Popoln pregled nad zavarovanji in naložbami

Registriraj se in pridobi popust 

Na voljo tudi kot mobilna aplikacija

Zakaj e.VITA?

  • Popoln pregled nad zavarovanji in naložbami.
  • Hitro in enostavno sklepanje zavarovanj.
  • Preprosta obnova zavarovanj.
  • Enostavna prijava zavarovalnega primera.
  • Z registracijo do dodatnega popusta na spletno sklepanje.
  • Na voljo tudi kot mobilna aplikacija.

Kaj mi omogoča digitalna poslovalnica e.VITA?

Digitalna poslovalnica e.VITA ti omogoča naslednje:

Enostavno pregleduj in upravljaj svoja zavarovanja: preveri podatke tvojih sklenjenih zavarovalnih polic, spremljaj vplačila, izvajaj spremembe ali prijavi zavarovalni primer po obstoječi polici. 

Hitro in enostavno skleni novo zavarovanje preko spleta, brez obiska poslovalnice.

Izberi zavarovalno polico, za katero želiš prijaviti zavarovalni primer, vnesi podatke in priloži dokumentacijo ter tako enostavno oddaj prijavo zavarovalnega primera.

Označi produkte, ki jih želiš skleniti in preveri, koliko popusta lahko pridobiš.

Tu so zbrani naši uporabni nasveti in članki po temah in življenjskih situacijah, ki te utegnejo zanimati.

Stopi v direkten stik z nami. Oddaj svoje vprašanje in odgovorili ti bomo v najkrajšem možnem času.

Upravljaj svoje nastavitve računa, spremeni geslo, spremeni soglasja, preveri navodila za uporabo, pogoje in zasebnost ali izbriši račun.

Kontaktiraj nas preko video klica, telefona ali elektronske pošte. V primeru zavarovalnega primera kontaktiraj naš asistenčni center.

Kako se prijavim ali registriram?

Prijava:

Vstopi v digitalno poslovalnico e.Vita na spletnem naslovu www.zav-vita.si in se prijavi z obstoječimi podatki (elektronski naslov in geslo).

Registracija:

 

Vstopi v e.VITO

Naloži mobilno aplikacijo e.VITA

V primeru težav se obrni na nas, pokliči na 080 87 98 ali piši na info@zav-vita.si.

Pogosta vprašanja in odgovori

Digitalna poslovalnica e.VITA

Digitalna poslovalnica e.VITA je spletna in mobilna aplikacija Zavarovalnice Vita, ki ti omogoča:

  • enostavno pregledovanje tvojih sklenjenih polic,
  • izvajanje sprememb po obstoječih policah,
  • hitro prijavo zavarovalnega primera,
  • sklenitev novega zavarovanja.

V digitalni poslovalnici e.VITA nas lahko s poslanimi sporočili kadarkoli tudi neposredno nagovoriš.

Z digitalno poslovalnico e.VITA ti želimo vedno biti na voljo, zato je v popolnoma enaki vsebini dostopna preko spleta na naslovu www.zav-vita.si ali kot mobilna aplikacija e.VITA.

Mobilna aplikacija e.VITA je brezplačno na voljo v slovenski verziji spletnih trgovin App Store (za iOS uporabnike) in Google Play Store (za Android uporabnike).

Za dostop do mobilne aplikacije e.VITA potrebuješ pametni mobilni telefon ali tablico z operacijskim sistemom iOS ali Android. 

Registracija in prijava

Registracijski postopek je kratek in enostaven.

V prvem koraku bomo z namenom zagotavljanja varstva podatkov preverili istovetnost tvojih kontaktnih podatkov, za kar potrebujemo tvojo telefonsko številko (GSM) in veljaven e-poštni naslov. Za uspešno oddajo podatkov se moraš strinjati tudi s pogoji uporabe digitalne poslovalnice in se seznaniti z obvestilom o zasebnosti.

V drugem koraku v predvideni vpisni polji vpišeš prejeti enkratni kodi, ki smo ti jih poslali na tvojo telefonsko številko in e-poštni naslov. Po preverbi ujemanja istovetnosti podatkov se ti odpre zaslon z osebnimi podatki, kjer vpišeš ime in priimek ter davčno številko.

V zadnjem koraku izbereš svoje osebno geslo za bodoče dostope. Registracija je uspešno zaključena. V e.VITO vstopiš preko gumba »Prijavi se«.

V primeru, ko si pozabil/-a svoje geslo, klikneš na gumb »Pozabljeno geslo«. Odpre se ti ekran, kjer v predvideno polje vneseš svoj e-poštni naslov, ki si ga uporabil/-a za registracijo. Na e-poštni naslov ti bomo poslali povezavo za ponastavitev gesla, ki je aktivna 24 ur.

Prijaviš se z vpisom e-poštnega naslova in gesla, ki si ju določil/-a v postopku registracije. Prijavo lahko opraviš tudi z biometrično prepoznavo (prepoznava prstnega odtisa ali prepoznava obraza), v kolikor tvoja mobilna naprava to omogoča in si v mobilni aplikaciji obkljukal/-a soglasje za takšno prepoznavo.

Pogoji uporabe digitalne poslovalnice so ti dostopni na spletni strani zavarovalnice, in sicer na zavihku o digitalni poslovalnici e.VITA oziroma lahko do njih dostopaš tudi v digitalni poslovalnici.

Ob registraciji v digitalno poslovalnico e.VITA samodejno preverimo, ali se tvoji registracijski podatki ujemajo s podatki v bazi strank zavarovalnice in glede na rezultat ujemanja ti določimo osnovni ali polni dostop. V kolikor se tvoji registracijski podatki ne ujemajo s podatki v bazi strank, ti bodo v digitalni poslovalnici prikazane le tiste police, kjer je bilo ujemanje uspešno (t. i. osnovni dostop), o čemer te v postopku registracije opozorimo in obenem pozovemo, da opraviš dodatno avtentikacijo, na podlagi katere ti dodelimo t. i. polni dostop in prikažemo vse tvoje police.

Davčna številka je poleg e-poštnega naslova najbolj zanesljiv enoznačni identifikaciji podatek, ki nam omogoča, da tvoj uporabniški profil na zanesljiv način povežemo s podatki, ki jih o tebi že vodimo oziroma podatki, ki jih bomo od tebe pridobili ob sklenitvi ali urejanju zavarovanj.

Prikaži večmanj
Vrste dostopov in funkcionalnost

Privzeto pravilo registracijskega postopka je, da se uporabnikom dodeli polni dostop na podlagi samodejnega preverjanja istovetnosti registracijskih podatkov. V kolikor se tvoji registracijski podatki ne ujemajo s podatki v bazi strank zavarovalnice, ti polnega dostopa samodejno ne moremo dodeliti.

 

Na podlagi registracijskega postopka in preverjanja ujemanja registracijskih podatkov s podatki v bazi strank zavarovalnice ti dodelimo osnovni ali polni dostop do funkcionalnosti digitalne poslovalnice.

Osnovni dostop ti omogoča vpogled v le tiste zavarovalne police, ki si jih sklenil/-a preko spleta s tvojo davčno številko in so bile posredovane na isti e-poštni naslov, s katerim si se registriral/-a v digitalno poslovalnico.

Polni dostop ti omogoča vpogled v vse zavarovalne police, ki si jih sklenil kot zavarovalec, ne glede na prodajni kanal (splet ali NLB poslovalnica).

Pomoč in informacije

Za pomoč in informacije v postopku registracije kot tudi v primeru nepravilnosti delovanja digitalne poslovalnice e.VITA ali pomanjkljivih informacij glede tvojih zavarovanj smo ti kadarkoli na voljo na info@zav-vita.si ali nas pokliči na številko našega Kontaktnega centra 01 476 58 20 vsak delovnik med 8. in 16. uro (ob petkih med 8. in 15. uro).

V digitalni poslovalnici nam lahko kadarkoli pošlješ sporočilo, tako da v zavihku »Sporočila« izbereš gumb »Pošlji sporočilo«. Odgovorili ti bomo v najkrajšem možnem času.