Razigrano otroštvo in varna prihodnost najmlajših

Starševstvo je neverjetna in edinstvena izkušnja. Svojemu otroku želimo le najboljše. Veselo, nasmejano, brezskrbno in radoživo otroštvo. Premalokrat pa razmišljamo o času, ko bodo naši otroci odrasli, se osamosvojili in postali popolnoma neodvisni. Brezskrbnost otroka v prihodnosti se začne z našo skrbnostjo danes.

Ko domov prinesemo majhno štručko, le malokdo razmišlja o velikopoteznih načrtih in o tem, da bo prav ta dojenček nekega dne odrasel in odletel iz gnezda. Pa vendar, zgodilo se bo prav to, zato naloga staršev ni le vzgajanje, pač pa tudi razmišljanje o osamosvojitvi otrok. Vsi, ki imamo doma majhne otroke, se večinoma ukvarjamo z njihovo nego, vzgojo in drugimi trenutnimi potrebami (ki jih ni malo), zato za resnejše načrte po navadi zmanjka časa. In prav to je bistvena napaka, ki jo naredijo marsikateri starši, trdijo finančni poznavalci. Zakaj? Ker bo otrok nekoč za uresničitev svojih sanj in želja zagotovo potreboval finančna sredstva. In če ta takrat ne bodo na voljo, se lahko zgodi, da bodo sanje ostale le sanje.

ZAVARUJTE SEBE – POSKRBITE ZA OTROKA

Starševstvo je najlepši, a tudi najzahtevnejši poklic. Z rojstvom otroka pride odgovornost brez primere, zato resno razmislite, kaj lahko storite, da boste svojega otroka obvarovali pred negotovo prihodnostjo. Že imate življenjsko zavarovanje? Če ga nimate, je zdaj pravi čas, da si ga priskrbite. Življenjsko zavarovanje namreč poskrbi za finančno varnost vaših otrok v primeru vaše smrti. Najboljša izbira so tista življenjska zavarovanja, ki ob zavarovanju ponujajo tudi zanesljiv način varčevanja. Za mlado družino, ki še nima velikih prihrankov, je to ključnega pomena. Preden se odločite, preverite, ali je izbrano zavarovanje dovolj fleksibilno, da ga lahko prilagodite potrebam svoje družine. Se lahko v času zavarovanja odločate za višje zavarovalne vsote ali več varčevanja? Se lahko morda zavarujeta oba partnerja in ali lahko, če najamete kredit, zavarovanje uporabite za zavarovanje kreditojemalca? Kaj pa zavarovanje za nezgodno smrt, nezgodno popolno trajno invalidnost in kritične bolezni? Ali izbrano življenjsko zavarovanje omogoča tudi prilagodljivo izbiro dodatnih zavarovanj? Vse to so pomembna vprašanja, o katerih morate razmisliti.

SVETUJEMO VAM:

  • NLB VITA ZANESLJIVA, življenjsko zavarovanje za družine in posameznike že od 50 evrov na mesec.

MLADI ŠPORTNIKI

Varčevanje je pametna izbira tudi za vse starše mladih in nadobudnih športnikov, še posebej tistih, ki se preizkušajo v individualnih športih. Financiranje tovrstnih dejavnosti je namreč v celoti na plečih staršev, saj morebitni sponzorji na pomoč priskočijo šele, ko je mladi športnik že uveljavljen. Pot do tja pa je dolga in stroški so veliki. Starši, ki zmorejo samostojno financirati vse aktivnosti profesionalnega športa, so redki, zaradi česar precej obetavnih talentov včasih prav zaradi pomanjkanja denarja ne more razviti vseh svojih potencialov. »Sin je bil izjemno nadarjen mlad teniški igralec. Do 13. leta smo vse stroške krili sami, po 14. letu, ko je začel igrati tudi na evropskih turnirjih, pa so stroški tako narasli, da smo začeli iskati sponzorje. Glede na to, da resnih rezultatov še ni bilo, smo bili neuspešni, zaradi česar je sin nehal trenirati. Finančno enostavno nismo zmogli. Bilo mi je zelo hudo, ker mu nisem mogla omogočiti, da bi treniral naprej. Če bi se odločala danes, bi zagotovo poskrbela za ustrezno varčevanje,« razlaga mamica danes 16-letnega Maksa.

SVETUJEMO VAM:

  • NLB VITA RAZIGRANA, štipendijsko življenjsko zavarovanje, + NLB VITA
  • NEZGODA JUNIOR PAKET ŠPORTNIK, nezgodno zavarovanje za člane športnih klubov, stare od 6 do 25 let, že od 39,33 evra letno.

OD VRTCA DO FAKULTETE

Z vstopom malčka v vrtec se začne dolga pot otrokovega izobraževanja. Prehod v osnovno šolo in pozneje na srednjo šolo ter študij na fakultetah s seboj prinesejo dodatne stroške, čeprav je šolanje v Sloveniji za zdaj še brezplačno. Starši pomagamo pri nakupih nujnih reči, kot so zvezki, knjige in hrana, dodatna žepnina, ki jo potrebuje naš šolar, dijak ali študent, pa lahko za družinski proračun postane precejšnje breme. Kaj šele, če mladostnik izkaže posebne želje in talente, ki zahtevajo izobraževanje na priznanih fakultetah v tujini z visokimi šolninami. Skrbno premišljeno varčevanje je v takšnih primerih vredno 'zlata'.

SVETUJEMO VAM:

  • NLB VITA RAZIGRANA, že za 25 evrov na mesec lahko otroku zagotovite šolnino ali štipendijo. Poleg tega pa ste tudi življenjsko zavarovani.

ZAČNITE ZGODAJ

Varčevanje za prihodnost vašega otroka je popotnica za življenje. Če se zanj odločite dovolj zgodaj, so lahko mesečni obroki zelo majhni, kljub temu pa se bo do, denimo, otrokove polnoletnosti na računu nabral kar zajeten kupček denarja. S tem denarjem si bo lahko kupil prvo 'resno' kolo, prenosni računalnik ali pa plačal prve samostojne počitnice, ne da bi vam bilo treba obremeniti družinski proračun. Laže se je namreč odreči 20 evrom na mesec kot pa med otrokovim šolanjem prispevati vsak mesec 200 ali več evrov. Ne pozabite, da lahko z majhnimi koraki zgradite trdne temelje.

KAJ PA VARNOST?

Se je vaš otrok poškodoval med igro ali pa je morda nerodno padel s kolesom, zaradi česar ste morali obiskati zdravnika? Nesreča nikoli ne počiva. Še posebej v otroštvu ne. Mali raziskovalci so poškodbam, še posebej zlomom, izpostavljeni bolj kot odrasli. S sklenitvijo nezgodnega zavarovanja za svoje najmlajše poskrbite, da posledicam nezgod ne bodo sledile še finančne težave. Preden sklenete zavarovanje, preverite, ali zavarovanje velja vse leto, ne glede na to, ali se nezgoda zgodi v času pouka, v prostem času ali v času šolskih počitnic, v Sloveniji ali tujini.

SVETUJEMO VAM:

  • NLB VITA NEZGODA JUNIOR, nezgodno zavarovanje otrok in mladine do 25. leta že od 20,41 evra letno.

OKVIR

Vaš otrok bo nekoč za uresničitev svojih sanj in želja potreboval finančna sredstva. Poskrbite danes, da sanje ne bodo ostale le sanje.

Varčevanje Otroci