Zgodbe vsakdanjih junakov

 

Spodbudili smo vas, da zapišete zgodbe in predstavite junake vsakdanjega

življenja ter hkrati pomagate mladim iz socialno šibkejših okolij.

 

Prejeli smo veliko prekrasnih, navdihujočih zgodb vsakdanjih junakov, ki

širijo dobroto in prijaznost v svetu, v katerem živimo. Hvala vam!❤️

 

Nekaj zgodb junakov bomo zdaj delili z vami.

 

Zgodbe vsakdanjih junakov

 

Spodbudili smo vas, da zapišete zgodbe in predstavite junake vsakdanjega življenja ter hkrati pomagate mladim iz socialno šibkejših okolij.

 

Prejeli smo veliko prekrasnih, navdihujočih zgodb vsakdanjih junakov, ki širijo dobroto in prijaznost v svetu, v katerem živimo. Hvala vam!❤️

 

Nekaj zgodb junakov bomo zdaj delili z vami.

 

Junak Peter

Moj junak je tudi sodelavec Peter, ki kolektiv preseneti in parkrat na leto speče odlično in zdravo pecivo. Ker ga speče zelo veliko, si ga lahko vzamemo tudi za domov. Ta njegova gesta nam polepša vsakodnevno rutino in nas še bolj poveže med seboj. (Nina)

Junakinja Manca

Moj vsakdanji junak je Manca, moja sestra, ki mi je vedno pomagala pri učenju matematike. Pomaga tudi drugim, ki imajo težavo z matematiko ter občasno skrbi za otroke. Vsakič, ko pride domov na kosilo in nam pove kaj je počela, se nam na obrazu kar nasmešek naredi. (Žiga)

Junak Armando

Moj prijatelj Armando je videl, kako je kolesar zbil starejšo gospo in zbežal. Armando je v trenutku stekel do gospe poklical pomoč in z njo počakal na pomoč. Ta dogodek se mi je zdel zelo pomemben, zato sem ga tudi izpostavil. (Haris)

Junakinja Klavdija

Moja sestrična Klavdija se je z družino peljala na Hrvaško. Med potjo so se ustavili v gostilni, da bi kaj popili, ko so iz smetnjaka zaslišali cviljenje. Našli so malega psička, ki so ga nato odpeljali k veterinarju. Veterinar jim je rekel, da bo s psom vse v redu, kajti pes je bil podhranjen. Moja sestrična je bila tako dobrosrčna, da ga je posvojila in mu dala ime Lucky, kar pomeni Srečko. (Grega)

Junakinja Hana

Moja junakinja je moja hčerka Hana, ki se pogumno bori z možganskim tumorjem in prenaša vse ovire, ki ji jih bolezen meče pod noge. Leto in pol dolgo kemoterapijo je prestala v času epidemije in ob vseh omejitvah ostala pozitivna in motivirana, da s svojo aktivnostjo v Inštitutu Zlata Pentljica, otroci z rakom dela dobro še za druge. (Katarina)