Preden se odpravite v Peru

Za vse tiste, ki boste letošnje počitnice preživeli v Peruju, smo pripravili usmeritveni prispevek z najpomembnejšimi informacijami, ki bodo vašo izkušnjo iz tretje največje države Južne Amerike še polepšale. Prispevek smo strukturirali v dva dela: nasveti pred potovanjem in informacije, ki vam bodo prišle prav, ko boste že na destinaciji.

Pred potovanjem

Preden se odpravite v eno najbolj raznolikih dežel na svetu, je dobro, da poskrbite za svoje zdravje. Peru vas bo navdušil s čudovitimi pokrajinami, mogočnimi vrhovi in soteskami sredi Andov. Da pa bo vaše spoznavanje deževnega tropskega gozda in najbolj suhe puščave na svetu čim bolj varno, pa pred odhodom poskrbite tudi za svoje zdravje in preverite seznam priporočljivih in obveznih cepljenj, ki smo ga oblikovali v spodnjo grafiko.

 

Med potovanjem

Zdaj, ko ste se na potovanje dobro pripravili, je čas za uživanje na destinaciji. Peru kot obmorska država ponuja številne aktivnosti: od pohodništva, veslanja, jahanja do deskanja na pesku. Za vas smo pripravili seznam priporočljivih potovalnih potrebščin, ki vam bodo na vaših doživetjih prišle še kako prav.

Seznam priporočljive opreme:

  • svetilka, saj veliko perujskih hostlov nima elektrike,
  • kopalke za nepozabna doživetja na valovih Tihega oceana in andskih hitrih rekah,
  • priporočljivo je, da imate denar s seboj v gotovini, saj je število bankomatov omejeno,
  • krema z zaščitnim faktorjem, ki bo vašo polt varovala pred močnim južnoameriškim soncem,
  • primerno pokrivalo, o razlogu zakaj, preberite zgornjo alinejo,
  • obvezna potovalna prva pomoč in domača lekarna za vsak slučaj,
  • dobri pohodni čevlji in pohodne palice za krajše in daljše sprehode po največjih perujskih znamenitostih, ki so polne presežkov – najstarodavnejši Machu Picchu iz inkovskih časov, najvišje ležeče jezero Titicaca in najgloblji kanjon na svetu, kanjon Colca.

Peru ne skriva svojih naravnih in kulturnih znamenitosti, ki pritegnejo ogromno turističnih pogledov. Priporočamo, da se gneči izognete in raziščete še neraziskane, a kljub temu dragocene kotičke tega južnoameriškega dragulja. Da bo pot lažja in hitrejša, si lahko pomagate s spodnjim prikazom primerjave uporabe prevoza.

 

Da bo Perujska izkušnja zares brezskrbna pred odhodom sklenite zavarovanje. Z NLB Vita Tujina  krijete vse stroške nujne zdravniške oskrbe in prevoza v primeru bolezni ali poškodbe. 

Nezgodno zavarovanje Potovanje

Prejšnji članek:

Ustvarite svoj herbarij