Odpravite se na družinski izlet …

Jesenski čas, ko naravo prevzamejo čudovite barve in ko pogosto pihlja topel veter, je naravnost idiličen za družinske izlete. Prihajajoči jesenski vikendi so tako prava priložnost za odkrivanje novih krajev, za nepozabna doživetja in navsezadnje za preživetje prostega časa s svojo družino. Bližina neokrnjene narave kar kliče po tem, da se odpravimo na izlet in si ustvarimo čudovite družinske spomine.

Slovenija je majhna dežela, a z izredno raznoliko ponudbo. Za vas smo pripravili 4 predloge za kratke »vikend družinske izlete«, ki jih morda še ne poznate, pa vas bodo nemudoma navdušili.

Odpravite se na družinski pohod

Primorski vrhovi so nadvse primerni za družinske izlete v jesenskem ali zimskem času, saj vas pot, zaradi golih pobočij, vodi večinoma po soncu. Vremščica se nahaja med Pivko in Divačo, predlagamo pa vam, da se odpravite na pot iz Volč, saj boste tako hodili po urejenem borovem gozdičku, pot pa zaključili na golih pobočjih po sončku. Lokacija je primerna za vso družino, saj na cilju ni nobene planinske koče ali podobne postojanke, kar zagotavlja, da pretirane gneče ne bo. Pijačo in kakšen kos sadja pa seveda lahko prinesete s seboj. Edino, kar morate pred odhodom nujno preveriti, je burja, ki se ji je dobro izogniti.

Navdušite se nad raznovrstnostjo narave

Nedaleč od Kopra imamo v Sloveniji tudi malo polslano laguno. Gre za Naravni rezervat Škocjanski zatok, ki vas bo zagotovo navdušil. Takoj ob prihodu lahko spoznate, da je to območje, ki bo vašim najmlajšim zagotovo na široke odprlo oči. Močvirje, gnezditveni otočki, številne živalske vrste in zlivanje večih različnih tipov okolja, je za vso družino lahko izredno zanimivo in poučno.

 Pokažite najmlajšim posebne zanimivosti

Ste vedeli, da imamo na Štajerskem pravo jezero črne barve? Najmlajši bodo navdušeni! Gre za Črno jezero na Pohorju, ki s svojim imenom nič ne pretirava, saj je na pogled zares videti čisto črno, a je voda v njem vseeno kristalno čista. Temno barvo mu daje plast organskih odpadkov, območje pa je tudi zavarovano kot naravni spomenik. Narava v okolica kar vabi na sprehod in preživetje družinskega dne v naravi.

Spoznajte legendo višnjanskega polža

S svojo družino obiščite Višnjo Goro, se sprehodite po idilično urejenem mestnem jedru in najmlajšim pred cerkvico Svete Ane predstavite legendo o znamenitem višnjanskem polžu, nato pa se skupaj odpravite še na Gozdno učno pot. Gre za lahko pohodno pot, ki jo zmorejo tudi mlajši mulci. Na poti vas bo pričakalo tudi 26 učnih tabel gozdne učne poti Po sledeh višnjanskega polža, kar zna biti najmlajšim še posebej zanimivo

Da bo vaš družinski jesenki izlet zares brezskrben, pa še pred odhodom poskrbite za zavarovanje NLB Vita Nezgoda Junior.

Nezgodno zavarovanje Potovanje