Preden se odpravite v Mehiko

Preden se odpravite v Mehiko …

Potovanje v Mehiko je zagotovo nepozabna izkušnja. Neskončne plaže, neokrnjena narava in gore, vroče puščave, Ciudad de Mexico, ostanki starodavnih civilizacij in neizpodbitna ljubezen do kulture, lahko navdušijo vsakega obiskovalca. Če se boste torej odpravili v državo s kar 117 milijoni prebivalcev, vam zagotovo ne bo žal.

Mehika je ena tistih latinsko ameriških držav, v katerih je v zadnjih desetletjih prišlo do prave »eksplozije prebivalstva«, saj se je zaradi boljših življenjskih razmer in večje zdravstvene oskrbe zdravje prebivalcev močno izboljšalo. Za vas smo pripravili prispevek z nasveti in pomembnimi informacijami, ki vam bodo pomagale pri brezskrbnem potovanju in ustvarjanju nepozabnih spominov v Mehiki.

Pred odhodom se je obvezno cepiti proti malariji, a res da odvisno od dela države in dela leta, v katerem potujete. Dobro se je cepiti tudi proti morebitnim boleznim in upoštevati navodila glede priporočljive zdravstvene zaščite, obenem pa za Mehiko velja, da cepljenje proti steklini priporočajo predvsem določenim skupinam potnikov, odvisno glede na zdravstveno stanje potnika, dolžino, predel in način potovanja, poklicno izpostavljenost ipd., medtem, ko cepljenje proti tifusu, tetanusu, hepatitisu B in hepatitisu A priporočajo vsem. Več o boleznih in cepljenjih preverite v spodnji grafiki.

 

 Med potovanjem

Ko boste enkrat v Mehiki, je dobro vedeti, da gre za državo z glavnim mestom, ki ga štejemo kot eno največjih svetovnih mest in ga ne smete zamuditi. A seveda je tudi drugih možnosti ogromno. Svoje potovanje si organizirajte v svojem stilu, pa vendar vam predlagamo, da si vzamete čas tudi za kakšno znamenitost, ki vas bo morda navdušila. Za vas smo zbrali nekaj najbolj zanimivih, zgodovinsko bogatih in kulturno barvitih znamenitosti:

  • Ciudad de Mexico: glavno mesto, eno največjih svetovnih mest
  • San Pancho: mestece ob plaži
  • Merida: prestolnica območja Yucatan
  • Dolina Guadalupe: vinska regija
  • San Miguel de Allende: antično mesto, zavarovano s strani UNESCO
  • Barranca del Cobre: skupina šestih kanjonov, ki leži na jugozahodu zvezne države Chihuahua in je večja od Velikega kanjona v ZDA
  • Chichen Itza: eno izmed sedmih čudes sveta, na polotoku Yucatan
  • Calakmul: eno izmed največjih majevskih mest
  • Popocatepetl: aktivni vulkan v središču Mehike, od Mexico Cityja oddaljen okrog 70 kilometrov

Mehika je ogromna in potovanje znotraj države je lahko mukotrpno, dolgočasno, drago ali pa vam lahko vzame preveč časa. V spodnji grafiki smo za vas pripravili praktično primerjavo uporabe različnih prevoznih sredstev.

Da bo vaše potovanje po Mehiki zares brezskrbno, še pred odhodom poskrbite za zavarovanje. Z NLB Vita Tujina  krijete vse stroške nujne zdravniške oskrbe in prevoza v primeru bolezni ali poškodbe.

Potovanje