Naj bodo aktivna leta vaš čas

Prišli smo v leta, ko vsakodnevnih obveznosti še nikakor ni konec in ko tudi zagon še ni niti malo pojenjal, a bi si radi vzeli več časa zase in za stvari, ki nas vznemirjajo. V tem času se zato lotevamo novih projektov, odkrivamo svet in se veselimo novih potovalnih dogodivščin, ker pa otroci že pospešeno zapuščajo varno zavetje domačega gnezda, se odločamo tudi za preureditev domovanja.

Pravijo, da je človek toliko star, kot se počuti. In res se večina v aktivnih delovnih letih počuti precej mlajša, kot kažejo letnice rojstva. Kako tudi ne, saj so nekatere skrbi že zdavnaj stvar preteklosti – stanovanjski kredit je uspešno poplačan, otroci ne potrebujejo več nenehne skrbi, pa tudi vsakodnevnega prevoza ali nadzora ne, in so se do zdaj že toliko osamosvojili, da le še poredko potrkajo na domača vrata. Kot da se imamo naposled le lahko fino – in sedenje križem rok v tem obdobju zagotovo ne pride v poštev.

SVET NA DLANI

Potovati in odkrivati svet je lepo, predvsem pa potovanja prinašajo nove izkušnje, širijo obzorja in bogatijo življenje z novimi prijateljstvi. Ne glede na to, ali bodo naša popotovanja polna adrenalinskih dogodivščin ali pa bomo uživali v mirnem poležavanju na plaži eksotičnega otoka – v vsakem primeru ne bo odveč, če se na brezskrben oddih v tujini pripravimo tudi po zdravstveni plati. Povišana temperatura in znaki tropske bolezni, sumljive bolečine v trebuhu, padec med pohajkovanjem ali poslabšanje kroničnih bolezni … Če v tujini zbolite ali se poškodujete, se pripravite, da bo treba na široko odpreti denarnico, saj stroški tovrstnih zdravstvenih težav niso majhni. Če imate v prihodnosti torej namen sami ali z družino potovati v tujino, sklenite zavarovanje, saj vam v primeru nezgode ali bolezni tako ne bo treba plačati stroškov tamkajšnje nujne zdravstvene oskrbe.

SVETUJEMO VAM:

EN SAM NAPAČEN KORAK

Življenje je lepo, prepeva priljubljena pesem, a žal lahko že neroden korak, napačno izveden gib, neprevidnost med delom ali prometna nesreča življenje popolnoma obrnejo na glavo. Ste vedeli, da se v Sloveniji vsako leto zgodi več kot 200.000 nezgod, med njimi pa jih ima skoraj 4.000 za posledico 20 ali še večodstotno trajno invalidnost? Težav, ki jih takšen dogodek potegne za sabo, je cel kup in se jih vnaprej niti ne zavedamo. Ne le, da se zmanjšajo naše zmožnosti za delo (lahko smo zanj tudi docela nesposobni), kar močno zamaje družinski proračun, pač pa je kar na lepem treba spremeniti in prilagoditi bivalne prostore, neredko pa tudi osebno vozilo in si morda priskrbeti še posebno nego. Če želite poskrbeti za finančno varnost zase v primeru nezgodne invalidnosti ter za dodatno finančno varnost družine v primeru svoje nezgodne smrti, izberite nezgodno zavarovanje.

SVETUJEMO VAM:

  • .

EVRO NA EVRO …

Aktivna leta so glede finančnih vprašanj večinoma najmanj problematična. Hiša je postavljena, stanovanje opremljeno, otroci (skoraj) odrasli, zato so velike investicije že bržkone za vami in lahko se zgodi, da v hranilniku ostane kakšen evro več. V tem obdobju je pametno razmisliti tudi o tem, kaj početi z morebitnim presežkom sredstev. Še posebej zato, ker je zavoljo izjemno nizkih obrestnih mer klasično varčevanje v banki danes povsem nesmiselno. Finančni strokovnjaki zato svetujejo različna naložbena zavarovanja, v okviru katerih lahko sredstva vložite v različne zaprte investicijske sklade oz. investicijske pakete. Izbrani zaprti investicijski skladi oz. paketi so vezani na različne naložbene instrumente – skrbno izbrano košarico delnic, vzajemni sklad ali na delniški indeks. Na ta način boste svoja sredstva razpršili in ob prevzemu določene stopnje tveganja dosegli potencialno večje donose kot pri tradicionalnih bančnih varčevanjih. Preverite, ali ima naložbeno zavarovanje vključeno tudi življenjsko in nezgodno zavarovanje brez plačila dodatne premije, na ta način boste hkrati tako sebi kot svoji družini zagotoviti socialno varnost v primeru morebitne nezgode ali smrti.

SVETUJEMO VAM:

  • .

OKVIRJI

Ko ptički odletijo iz gnezda (ali pa se pripravljajo, da bodo to kmalu storili), je končno napočil čas, ki si ga lahko sebično privoščite le zase.

Poskrbite, da bo vse tisto, čemur ste se zaradi pomanjkanja časa, drugih prioritet ali financ odpovedovali, končno uresničljivo.

Nezgodno zavarovanje Varčevanje Potovanje