Zavarujte se, saj posledice nezgode lahko vplivajo na vaše finance!

Življenje je večinoma predvidljivo in z malce previdnosti se lahko izognemo marsikateri nevšečnosti. Že en sam nepredvidljiv dogodek, kot je na primer nezgoda, neroden padec, poškodba pri delu, prometna nesreča ..., nam lahko obrne življenje popolnoma na glavo in izjemno zaplete naše finančno stanje ter finančno stanje celotne družine.

Morda menite, da je nezgodno zavarovanje samo še eno v nizu nepotrebnih zavarovanj, ali pa ste prepričani, da kot neadrenalinski človek, ki ne mara tvegati, ne potrebujete niti sreče niti nezgodnega zavarovanja, saj ne skačete s padalom, ne deskate, ne kolesarite, ne plezate, ne rolate, niste motorist, za soteskanje in base jumping pa ste prvič slišali. 

Ne glede na vaše prepričanje ali izjemno previdnost doma, v službi ali na cesti, nesreča nikoli ne počiva! Nezgoda se vam lahko zgodi na poti v službo, ko ste v jutranji konici udeleženi kot kolesar, na poledenelem pločniku, prehodu za pešce ...

Še vedno menite, da ne potrebujete nezgodnega zavarovanja?

Ob obilici vseh nujnih zavarovanj in prispevkov ljudje bistveno manj pozornosti in sredstev namenjamo dodatnim, prostovoljnim zavarovanjem, kot je na primer nezgodno zavarovanje.

Nezgodno zavarovanje naj bi imel sklenjeno vsak delovno aktiven posameznik, še posebej posameznik z družino, saj z njim zavaruje dohodke, ki bi jih zaslužil s svojim delom, in sicer v primeru, če zaradi trajno zmanjšane ali le začasno zmanjšane delovne sposobnosti ne bi mogel več ustvarjati dohodka. Ker imajo posledice nezgode lahko velik vpliv na vaše finančno stanje ter finančno stanje vaše družine, je pomembno da se zavarujete z nezgodnim zavarovanjem. Z nezgodnim zavarovanjem boste svoji družini zagotovili finančno varnost tudi v primeru nezgodne smrti ali invalidnosti.

Na trgu je na voljo precej nezgodnih zavarovanj, s pomočjo štirih preprostih nasvetov pa boste lažje izbrali najustreznejše nezgodno zavarovanje:

1. Razmislite o svojih potrebah. Cena premije ni vse, ampak upoštevajte svoje potrebe oziroma potrebe vaše družine.

Če so vaše največje skrbi povezane z odplačevanjem stanovanjskega kredita, potem premislite, pri katerem paketu nezgodnega zavarovanja je največje izplačilo za primer smrti.

2. Preverite, ali lahko prilagajate višino zavarovalnine za različne primere.

Če zavarovanje omogoča spreminjanje zavarovalnine, potem lahko prilagajate premije svojemu finančnemu stanju.

3. Vedno preverite drobni tisk.

Je v drobnem tisku navedeno, po kolikšnem času že lahko koristite izplačilo?

4. Primerjajte splošne pogoje zavarovanj.

Ali lahko tekom zavarovanja spreminjate upravičenca zavarovanja? Upravičenec je oseba, ki jo s soglasjem zavarovanca določi zavarovanec in kateri zavarovalnica izplača zavarovalnino. Kako so opredeljene vrste poškodb?

Trije razlogi, zakaj je pametno skleniti nezgodno zavarovanje NLB Vita Nezgoda:

5. Ker se nezgoda lahko zgodi prav vsakemu.

Ste vedeli, da se v Sloveniji vsako leto zgodi preko 200.000 nezgod? Od tega se jih skoraj 4.000 konča z 20 - ali več odstotno trajno invalidnostjo.

6. Ker ima nezgoda posledice, ki nas lahko finančno obremenijo.

Nezgoda lahko življenje tako zaplete, da vsakodnevna opravila niso več preprosta in samoumevna. Omejitev telesne gibljivosti lahko povzroči zmanjšanje možnosti za delo ali celo nezmožnost za delo, potrebo po spremembi bivalnega prostora, prilagoditvi osebnega vozila, posebno nego ...

7. Ker je NLB Vita Nezgoda enostavno, pregledno, ugodno in prilagodljivo nezgodno zavarovanje.

Zavarovanje se sklene brez preverjanja zdravstvenega stanja. Vse, kar morate narediti, je, da izberete najustreznejši paket: paket AKTIVNI ali paket VARNI, na voljo pa je tudi paket PREMIUM.

 Ste smučar in že nestrpno pričakujete novo smučarsko sezono?

Bodimo realni. Če v letošnji smučarski sezoni načrtujete smuko ali kar aktivne smučarske počitnice, morate računati tudi na možnost, da se vam lahko pripeti neljuba smučarska nezgoda z zlomom noge ali drugo poškodbo. Sklenjeno nezgodno zavarovanje ne bo zmanjšalo vaših fizičnih bolečin, bo pa pripomoglo, da boste imeli manj finančnih skrbi v času okrevanja. Tako paket VARNI kot tudi paket AKTIVNI nezgodnega zavarovanja NLB Vita Nezgoda vam omogočata enako nadomestilo za zlom kosti. Paket AKTIVNI pa vam zagotavlja še več, in sicer še nadomestilo za okrevanje po poškodbah, izplačilo za okrevanje po lažjih in težjih poškodbah, izplačilo za okrevanje v bolnišnici ter nadomestilo za fizioterapijo.

Kaj je lažja poškodba? Te poškodbe vključujejo zdravljenje zvina, nateg vratne hrbtenice ter zdravljenje opeklin I. stopnje. Težje poškodbe pa vključujejo naslednje ukrepe zdravljenja: mavec oziroma trdo imobilizacijo, šivanje prizadetih delov telesa, operacijske posege ter intravenozno zdravljenje. V primeru zloma kosti kategorije A (zlom stegnenice, medeničnega obroča, hrbtenice, vretenc ali lobanje), so zavarovanci upravičeni do 100-odstotnega izplačila zavarovalne vsote.

Na drugi strani pa vam paket VARNI za nižjo mesečno premijo zagotavlja višje izplačilo v primeru nezgodne smrti, nezgodne smrti v prometni nesreči ter izplačilo za 100-odstotno trajno invalidnost.

Ravnajte odgovorno in sklenite nezgodno zavarovanje, da bo smučanje brezskrbno in aktivno, prav tako pa tudi druge vsakodnevne poti.

Nezgodno zavarovanje

Prejšnji članek:

Spletna poslovalnica e-NLB Vita