"Black Friday Vs. Cyber Monday"

Ime Črni petek se je za marketinške namene pričelo uporabljati v šestdesetih letih prejšnjega stoletja v mestu Philadelphia. Takrat so si trgovci pri ročnem vodenju knjig pomagali z rdečim in črnim svinčnikom. Prvi je označeval izgubo, drugi pa dobiček. Črni petek pa je bil tisti dan, ko so trgovci splezali iz rdečih v črne številke. Iz koledarskega vidika je Črni petek dan po Zahvalnem dnevu, Cyber Monday pa prvi naslednji ponedeljek.

Z rastjo nakupov prek spleta v zadnjih letih, je na pomenu pridobil še en potrošniški praznik, Cyber Monday. Letos bo po nekaterih raziskavah kar 68 % skupnih nakupov, ki bodo opravljeni na Črni petek, sklenjenih prek spletnih trgovin, delež kupcev, ki se bodo proti trgovinam odpravili še pred odprtjem pa bo znašal zgolj 17 %, kar je eden izmed dokazov, kako je internet spremenil navade ljudi. Skoraj tretjina vseh nakupov bo letos opravljena prek Amazona, sledi Walmart, ki pritegne približno 25 % vseh kupcev, medtem ko se ostali trgovci borijo za preostanek pogače.

Amazon in podobni konkurenti so v prejšnjih tednih sporočili, da imajo za mrzlično nakupovanje v letošnjem prazničnem času nekoliko skromnejša pričakovanja. Kar pa ni nujno slabo. Nižja pričakovanja je lažje preseči, pozitivno presenečenje pa je vselej tisti dejavnik, ki ima največji vpliv na spremembo tečajev delnic. Praksa kaže, da so v zadnjih 10 letih, delnice ameriških trgovskih podjetij v tednu pred in po Črnem petku, v povprečju pridobile 5 % vrednosti, kar je za pičla dva tedna izjemen rezultat. 

In zakaj NLB Vita Varčevanje + ?

V obdobjih, ko več potrošimo je pomembno tudi, da ne pozabimo na svojo bodočo finančno stabilnost. Z življenjskim zavarovanjem NLB Vita Varčevanje+ lahko zavarujete življenje in obenem posredno varčujete v delnicah podjetij kot so Amazon, Wall-Mart in podobni ter imate od prej omenjenih črnih številk trgovcev korist tudi sami.

Varčujete lahko obročno ali v enkratnem znesku za sebe, za partnerja ali za otroke. Sklenete lahko ločene police ali pa z eno polico pokrijete varčevanje za celotno družino. Zavarovanje je vseživljenjsko, zato se prilagaja vašim življenjskih situacijam, tako lahko tudi glede na trenutno vašo situacijo spreminjate naložbene možnosti. Omogočamo vam izbiro in prehode od zajamčenega donosa do poljubne izbire skladov.

Ključna prednost varčevanja v življenjskih zavarovanjih, pa je davčni vidik, saj so vsa privarčevana sredstva po 10ih letih neobdavčena.

Varčevanje