zavarovanje

Ker želi vsak starš za varnost svojega otroka poskrbeti maksimalno, poleg ustrezne opreme, ki vključuje tudi kakovostno zaščitno čelado, nikakor ne pozabite tudi na ustrezno zdravstveno zavarovanje. Če nameravate smučati na enem izmed domačih smučišč, bo dovolj, če boste za vašega otroka uredili ustrezno nezgodno zavarovanje. Če pa se odpravljate preko meja, pa nikar ne pozabite na zdravstveno zavarovanje za tujino.

Da bi bila vaša odločitev čim lažja, smo na enem mestu zbrali smučišča pri nas in v sosednjih državah. Želimo vam varno smuko in obilo smučarskih užitkov!

Vzhodna Slovenija

Mariborsko Pohorje

Golte

Rogla

Kope

Zahodna Slovenija

Krvavec

Cerkno

Stari vrh

Vogel

Kanin

Kranjska gora

Soriška planina

Avstrija

Saalbach

Kitzbühel

Sölden

Schladming

Flachau

Nassfeld

Gerlitzen

Heiligenblut

Italija

Cervinia

Val Gardena

Madona di Campiglio

Alta Badia

Cortina d'Ampezzo

Civetta

 

Viri:

http://www.outdoor-live.com/post/35837674289/how-to-choose-the-right-ski-school-what-is

https://www.travelingmom.com/travel-tips/ski-school-for-little-ones/

https://www.visitsaltlake.com/skicity/ski-blog/post/2014/14/Choose-the-Right-Ski-School/16/

https://www.essentialtravel.co.uk/travelinsurance/winter-sports/use-your-head/choose-ski-school/

 

"Zavarovalnica, ki trži in sklepa NLB Vita Tujino in NLB Vita Nezgodo Junior, ter v primeru nastanka zavarovalnega primera jamči za izplačilo v višini zavarovalne vsote: NLB Vita, življenjska zavarovalnica d.d. Ljubljana, Trg republike 3, 1000 Ljubljana, vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, znesek osnovnega kapitala: 7.043.899,19 EUR, matična številka: 1834665. NLB Vita, življenjska zavarovalnica d.d. Ljubljana kljub svojemu skrbnemu prizadevanju za korektno objavo spletnih vsebin ne prevzema odgovornosti za morebitne napake v vsebini, pravilnosti in točnosti objavljenih podatkov. Ti so zgolj informativne narave. Uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost." 

Otroci Potovanje