Spomini Dobre Vite: Varčevanje na oddihu v Barceloni

Do sedaj ste sigurno opazili, da zelo rada potujem in izkoristim vsako priložnost za raziskovanje neodkritih krajev. Letos sem si zastavila cilj obiskati vsa svoja najljubša mesta – eno izmed njih je seveda Barcelona. V tokratnem zapisu vam razkrivam 5 načinov, kako lahko brez odrekanj in z malo iznajdljivosti varčujete že v Barceloni in si na ta način omogočite še več potovanj.

  1. Za prevoz namesto taksija uporabite metro.

Taksi od letališča Barcelone do trga Plaça Catalunya v centru mesta stane več kot 30 €. Najcenejša in obenem najzabavnejša pot do centra je nakup vozovnice za metro T-10 na železniški postaji pri drugem terminalu letališča. Z vlakom greste lahko do postaje Sants ali postaje Passeig de Gracia, nato pa s podzemno železnico do željene destinacije. Celotna pot vas bo tako stala nekaj več kot 1 €. Vozovnica T-10 stane 10,20 € in velja za 10 voženj do 1 ure in 15 minut. Super, kajne?

  1. Kupujte hrano na lokalnih tržnicah.

Vsaka soseska v Barceloni ima svojo tržnico polno stojnic, ki se šibijo pod težo svežih pridelkov in prigrizkov. Tržnica Boqueria na ulici La Rambla je najbolj priljubljena med obiskovalci in je vredna ogleda - če pa želite kaj kupiti, raje obiščite manj oblegano lokalno tržnico Santa Caterine v bližini katedrale, San Antoni ali Gracia, kjer boste našli sveže sadje, zelenjavo, meso in ribe po ugodnejših cenah.

  1. Poiščite restavracije, kjer jedo domačini.

Ko ste zelo lačni, se izognite ulici La Rambla in ulicam Passeig de Gracia. Namesto tega se odpravite v bolj lokalne soseske, kot so Poble Sec, Sants in Gracia, kjer lahko najdete nekaj najboljših restavracij v mestu po precej nižjih cenah kot v Gotskem četrti in El Born.

  1. Obiščite Barcelono na prvo nedeljo v mesecu.

Prva nedelja vsakega meseca ponuja možnost obiskati številne muzeje v Barceloni brezplačno. Nekateri izmed takšnih muzejev so muzej Picasso, muzej katalonske zgodovine, bolnišnico Sant Pau, nacionalni muzej katalonske umetnosti MNAC in muzej zgodovine Barcelone.

Moj namig: Prek spleta si rezervirajte vstopnico za muzej Picasso, ker je ravno ta muzej najbolj priljubljen. Res je čudovit in vreden ogleda!

  1. Bodite pozorni na brezplačne dogodke v Barceloni.

V Barceloni se vedno dogaja nekaj posebnega, zlasti v poletnih mesecih. Uživate lahko v brezplačnem kinu na plaži ali na fantastični jazzovski ulični zabavi. Prav tako so mi domačini zaupali, da vsaka soseska gosti svoj praznični poulični festival - Festa Major.

Po obisku Barcelone sem ugotovila, da moram zaradi želje po številnih potovanjih pametno in dolgoročno razmišljati. Zato sem naredila načrt vseh željenih destinacij, ki jih želim obiskati. Pri tem sem pregledala vse možne stroške in možnosti varčevanja, začela sem spremljati tudi vse svoje tekoče izdatke. To mi je pomagalo ugotoviti, kateri varčevalni načrt mi najbolj ustreza, da najlažje pridem do cilja.

Naložbeno življensko zavarovanje NLB Vita Varčevanje + je primerno za plemenitenje sredstev, varčevanje za dodatek k pokojnini ali kot v mojem primeru, za prihranek za številna potovanja v prihodnosti.

Če si tudi sami želite varčevati in ne veste, katera oblika varčevanja je prava za vas, se obrnite na naše NLB svetovalce ali si rezervirajte termin preko info@nlbvita.si. Prej ko začnemo varčevati, z manj odrekanja dosežemo svoj cilj.

P.S.: Jaz že pripravljam nove zapise o svojih pustolovščinah in izzivih. Destinacijo vam razkrijem naslednjič!

Varčevanje Potovanje