5 namigov v izogib nerodnostim na kolesu

S toplimi in sončnimi dnevi, ki jih prinaša pomlad se začenja tudi sezona, ko je kolo najprimernejše in najbolj zaželeno prevozno sredstvo po mestu. Po drugi strani pa je lahko kolo tudi odlična izbira, če želimo res uživati v naravi in na svežem zraku ter spoznavati različne kraje po Sloveniji.

Čas je torej, da si tehnično uredimo kolo, se primerno opremimo ter za nekaj časa izkoristimo možnost, ki nam jo daje narava. Ker pa se velikokrat mudi in se ukvarjamo z vsem drugim, kot razmišljanjem, kaj vse se nam lahko dogodi na kolesu, smo za vas pripravili 5 praktičnih namigov. Gre za tiste nasvete, ki preprečijo situacije ob katerih se sicer lahko pošteno nasmejite, po drugi strani pa lahko povzročijo tudi hudo nesrečo.

  • Da se izognete kaosu in nesreči ob padcu, potem, ko se vezalke zapletejo v napere (špranje) koles, si vezalke pred vožnjo s kolesom močno zavežite in jih zatlačite v obutev ali nogavico.
  • Omislite si praktično mrežico, ki jo lahko nataknete čez svojo košaro na sprednji strani kolesa in s tem poskrbite, da ob tresljanju in vožnji čez luknje, ne boste ostali brez svojih predmetov. Pa tudi kriljenju z rokami ob lovljenju svojih stvari se boste s tem izognili.
  • V torbo shranite tudi majhno praktično prekrivalo za sedež. Nikoli ne veste, kdaj vas ujame dež. Še to … predlagamo vodoodpornega. Ko pa se na pot odpravite v dežju, zmanjšajte hitrost in bodite posebej previdni, nesreče na mokri podlagi na počivajo.
  • Če res ne gre brez telefonskih pogovorov med vožnjo s kolesom, potem s seboj vzemite tudi brezžično slušalko, ki vam omogoča, da kljub pogovoru obe roki držite na krmilu. Še vedno pa obstaja možnost, da vas zmanjšanje pozornosti približa nezaželeni nesreči.

  • Ko se odpravljate na daljšo vožnjo s kolesom, pa ne pozabite tudi na prigrizek in pijačo. Četudi ne boste s seboj vzeli veliko prtljage, vam čokoladica v žepu ne bi smela povzročiti prevelike obremenjenosti. Zagotovo pa vas lahko reši, ko vam pade koncentracija in je nesreča za ovinkom.

    Tako, zdaj ste za sezono kolesarjenja opremljeni s pravimi nasveti, le držati se jih morate. Vožnja s kolesom je lahko super izkušnja. Ob tem, da s kolesom lahko lažje krmarimo v mestnem vrvežu, nam omogoča tudi aktivno preživljanje našega časa. A nesreča nikoli ne počiva. 

Nezgodno zavarovanje Otroci Potovanje

Prejšnji članek:

Preden se odpravite na Kitajsko