Preden se odpravite na Portugalsko…

Portugalska vas bo očarala s toplo klimo, edinstveno kulinariko, čistimi peščenimi plažami, pestrim nočnim življenjem, toplimi ljudmi, izjemno kulturno dediščino in kupom dogodivščin, ki jih omogočajo turistom.

Zasanjana dežela ob Atlantiku je predvsem kmečka dežela, a se je uspela v zadnjih letih z reformami, digitalizacijo in modernizacijo postaviti ob bok najbolj razvitim evropskim državam. Obenem pa je Portugalska še vedno zgodba zase. Pristnost in bogato ponudbo ji dajejo zgodbe prvih raziskovalcev in pomorščakov, ki so že v preteklosti znali izkoriščati številna cvetoča portugalska pristanišča, ki se eno za drugim vrstijo ob njihovi 800 km dolgi obali. Mimogrede, za vse športne navdušence, portugalska obala je znana kot ena najlepših in priljubljenih lokacij za surfanje in kajtanje.

Predlagamo vam, da si že pred odhodom v deželo melanholične glasbe, sestavite seznam tistih znamenitosti, ki bi si jih radi ogledali. Ko boste enkrat na Portugalskem, je možnosti zares veliko.

Za vas smo zbrali nekaj najbolj zanimivih, evropsko in svetovno prepoznanih ter kulturno bogatih znamenitosti, ki vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušne.

Alcobaca - leta 1153 ustanovljen cistercijanski samostan s cerkvijo, ki je del svetovne dediščine UNESCO-a

Lizbona - eno najstarejših in najbolj zanimivih evropskih mest

Montesinho - narodni park v severovzhodnem delu

Madeira - skupina dveh večjih in več manjših otokov

Porto - drugo največje mesto in poslovno središče severnega dela države

stolp Belem - simbol dobe raziskovanja, v Lizboni

Cabo da Roca - Skalnati rt, najzahodnejša točka evropske celine zahodno od mesta Sintra

Braga - mesto na severu države, cerkveno središče Portugalske s katedralo iz 11. stoletja

Kapelica Janeza Krstnika - najdražja kapelica na svetu, v cerkvi São Roque

Fatima - ena najbolj znanih božjih poti v Evropi

Če si želite ogledati znamenitosti na različnih koncih države in kvalitetno uživati v vašem popotovanju lahko za prevoz namenite karseda malo časa in denarja. Portugalska ima namreč relativno dobro razvito prometno infrastrukturo. Da bo pot lažja in hitrejša, smo za vas pripravili praktično primerjavo uporabe različnih prevoznih sredstev.

Ne pozabite pa na sklenitev NLB Vita Tujine.

Potovanje