Spomini Dobre Vite: 5 zapisov za pravljični Pariz

V prejšnjem zapisu sem vam razkrila, da zelo rada potujem in da imam letos v načrtu še mnogo potovanj. Svoj prosti čas rada izkoristim za raziskovanje novih kultur, mest in neodkritih krajev.  Zato sem se odločila, da grem ta mesec v Pariz.

  • Eifflov stolp naj bi bil začasna instalacija zgrajena za Svetovnem sejmu 1889, ki naj bi stala samo 20 let po izgradnji.
  • Pariz je bil prvotno rimsko mesto, imenovano »Lutetia«.
  • Domneva se, da v celotnem Parizu obstaja samo en STOP znak.
  • Glavni zvonik katedrale Notre Dame se imenuje Emmanuel in tehta več kot 13 ton.
  • Obiskovalci Eifflovega stolpa morajo narediti 1.665 korakov, da dosežejo vrh - razen če se peljejo z dvigalom! Do bazilike Sacré Cœur je le 270 korakov.

Pariz je dom neizmerne zgodovine in kulture, toda njegovi čari se skrivajo v skritih kotičkih, ki jih poznajo samo domačini. Zaradi tega sem še pred obiskom Pariza poiskala navdih na najboljših blogih o Parizu.

1. Invisible Paris

Ta blog razkriva vse skrivnosti Pariza in poleg zanimivih informacij ponuja tudi organizirane sprehajalne ture z izvirnimi in nekonvencionalnimi tematikami kot so »izkusite Pariz na ženstven način« ter »barve ulične umetnosti«.

Tudi sama sem se udeležila vodenega ogleda sodobne arhitekture Pariza in sem imela priložnost pogledati območja, kjer se je razvil raznolik in zanimiv nabor zgradb, ki je zelo različen od tradicionalne, enotne pariške arhitekture. Od moderne zgradbe City of Fashion and Design do parka Bercy (Parc de Bercy), ta sprehod je bil živahna pariška izkušnja. Naj namignem, da se za boljši razgled na zgradbo City of Fashion and Design sprehodite po mostu Charles de Gaulle. J

2. HiP Paris

Blog HiP Paris vodi ekipa domačinov, ki želi deliti vse notranje nasvete in lokalne trike za najboljšo izkušnjo v Parizu. Vsebine, ki jih ponujajo, izpostavljajo najboljše lokalne restavracije in kavarne, zanimive aktualne dogodke ter ponudbe apartmajev in hotelov.

Ta blog me je navdušil za obisk kavarne Saint Pearl, ki se nahaja v znamenitem okrožju St. Germain. Če ste tudi vi taki ljubitelji kave kot jaz, je to kavarna, ki jo enostavno morate obiskati!

3. My Parisian Life

Blog se redno posodablja z zabavnimi in zanimivimi informacijami o hrani, pijači in nakupovalnih območjih v Parizu.

Jaz sem na tem blogu  našla nekaj odličnih predlogov za romantično večerjo v Parizu. Moj nasvet: poglejte zavihek »Paris this month«, kjer boste dobili številne predloge o dogodkih, ki se dogajajo v času vašega bivanja v Parizu.

4. Mama Loves Paris

Če želite obiskati Pariz s svojo družino, je »Mama Loves Paris« odličen blog, ki ponuja perspektivo staršev v Parizu. Starši zelo težko najdejo nasvete za potovanje z družino. Ta blog direktno nagovarja potujoče starše, deli koristne nasvete za aktivnosti z otroki, informacije o restavracijah, nakupih, prireditvah, igriščih, muzejih in še veliko več.

5. Anje ni doma

Z Anjo si deliva misel, da je obisk Pariza vedno dobra ideja. Če vas zanimajo potovalne izkušnje mlade Slovenke v Parizu, Anja izčrpno opisuje svoje pariške dogodivščine in hkrati ponuja koristne nasvete za vse, ki bodo prvič obiskali Pariz.

Ne glede na to, ali boste obiskali Pariz za vikend ali načrtujete daljše potovanje, za vsak slučaj poskrbite tudi za zavarovanje za tujino NLB Vita Tujina, ki krije stroške nujne zdravniške oskrbe in prevoza v primeru bolezni ali poškodbe.

P.S.: Sama sem izbrala kar opcijo Multitrip, ki velja celo leto, saj v kratkem načrtujem novo potovanje. Destinacijo vam izdam v naslednjem zapisu

Potovanje