Adventni venček

Čarobni december je čas neštetih lučk, razigranega vzdušja, sladkih okusov in toplih objemov. Zimski čas je tako odlična priložnost za ustvarjanje z našimi najmlajšimi.

Naredite čudovit adventni venček, ob katerem se bo družina z veseljem zbrala vsak večer.

PRVI KORAK

Na sprehodu z otroki naberite tanke veje leske ali vrbe, dolžine med 30 in 40 cm. Veje naj otroci oblikujejo v krog, starši pa konca vej previdno zvežite s tanko žico. Lesen krog bo služil za ogrodje nadaljnjega ustvarjanja.

DRUGI KORAK

Leseni obroč obložimo z vejami jelke ali bora in jih pritrdimo s tanko žico. Veje zložimo tako, da popolnoma zakrijemo leseni obroč. Otroci naj pomagajo in izberejo najlepše med nabranimi vejami, starši pa zelenje tesno pritrdite s tanko žico. Če uporabljate veje smreke, je potrebno lesen obroč dvakrat obložiti, da bo venček dobil pravo obliko.

TRETJI KORAK

Tretji in najbolj ustvarjalen korak je navadno tisti, kjer otroci najraje pomagajo. Za dekoracijo adventnega venčka uporabimo storže, suhe rezine pomaranč in limon, cimetove palčke, rdeč dekorativni trak in štiri rdeče sveče. Na izdelavo adventnega venčka se pripravimo že par dni prej. Limono in pomarančo narežemo na tanke rezine in jih pustimo na polici, da se dobro posušijo.

Dekoracijo zelenega adventnega venčka pričnemo s svečami. Z lepilno pištolo prilepimo vsako svečo tako, da so enakomerno porazdeljene v krogu. Med sveče prilepimo suhe rezine limone in pomaranče ter storže. Po dve cimetovi palčki zvežemo z rdečim dekorativnim trakom in jih zalepimo ob vsako svečo.

Štiri rdeče sveče na adventnem venčku simbolizirajo štiri adventne nedelje, ki nas ločijo do božičnega večera.

Prijetno ustvarjanje!

 

Nezgodno zavarovanje Varčevanje Otroci

Prejšnji članek:

Kam potovati novembra?