Podarili smo nov ultrazvok porodnišnici Postojna

V zelo življenjski zavarovalnici NLB Vita podpiramo življenje. Od prvega trenutka najprej. Zato bomo z veseljem podarili nov ultrazvočni aparat porodnišnici Postojna, s katerim bo še bolje poskrbljeno za zdravje nosečnic in novorojenčkov.

Vsako leto se v Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna rodi 1500 novorojenčkov iz vse Slovenije. Vsakodnevno v sprejemni ambulanti pregledajo okoli 20 žensk, med njimi so tudi bodoče mamice, ki čakajo na veseli trenutek. Znani so po strokovnosti in prijaznosti pa tudi po tem, da nosečnice obravnavajo zelo individualno in jim znajo prisluhniti. Po novem bodo pregledane s sodobnim ultrazvočnim aparatom, ki bo omogočal natančnejšo diagnostiko, kot jo je zastareli aparat. Novi, sodobni ultrazvočni aparat bo porodnišnici Postojna v okviru projekta Slojenčki podarila zavarovalnica NLB Vita.

»V zelo življenjski zavarovalnici NLB Vita vemo, da je življenje neprecenljivo. Zato podpiramo projekte, ki skrbijo za ohranjanje in izboljšanje življenja vseh nas. In ker se življenje začne z rojstvom, je za nas zelo pomembno, da poskrbimo tudi za to, da se otroci rodijo v ta naš svet čim bolj zdravi,« je o donaciji povedala mag. Irena Prelog, predsednica uprave NLB Vite.

Velike potrebe po novih aparatih

V NLB Viti dobro razumemo, s kakšnim pomanjkanjem sredstev za obnovo opreme se spopadajo slovenske porodnišnice in kako pomembna in družbeno odgovorna so prizadevanja, da ostajajo najbolj sodobne zdravstvene ustanove na svetu. A aparati so v stalni uporabi in imajo omejeno dobo uporabnosti. Potrebe po novih so vedno večje, tudi zato, ker število ogroženih nosečnosti narašča. Novi ultrazvočni aparat bo zdravnikom v Postojni omogočal, da bodo lahko še bolje poskrbeli za svoje porodnice. Kot pravi mag. Irena Prelog, se v NLB Viti zavedajo, da na zdravje novorojenčkov najbolj vpliva zdravje njihovih mamic. »In vsi si želimo, da bi bila izkušnja mamic z nosečnostjo in porodom kar najbolj prijetna. Z nakupom sodobnega ultrazvočnega aparata bomo poskrbeli, da bodo mamice pod skrbnim nadzorom v celotni nosečnosti in se bodo tako lahko brezskrbno pripravile na prihod novega družinskega člana.« Ker je december čas obdarovanja in drobnih pozornosti, bodo v NLB Viti mamicam in njihovim novorojenčkom v predprazničnem času podarili prijetno tople majčke, ki bodo dolgo zimo grele drobna telesca. Dojenčkom, rojenim v postojnski porodnišnici, bo podarjenih kar 200 majic.

»Zelo smo veseli novega ultrazvočnega aparata, s katerim bomo zdravniki lažje postavljali pravilne in natančne diagnoze ter tako pomembno olajšali zdravljenje vseh pacientk. Aparat smo si najbolj želeli zato, da bi bolje pomagali ženskam, kar je tudi naše poslanstvo,« je o novi pridobitvi povedala izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić.

Otroci Magazin