Tritedenski izziv: Konec dober, vse dobro

Bližam se koncu našega izziva in priznam, da je bil zame veliko napornejši, kot sem si sprva predstavljala. Odvisnost od belega sladkorja res ni lahko opustiti, saj te sladke pregrehe obkrožajo na vsakem koraku in potrebuješ železno voljo, da se ne pustiš zapeljati na kriva pota. Če povem čisto po resnici je nekajkrat le malo manjkalo, pa bi se tritedenski izziv zame predčasno zaključil, saj se mi je vmes zazdelo, da ne bom zmogla in je cilj zastavljen čisto nerealno. Preživeti brez belega sladkorja v modernem svetu, misija nemogoče! Pa je res?

Zdaj, ko je vse to za mano, vam lahko iz prve roke povem, da je kljub takšnim trenutkom več kot vredno, kar ugotoviš šele, ko pridejo na plano pozitivni učinki. Ko se zjutraj zbudiš naspan, brez težkega občutka že navsezgodaj, si poln energije in imaš voljo za igro z otroci, nisi napihnjen kot balon zaradi praznih kalorij. Vse te škodljive malenkosti jemljemo za tako samoumevne, kot da pač drugače ne gre. Prav zato je še toliko težje priti iz začaranega kroga, v katerem se vrtimo in nam je bil praktično položen že v zibko. Je pa na nas, da vzorec prekinemo ter ga ne prenašamo naprej na svoje otroke. Julija je dovolj stara, da točno ve, kaj so sladkarije, pa vendar na srečo še ni razvila odvisnosti, ki spremlja ogromno otrok in jih posledično vodi k prekomerni teži, ki jih med drugim tudi ovira pri razvoju ter diabetesu. Zdaj ji razložim, da bo namesto sladkega biskvita po poti dobila narezane krhlje jabolka in borovnice, kar sprejme brez pritoževanja, jaz pa sem ponosna nase, da ji priskrbim kvalitetno hrano, ki ji bo dala energijo za igro in nahranila možgančke, ne le zapolnila želodca.

Če ste prišli z mano do konca, vam iskreno čestitam. Vem, kako težko je in prav zato sem še toliko bolj vesela za vsakogar, ki je premagal samega sebe in se otresel razvade. Če tokrat ni bil vaš trenutek pa nič hudega - začnite takrat, ko boste pripravljeni, vam pa polagam na srce, da ne čakate na ponedeljek, novoletno zaobljubo ali pa lepše čase. Če že ne zase, pa storite to za svoje bližnje. 

Na koncu pa bi se rada zahvalila tudi življenjski zavarovalnici NLB Vita, ki me je s tem, ko me je izzvala, da sem se lotila tega podviga, spravila iz cone udobja in to omogočila

Bodite lepo,

Lara

Varčevanje Otroci