Preden se odpravite v Brazilijo …

Brazilija. Destinacija, ki združuje ljudi in kulture vsega sveta. Država, polna temperamenta, s številnimi velemesti, polnih plesa in glasbe, kulturnozgodovinskimi presežki, peščenimi plažami in pravim tropskim gozdom.

Za vse tiste, ki si boste letos privoščili čezoceanski let in svoje počitnice preživeli v tej megalomanski državi Južne Amerike, smo pripravili usmeritveni prispevek z nasveti in pomembnimi informacijami, ki vam bodo pomagale pri potovanju in brezskrbnem uživanju v Braziliji.

Že preden se odpravite, se je dobro cepiti proti morebitnim boleznim in upoštevati navodila glede priporočljive zdravstvene zaščite. Obvezno cepljenje pred vstopom v Brazilijo je potrebno proti malariji in rumeni mrzlici. Zaščita pred malarijo je obvezna v delu države, del leta. Priporočljiv je posvet o ustrezni zaščiti glede na višino tveganja. Za potnike, ki potujejo v državo z rumeno mrzlico, je cepljenje obvezno, certifikat o cepljenju pa je obvezen, če v ciljno državo vstopajo iz države z rumeno mrzlico. Več o boleznih in cepljenjih preverite v spodnji grafiki.

Med potovanjem

Potem, ko boste že stopili na brazilska tla, pa se za vas prične prava avantura. Glede na izredno bogato ponudbo na vseh področjih predlagamo, da se uskladite s svojo družbo in izberete tistih par glavnih znamenitosti, ki vas zanimajo. Za vas smo zbrali nekaj najbolj znanih, zgodovinsko pomembnih in kulturno različnih znamenitosti:

Znamenitosti:

  • slapovi Foz de Iguaçu
  • 62 naravnih parkov in več sto naravnih rezervatov
  • gora Corcovado, na kateri se dviga kip Jezusa Odrešenika z razširjenimi rokami; kip Cristo Redentor
  • največji urbani (deževni) gozd na svetu – Floresta da Tijuca
  • Copacabana, najbolj znana plaža na svetu
  • Estádio Maracanã, eden največjih stadionov na svetu
  • Pao de Acúcar ali sladkorni stožec, najbolj prepoznavna ikona Ria
  • Sambadrom, sedež znamenitega karnevala
  • mesto Salvador de Bahia, imenovano tudi Dežela sreče

Glede na to, da gre za ogromno državo, kjer lahko za potovanja med mesti in različnimi znamenitostmi porabite tudi do nekaj dni, smo za vas pripravili grafiko, v kateri povzemamo ključne informacije glede na vrsto izbranih prevoznih sredstev, ki so vam na voljo za potovanja po državi.

 Da bo vaše potovanje po Braziliji zares brezskrbno, še pred odhodom poskrbite za zavarovanje. Z NLB Vita Tujina  krijete vse stroške nujne zdravniške oskrbe in prevoza v primeru bolezni ali poškodbe.

Potovanje

Prejšnji članek:

Preden se odpravite v Mehiko