7 nasvetov pred sklenitvijo zdravstvenega zavarovanja za tujino

Prihaja pomlad in z njo tudi čas potepanj in potovanj. Da boste brezskrbno uživali na počitnicah ali ob pogledu na znamenitosti v tujini, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, na kaj je potrebno biti pozoren pred sklenitvijo zdravstvenega zavarovanja za tujino. S pravilno izbranim zavarovanjem boste poskrbeli za vašo varnost.

Pogostost potovanj

Vsem, ki potujejo večkrat na leto priporočamo sklenitev letnega Multitrip zavarovanja. Takšno zavarovanje je smiselno skleniti že, ko potujete v tujino le dvakrat letno. Poleg tega ne pozabite, da je dobro biti zavarovan tudi, ko potujete v sosednjo Hrvaško ali greste po nakupih v Italijo.

Destinacija

O zavarovalni premiji se zavarovanci večkrat odločajo glede na stroške zdravstvenih storitev v državi, kamor potujejo. Vendar pozor! Če denimo letite na Tajsko, pred dolgim poletom pa boste čez noč ostali v Frankfurtu, nikar ne pozabite preveriti tudi cen v prehodni državi. Cene nujne medicinske pomoči v Nemčiji so namreč veliko višje kot na Tajskem, zato temu prilagodite tudi zavarovalno vsoto.

Ena polica za vso družino

Tako kot načrtujete potovanja zase in partnerja, babico ter otroke, tako načrtujte tudi sklenitev zavarovanja. Najbolj ugodno je, da sklenete družinsko zavarovanje , ki je veliko ugodnejše, kot sklenitev individualnih zavarovanj. Pri NLB Viti lahko sklenete družinsko zavarovanje že v primeru, ko potujete z vašim partnerjem. Družinsko zavarovanje pa lahko sklene tudi babica, ki bi želela svoje vnuke peljati na počitnice v tujino.  

Dodatne ugodnosti

Zaradi vedno večje konkurence zavarovalnice prilagajajo svojo ponudbo in strankam nudijo vedno bolj zanimivo ponudbo.  NLB Vita vam ob sklenitvi zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini brezplačno nudi NLB Predplačniško kartico Mastercard, s katero vam lahko omogočimo takojšnje plačilo stroškov nujne zdravstvene oskrbe. Seveda pa jo lahko uporabljate tudi za plačevanje prek spleta ali nakupe doma in v tujini.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja za tujino

Nujna zdravstvena pomoč je za vse, ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v kateri koli državi članici Evropske unije, v Islandiji, Lihtenštajnu, na Norveškem ali v Švici, brezplačna. Pred vsakim zavarovanjem premislite, če vam to zavarovanje zadostuje. Če se odpravljate na smučanje ali potovanje izven Evrope je smiselno skleniti zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco z dovolj visoko zavarovalno vsoto.

Različne aktivnosti

Različne aktivnosti narekujejo različne tipe zavarovanj. Da se boste izognili nepričakovanim dodatnim stroškom, poskusite aktivnosti planirati vnaprej ter se odločite za sklenitev zavarovanja, ki je najbolj optimalna za vaše potrebe.

Novice

Zavarovalnice svojim strankam poleg uporabnih informacij nudijo tudi posebne ponudbe. Da ne boste zamudili tudi naših ugodnosti, vsake toliko obiščite našo spletno stran ali nas spremljajte na Facebooku.

Viri:

https://www.comparetravelinsurance.com.au/cheap-travel-insurance/save-on-travel-insurance

http://www.gocompare.com/travel-insurance/top-tips-for-buying-travel-insurance/

https://www.theguardian.com/money/2008/jun/20/insurance.travelinsurance

https://fastcover.com.au/travel-suitcase/travel-tips/20-ways-to-save-with-travel-insurance

Potovanje