Levja zabava NLB Vite v ZOO Ljubljana

Po dveh mesecih obnove v ZOO Ljubljana sta morska leva Kalle in Jip ponovno zaplavala v svojem bazenu. Otvoritev so tradicionalno pripravili na že 11. zadnjo počitniško soboto z življenjsko zavarovalnico NLB Vito, ki je bila tokrat v znamenju levov. Pod Rožnik, kjer v jubilejnem letu beležijo rekorden obisk, je ponovno privabila preko 3000 ljubiteljev živali.

Morska leva Kalle in Jip sta v ZOO Ljubljana prispela kot mladiča leta 2006. Po trinajstih letih je bil bazen potreben obnove, zato so obnovili vse površine, premaze, tesnila, na novo pa so jima zagotovili tudi dodaten pomožen bazen in senčila. V hodniku za podvodno opazovanje so uredili še obsežne izobraževalne table in prvikrat pripravili tudi javno predstavitev morskih levov, ki bo odslej stalnica v ponudbi živalskega vrta. Prenovo so zagotovili s sredstvi MOL, z lastnimi sredstvi ter sredstvi najzvestejšega pokrovitelja živalskega vrta – Zelo življenjske zavarovalnice NLB Vite. Sedaj 200-kilogramska samca sta nad novostmi videti navdušena!

Sobotna Levja zabava je bila v znamenju levov – morskih in tudi tistih pravih kopenskih, ki so jih obiskovalci lahko spoznavali preko številnih ustvarjalnic, eksperimentalnic, telovadnic ter bioloških delavnic.

Za pestro dogajanje na odru je tokrat poskrbel Studio Anima in Sten Vilar s predstavama Gusar Berto ter Ta čudovita Zemlja. Otroci so se lahko zabavali ob eksperimentih o vodi iz Hiše eksperimentov, spoznali spretnosti morskih levov, se naučili, da je voda pravi dvigalec uteži ter izvedeli vse o globinskih potapljačih. Izdelovali so lahko domišljijske morske leve, si poslikali obraz, risali po majicah, se pomerili na NLB Vita šprintu ter tako ugotovili, kako hitro tečejo v primerjavi z živalmi. Na dan dogodka so otroci lahko tudi brezplačno skakali na vseh trampolinih, skakali z elastikami, se zabavali na napihljivem gradu in se vozili z vlakcem … Tudi letos so si lahko privoščili brezplačen sladoled in se posladkali s slastnimi palačinkami.

Otroci