Strokovnjaki s pogledom v prihodnost

V sektorju informatike in tehnologije skrbimo, da poslovni procesi v zavarovalnici Vita tečejo nemoteno in si lahko z različnimi podatki pomagamo pri sprejemanju odločitev. Hkrati pa ves čas spremljamo najnovejše trende na področju IT in razmišljamo, kako nam ti lahko koristijo pri zagotavljanju kakovostnih zavarovalnih storitev našim strankam.

Inovativnost in znanje sta najpomembnejši orodji zaposlenih v sektorju informatike in tehnologije, zato z različnimi izobraževanji nenehno skrbimo za njihov strokovni in osebni razvoj.

Naloge sektorja informatike in tehnologije

Pripravljamo in izvajamo strategije in politike razvoja IT-infrastrukture ter informacijskih sistemov zavarovalnice.

Skrbimo za kibernetsko in informacijsko varnost.

Zavarovalnici zagotavljamo nemoteno in neprekinjeno poslovanje.

Pripravljamo in testiramo tehnološke zahteve ter spremembe nove in obstoječe programske opreme.

Sodelujemo pri razvoju rešitev informacijske podpore za vse poslovne procese zavarovalnice.

Zagotavljamo uporabo rešitev napredne analitike in umetne inteligence.

Spremljamo in uvajamo nove tehnologije, standarde in orodja na področju informacijskih tehnologij.

Sodelujemo pri razvoju novih zavarovalnih produktov in storitev.

Spoznaj ekipo zavarovalnice Vita

Alen Kahteran

Alen Kahteran

podatkovni znanstvenik, Sektor informatike in tehnologije

1/6
Zakaj si se odločil/a za zaposlitev v zavarovalnici Vita?

Zavarovalnica Vita mi ponuja izjemne možnosti za strokovni in osebni razvoj. Zavedam se, da ima zavarovalnica močan fokus na izobraževanju in usposabljanju svojih zaposlenih, kar je za moj karierni napredek ključnega pomena. Vrednote zavarovalnice Vita, kot so inovativnost, odgovornost in timsko delo, so se močno ujemale z mojimi osebnimi prepričanji. Želel sem delati za organizacijo, ki si prizadeva za etično poslovanje in prevzema odgovornost do skupnosti.

2/6
Kaj so tvoje naloge?

Osredotočam se na razvoj naprednih analitičnih modelov, ki pomagajo pri napovedovanju različnih dogodkov, kar omogoča boljše odločitve na strateški in operativni ravni. Trenutno se največ ukvarjam z orodjem, ki temelji na generativni umetni inteligenci za izboljšanje interakcije z našimi strankami ter avtomatizacijo in optimizacijo notranjih postopkov. Poleg tega prispevam k razvoju in implementaciji podatkovnih rešitev, ki zagotavljajo temeljito in točno poročanje, kar je ključno za učinkovito vodenje zavarovalnice in skladnost z regulativnimi zahtevami.

3/6
S kakšnimi izzivi se srečuješ pri delu?

Eden glavnih izzivov pri delu podatkovnega znanstvenika v zavarovalnici je predhodno obdelovanje in analiziranje podatkov, ki so ključni za zanesljive napovedne modele. Z opazovanjem skritih vzorcev v podatkih in eksperimentiranjem z različnimi metodami in statističnimi tehnikami si želimo olajšati delo, ko se srečamo z raznimi izzivi pri razvijanju programov in modelov.

4/6
Kako poteka tipičen dan na zavarovalnici Vita?

Zjutraj si pripravim delovno površino, pregledam elektronsko poto, ter si naredim dnevni načrt dela. S sodelavci iz oddelka redno sodelujemo in poročamo o opravljenih zadolžitvah in morebitnih izzivih. Všeč mi je, da si na zavarovalnici vedno lahko postrežemo s kavo, čajem in svežim sadjem.

5/6
Kaj ti je všeč na tvojem delovnem mestu?

Dnevno delo z ogromnimi količinami podatkov ponuja nenehno učenje in osebni razvoj. Redno se srečujem z novimi izzivi in problemi, ki zahtevajo inovativne rešitve, kar mi omogoča, da nenehno razvijam svoje tehnične in analitične sposobnosti. Dostop imam do najnaprednejših tehnologij in orodij kar izboljšuje kakovost mojega dela. Piko na i dodajo ostali zaposleni.

6/6
Kaj bi svetoval/a nekomu, ki se želi pridružiti vašemu kolektivu?

Če uživaš v reševanju izzivov in ti je pomembno sproščeno delovno okolje, kjer so kolegialnost in timski duh na prvem mestu, potem se nam pridruži. Smo dinamična ekipa, ki ceni inovativnost in osebni razvoj.

Pridruži se nam

Oglej si razpisana delovna mesta.
 

Oglej si prosta mesta