Nezgodno zavarovanje rešuje majhne podjetnike

»Nesreča nikoli ne počiva«, je slovenski rek, ki ga je žal spoznalo že veliko ljudi na svoji poklicni poti. Če je oseba redno zaposlena in ima sklenjeno osnovno ter dopolnilno zdravstveno zavarovanje, je njeno življenje tudi po nezgodi lahko finančno stabilno. Po nezgodi pa se v finančni stiski pogosto znajdejo osebe z nizko osnovno plačo in samostojni podjetniki, saj je zaslužek v celoti odvisen od njihove delovne sposobnosti.

V nadaljevanju bi vam radi predstavili zgodbo anonimne uporabnice foruma Med.Over.Net, ki je po spletu okoliščin doživela hujšo poškodbo.

Resnična zgodba uporabnice

Anonimna uporabnica foruma je opisala svojo nezgodo:

Bila sem na obisku pri partnerjevih starših. Obrezovali so drevesa in nekaj vej je ležalo vsepovsod okoli. Ko sem nesla orodje v klet, sem se zapletla v veje in zelo grdo padla po stopnicah. Ne morem opisati, kako mi je žal, da sem bila tako nerodna. Še bolj kot to, pa me skrbi, koliko časa bo trajalo zdravljenje. Z UZ preiskavo mi je bila ugotovljena ruptura mišice stegna in v bolnici sem bila 11 dni. V izvidih še piše, da je RTG pokazal multifragmentarni zlom diafize desne stegnenice. Med operacijo je bila napravljena OS z AFN, karkoli že to pomeni. Zanima me, koliko časa bom morala hoditi z berglami? Sem samostojna podjetnica, delam kot oblikovalka. Večinoma od doma, vendar občasno moram tudi na sestanke. Kdaj bom lahko sedla za volan?

Kot samostojna podjetnica bo tako morala prvi mesec preživeti s prihranki in ob podpori bližnjih. Stroški podjetja namreč ostajajo enaki kot pred nezgodo. V drugem mesecu pa bo začela prejemati relativno nizko bolniško nadomestilo, saj si plačuje le osnovne prispevke.

Kaj če bi imela sklenjeno nezgodno zavarovanje NLB Vita Nezgoda?

Okoliščin, v katerih se je zgodila nezgoda, in njenih posledic, tudi nezgodno zavarovanje ne more odpraviti. Lahko pa bi ji pomagalo prebroditi finančne težave.

Če bi imela sklenjeno nezgodno zavarovanje, izbran 1. nevarnostni razred, ki vključuje vsa administrativna dela, bi mesečna premija za nezgodno zavarovanje znašala 27,39 EUR.

V primeru opisane poškodbe bi stranka od zavarovalnice prejela zavarovalnino za:

 • zlom stegnenice v višini 1.500 EUR,
 • nadomestilo za okrevanje v bolnišnici v višini 750 EUR,
 • nadomestilo za fizioterapijo v višini 320 EUR in
 • nadomestilo za invalidnost v višini 500 EUR.

Skupaj bi prejela 3.070 EUR. To pomeni, da bi za naslednjih 6 mesecev imela vsak mesec dodatnih 500 EUR, kar bi bistveno zmanjšalo njene finančne skrbi.

Pomembno je zavedanje, da imajo lahko posledice nezgode velik vpliv na osebno finančno stanje in finančno stanje družine poškodovanega. Zgodijo se nenadoma, jih ne načrtujemo in jih tudi ne pričakujemo.


Pri zavarovalnici NLB Vita lahko izbirate med različnimi paketi, ki vključujejo:

 • zavarovanje za primer nezgodne smrti in nezgodne smrti v prometni nesreči,
 • zavarovanje za primer nezgodne invalidnosti,
 • nadomestilo za zlom kosti,
 • nadomestilo za okrevanje po poškodbah in
 • nadomestilo za fizioterapijo.

Nezgodno zavarovanje varuje za čas in dogodke, ki ogrozijo finančno stabilnost, ali še huje, podjetnikove najdražje.

Priporočljivo je, da nezgodno zavarovanje sklenete v primerih, ko želite poskrbeti:

 • za dodatno finančno varnost za svojo družino v primeru nezgodne smrti ali
 • za finančno varnost zase ali za družino v primeru nezgodne invalidnosti ali drugih posledic nezgode.

Zavarovanje lahko sklenete za obdobje 1 leta in ga lahko podaljšate. Zavarovalno jamstvo velja kjerkoli in 24 ur na dan.

Zavarovanje lahko sklenete v kateri koli NLB poslovalnici ali v nekaj minutah prek spleta.

Skleni zavarovanje 

Nezgodno zavarovanje Finance