Kako se odzvati, ko se otroku pripeti nezgoda

Otroci so naše največje bogastvo. Njihova vzgoja predstavlja odgovorno delo, ki nas bogati, a obenem prinaša tudi veliko skrbi in stresa. Cilj vsakega starša je zagotovo ustvariti karseda zdravo in varno okolje za otrokov kvaliteten razvoj. Ena izmed poti do zagotovitve brezskrbnega otroštva je tudi nezgodno zavarovanje, saj tako pridobivanje novih znanj in odkrivanje novih zmag za vašega otroka, poteka brez dodatnih skrbi.

In kako se odzvati, ko se zgodi nezgoda? Kako reagirati, kaj storiti , kdaj navezati stik z zavarovalnico?  V prispevku smo za vas strnili najpomembnejše informacije in nasvete, ki vam lahko pomagajo v trenutku, ko se otroku pripeti nezgoda.

Za lažjo predstavo o postopku vzemimo pogost primer zloma roke.

  • V trenutku nezgode je najbolj pomembno, da ugotovimo KAJ se je zgodilo in otroku ponudimo pomoč, zato karseda hitro obiščemo zdravniško pomoč.
  • Ker gre za stresno situacijo, ki jo v celoti ne morete predvideti in bo vaš fokus predvsem na zdravju vašega otroka, je ključno vedeti, da vam na tej točki ni potrebno kontaktirati zavarovalnice, ampak je prav, da se osredotočite le na otroka in svojo družino.

Ko ste seznanjeni z otrokovo diagnozo in predvidenim zdravljenjem, pričnite razmišljati o prijavi zavarovalnega primera, s katero se boste aktivno ukvarjali po zaključku zdravljenja. V nekaterih primerih, kot je zlom roke, lahko zdravljenje po prejemu mavca, poteka tudi do 2 mesecev. To pomeni, da imate dovolj časa za pripravo potrebne medicinske dokumentacije, ki jo oddate ob prijavi zavarovalnega primera  v NLB Poslovalnici. 

  • Ko potek zdravljenja poznate, lahko obvestite tudi morebitne izvajalce interesnih dejavnosti in vse tiste, s katerimi bi naj bil otrok v prihodnjih tednih v stiku. S tem otroku in sebi zagotovite čas in mir za okrevanje, izognete pa se tudi komplikacijam in stresu v prihodnjih dneh.
  • V primeru, da je po odstavljenem mavcu predvidena fizioterapija , lahko dodaten zahtevek oddate naknadno, saj NLB Vita za vsak koledarski dan, ko otrok obiskuje s strani zdravnika predpisano in nujno fizioterapijo, omogoča izplačilo nadomestila.

 

Še pred obiskom NLB Poslovalnice lahko sami pripravite vse potrebne podatke in dokumentacijo. Prijava zavarovalnega primera je namreč preprosta, ne glede na to, za kakšno vrsto zavarovanja gre. S pomočjo obrazcev, ki jih najdete tukaj lahko vnaprej pripravite vse potrebne podatke in dokumentacijo.

Izbira zavarovalnega paketa je zelo enostavna, zavarovanje pa lahko sklenete preko spleta. Ne pozabite: svetujemo vam 24/7, za več informacij pa lahko kadarkoli pokličete na 080 87 98 ali pišete na info@nlbvita.si.

Nezgodno zavarovanje Otroci