Preživite nepozaben dan na plaži!

 Poletni sončni žarki nas že grejejo, počitnice za naše najmlajše so se pričele in marsikdo od vas bo prav kmalu čofotal ob morju, bazenu ali kakšnem jezeru. Ne glede na to, kdaj in kam odhajate, da bo izkušnja martinčkanja ob vodi (na plaži ob morju, ali pa na bregu ob jezeru) karseda nepozabna, smo za vas pripravili hitre namige, s pomočjo katerih boste hitreje našli navdih in pot do nepozabnega doživetja.

Res je, da otroci večino časa najraje preživijo v vodi in na različnih vodnih toboganih, a če ste iznajdljivi in izlet načrtujete, lahko odkrijete še vrsto načinov za zabavo ob in ne samo v vodi. Spodaj smo zbrali nekaj namigov:

  • Olepšajte okolico.

Vzemite s seboj vodene ali tempera barvice, saj je na plaži veliko kamenčkov, ki kar čakajo, da jih olepšate.

  • Naj otroci pripravijo piknik.

Ne pozabite na rezine kruha, sadje in kakšne priboljške. Najmlajši vam lahko pomagajo pri pogrinjku za piknik.

  • Organizirajte štafetne igre.

Če je z vami več otrok, jih organizirajte v skupine, sestavite nekaj osnovnih iger (polnjenje kozarca z vodo, tek okoli drevesa, iskanje žoge na gladni morja, itd.) in naj otroci tekmujejo v štafetah.

  • Izdelajte unikatne razglednice.

V okolici boste zagotovo našli kakšen storž, zanimive školjke, ali pa boste imeli srečo in boste naleteli na kakšno sipino kost. Izkoristite situacijo in izdelajte unikatne razglednice oziroma spominke, ki jih lahko ob vrnitvi domov otroci podarijo domačim.

  • Poiščite zaklad.

Pred prihodom v okolici dobro skrijte malo presenečenje. Sestavite nekaj kratkih in enostavnih vprašanj, pravilni odgovori pa naj otroka usmerjajo v smeri zaklada. Presenečenje lahko shranite v gusarsko skrinjo, ob odkritju pa z otroci zapojete gusarsko pesem.

Ker vemo, da je organizacija z najmlajšimi lahko zapletena in v današnjem tempu velikokrat spregledamo kakšno malenkost, ki je drugače ne bi, smo za vas pripravili »NE POZABI seznam«. Gre za seznam, ki vam bom pomagal, da boste vzeli na plažo vse, kar nujno potrebujete.

Med zabavo na plaži pa bodite pozorni, saj nesreča nikoli ne počiva. Sklenite nezgodno zavarovanje za otroke, NLB Vita Nezgoda Junior

Potovanje