Preden se odpravite v Belgijo

Belgija je ena najbogatejših evropskih držav. Gre za deželo, kjer ima vsako mestece svojo zgodbo, svoj kreativni pristop. Slastni belgijski vaflji, mojstrovine iz čokolade, opevani "pommes frites" in še bi lahko naštevali asociacije, ki se nam izrišejo, ko omenimo Belgijo. Geografska lokacija in dobro razvite prometne povezave so Belgiji pomagale razviti raznoliko turistično ponudbo. Pisana in bogata podoba te male dežele (od hribovitih Ardenov, pa do atlantske oziroma severnomorske obale) daje namreč obiskovalcu občutek, da v sredini Evrope, doživlja pravi mir v okolici narave in tradicije.

Ljudje so zelo podobni nam, Slovenkam in Slovencem. So zelo odprti in prijazni, vedno pripravljeni pomagati in svetovati ter veljajo za zabavne. Radi se pohvalijo, da so ljubitelji odlične hrane in pijače ter uživajo v dobri družbi. Na popotovanju po Belgiji vam zagotovo ne bo dolgčas!

Ne zamudite:

Belgija ponuja  vrsto prireditev in praznikov, ki so za obiskovalca izredno zanimivi. Gre za sorazmerno majhno državo, tako, da lahko vse turistične znamenitosti, ki si jih želite ogledati, vidite v sklopu enega potovanja. Nekaj znamenitosti smo za vas izpostavili tudi mi: 

  • Brugge: mesto v flamskem delu Belgije, znano po zaščitenem zgodovinskem središču
  • podzemne jame Dinant pri istoimenskem mestu
  • katedrala Notre Dame v mestu Tournai
  • Antwerpen: drugo največje belgijsko mesto, največje pristanišče v Belgiji in svetovno središče trgovanja z diamanti
  • Atomium: simbol mesta, nudi panoramski razgled na Bruselj in okolico; devet krogel, ki predstavljajo devet atomov in so povezane s tekočimi stopnicami
  • Tapis de fleurs: milijon begonij sestavljenih v eno preprogo
  • Bruselj: glavno mesto Belgije, tudi prestolnica Evropske unije
  • številne postojanke: pivovarne, vinarne, destilarne, čokoladnice
  • Manneken Pis: znameniti kip dečka, ki lula; Bruselj (legendo o Mannekenu Pisu si lahko v celoti preberete tudi na si

Med potovanjem po Belgiji si lahko v kratkem času ogledate izjemno raznoliko ponudbo, hkrati pa vam prometna infrastruktura omogoča, da za prevoz porabite malo časa in denarja. Če se boste odločili za obisk Belgije vam priporočamo katerega izmed nizkocenovnih ponudnikov, ki letijo na letališče Brussels South Charleroi. V spodnji grafiki pa smo za vas poleg specifik potniškega zračnega prometa, pripravili tudi praktično primerjavo uporabe različnih prevoznih sredstev za obdobje, ki ga boste preživeli v Belgiji.

Za nepozabno in brezskrbno potovanje po Belgiji še pred odhodom poskrbite za zavarovanje. Z NLB Vita Tujina krijete vse stroške nujne zdravniške oskrbe in prevoza v primeru bolezni ali poškodbe.

Potovanje