Pravno obvestilo

Omejitev odgovornosti

Lastnik spletnega portala www.zav-vita.si (v nadaljevanju: spletni portal) je Vita, življenjska zavarovalnica, d.d., Trg republike 3, Ljubljana (v nadaljevanju: Vita). Vsi podatki in informacije objavljene na spletnem portalu so zgolj informativne narave in jih je pred uporabo potrebno obvezno preveriti pri zaposlenih zavarovalnice. Vita ne prevzema nobene odgovornosti za katerekoli napake v vsebini ter pravilnosti in točnosti objavljenih podatkov in informacij, do katerih je morebiti prišlo zaradi časovnih neusklajenosti, napak pri vnosu ali drugih nepredvidljivih vzrokov ali za kakršnokoli škodo, ki bi izvirala iz uporabe ali nemožnosti uporabe spletnega portala ter podatkov in informacij na ali v zvezi z njem oziroma njimi. Vita prav tako ne odgovarja za obliko, vsebino in pravilnost podatkov, pridobljenih prek hipertekstnih povezav, ki niso v upravljanju zavarovalnice Vita.

Vita si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, doda ali odstrani vsebino teh spletnih strani, na kakršenkoli način, delno ali v celoti, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vita ne odgovarja za morebitne posledice navedenih sprememb.

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino na spletnem portalu uporabljajo na lastno odgovornost. Vita ne prevzema nobene odgovornosti za posledice odločitev, ki so bile sprejete na podlagi informacij, podanih na tem spletnem portalu.

Avtorske pravice

Vita je imetnik avtorskih pravic vseh avtorskih vsebin objavljenih na spletnem portalu. Brez izrecnega pisnega dovoljenja je prepovedano reproduciranje, javno objavljanje, distribuiranje ali drugačno nezakonito uporabljanje ali spreminjanje vseh objavljenih vsebin.

Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) izjemoma dovoljuje uporabo in reproduciranje v omejenem obsegu zgolj za izobraževalne potrebe, za zasebno in nekomercialno uporabo ter zagotavljanje pravice javnosti do obveščenosti.

Varstvo zasebnosti

Vita v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov po svojih najboljših močeh varuje osebne podatke uporabnikov spletnega portala. Spletni portal lahko pregledujete brez posredovanja svojih osebnih podatkov. Osebne podatke zbiramo le v primeru, ko se odločite skleniti zavarovanje oziroma v primerih, ko nam jih sami posredujete (vprašanja, povpraševanja, pritožbe, informativni izračuni, nastavitve piškotkov ipd.). Osebne podatke obdelujemo zgolj za namen izvajanja pogodbenega razmerja oziroma za druge namene, za katere ste nam jih sami poslali.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov v primeru uporabe spletne poslovalnice je urejena s splošnimi pogoji uporabe spletne poslovalnice. Več o zbiranju in obdelavi osebnih podatkov lahko preberete na www.zav-vita.si/zasebnost.

Piškotki

Piškotki so manjše besedilne datoteke, ki se namestijo v naprave uporabnikov med obiskom spletne strani z namenom izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje, v skladu z nastavitvami s katerimi se seznanite in jih potrditev ob vašem prvem obisku.

Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom spletnega brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. V primeru, ko boste onemogočili piškotke, vam vsebina spletnega portala morda ne bo delovala pravilno. Več o piškotkih si lahko preberete na www.zav-vita.si/piskotki.

Spletna poslovalnica

Način in pogoje uporabe spletne poslovalnice e-Vita poleg tega pravnega obvestila urejajo tudi splošni pogoji uporabe spletne poslovalnice.

Zaključek

Z vstopom na spletni portal soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate s tem pravnim obvestilom.