Za vse med 66. in 80. letom starosti

Oplemeniti presežek finančnih sredstev in izkoristi davčno ugodnost

Možnost hkratne sklenitve nezgodnega zavarovanja NLB Vita Nezgoda paket Senior

Zakaj NLB Vita Varčevanje + Senior?

 • Upravičence za primer smrti določi zavarovanec sam.
 • Brez preverjanja zdravstvenega stanja.
 • Možnost odkupa kadarkoli v času trajanja zavarovanja.
 • Zavarovanje za primer smrti do dopolnjenega 91. leta starosti.
 • Zavarovalna vsota v višini 5 % enkratne premije oziroma od 150 EUR do največ 3.000 EUR.
 • Naložbene možnosti z različnimi stopnjami prevzemanja naložbenega tveganja.

Kako sklenem zavarovanje?

Izbiraš lahko med tremi naložbenimi možnostmi: kombinirani paket, zreli paket in poljubna izbira skladov NLB Skladi. Nato določiš upravičenca ali upravičence in po želji dodaš še nezgodno zavarovanje NLB Vita Nezgoda paket Senior. Potrebuješ več informacij? Brezplačno ti bo pomagal naš bančni strokovnjak.

 

 • Kombinirani paket je namenjen vsem, ki želite fiksno obrestno mero kombinirati z naložbo v sklade. Sredstva se investirajo v razmerju 50 % v obračunski sklad in 50 % v košarico skladov družbe NLB Skladi. 
 • Zreli paket je primeren za vse, ki želite, da za vas brezplačno upravljamo premoženje in tveganje prilagajamo trajanju zavarovanja.  
 • Poljubna izbira skladov je namenjena vsem, ki imate več finančnega znanja in si želite sami oblikovati naložbeno premoženje iz posameznih investicijskih skladov družbe NLB Skladi.

Na posamezni polici je lahko določena ena naložbena možnost. V času trajanja zavarovanja lahko prehajate med vsemi naložbenimi možnostmi iz aktualne ponudbe zavarovalnice. Prvi prehod je brezplačen.

Upravičenca določiš tako, da med bližnjimi izbereš osebo, ki bo ob tvoji smrti prejela izplačilo naložbenega premoženja, povišanega za zavarovalno vsoto. Zavarovalna polica tako ni vključena v dedovanje. Izbor upravičenca lahko kadarkoli spremeniš v katerikoli NLB Poslovalnici.

Če se po poteku 10-letnega obdobja zavarovanja odločiš za odkup ali delni odkup, se davek od prometa zavarovalnih poslov, ki predstavlja 8,5 % vrednosti police, ne bo obračunal.

Zavarovalni paket nezgodnega zavarovanja za starejše

Dodaj k naložbenemu še nezgodno zavarovanje in poskrbi za finančno varnost svoje družine v primeru nezgode,
ki zahteva zdravljenje v bolnišnici, povzroči trajno invalidnost ali smrt.
 

NLB Vita Nezgoda Senior

mesečno od

7,31 EUR

 • Nezgodna smrt 10.000 €
 • Nezgodna smrt v prometni nesreči 20.000 €
 • Invalidnost (400% progresija) 10.000 €
 • Izplačilo ob 100% invalidnosti 40.000 €
 • Bolnišnični dan 10 €

Ali si vedel/-a?

NLB Vita Varčevanje + & NLB Vita Nezgoda
NLB Vita Varčevanje + & NLB Vita Nezgoda

Za varno prihodnost brez finančnih skrbi.

Brez preverjanja zdravstvenega stanja
Brez preverjanja zdravstvenega stanja

Zdravniški pregled pred sklenitvijo zavarovanja ni potreben.

Z davčnimi ugodnostmi po 10 letih
Z davčnimi ugodnostmi po 10 letih

Ob odkupu se davek od prometa zavarovalnih poslov ne obračuna.

Zavarovanje je prilagodljivo tvojim potrebam
Zavarovanje je prilagodljivo tvojim potrebam

Možnost odkupa kadarkoli v času trajanja zavarovanja.

Kako prijavim zavarovalni primer?

Zavarovalni primer lahko prijaviš tako, da nas obiščeš v eni od NLB Poslovalnic ali pokličeš na telefonsko številko 080 87 98. Ob obisku poslovalnice ne pozabi s seboj prinesti dokumentacije v zvezi z zavarovalnim primerom.

Kontaktiraj nas

Kaj krije zavarovanje?

Več informacij
Zloženka Splošni pogoji Splošni pogoji za nezgodno zavarovanje NLB Vita Nezgoda Posebni pogoji za nezgodno zavarovanje seniorjev Dodatek k splošnim pogojem Varčevanje + Senior (kombinirani paket) Dodatek k splošnim pogojem Varčevanje + Senior (poljubna izbira investicijskih skladov) Dodatek k splošnim pogojem Varčevanje + Senior (zreli paket) Sestava naložbenega premoženja - zreli paket Sestava naložbenega premoženja - kombinirani paket
Prikaži večmanj
Pogosta vprašanja

Zavarovalna vsota za kritje smrti se določi v višini 5 % zneska vplačane enkratne premije, a ne več kot 10.000 EUR. Konkretni primer: v primeru prvega vplačila v vrednosti 20.000 EUR zavarovalna vsota za smrt znaša 1.000 EUR.

Ob trajanju zavarovanja 10 let in pogoju, da je zavarovalec ob izplačilu enak upravičencu, ste po 10 letih (po trenutno veljavni zakonodaji) lahko upravičeni do oprostitve plačila davka od prometa zavarovalnih poslov (8,5 %) in dohodnine od dohodka iz kapitala, kar velja tudi za vsa kasneje izvedena dodatna vplačila.

Če je na polici dedič določen z imenom in priimkom, polica ni predmet sklepa o dedovanju. Zavarovalnina se izplača upravičencu.

V primeru smrti zavarovanca se izplača naložbeno premoženje, povečano za zavarovalno vsoto. V prvem letu zavarovanja je izplačilo v primeru smrti omejeno na vrednost naložbenega premoženja, razen v primeru nezgodne smrti.

Sklenitev zavarovanja poteka brez preverjanja zdravstvenega stanja.

Vplačevanje dodatnih premij na polico je možno. Minimalna dodatna premija znaša 250 EUR.

Minimalna enkratna premija za sklenitev police je 3.000 EUR.

Za uporabo digitalne poslovalnice se moraš najprej registrirati. Registracijo v spletno poslovalnico lahko opraviš na povezavi www.zav-vita.si/sl/login#registracija. Na povezavi Pomoč pri registraciji pa najdeš navodila za pomoč pri sami registraciji.

Donosnost skladov in tečajnice skladov lahko preveriš na www.nlbskladi.si ali www.zav-vita.si.

V primeru, da od sklenitve zavarovanja do odkupa/prekinitve ne preteče vsaj 10 let, se davek od prometa zavarovalnih poslov v višini 8,5 % odvede od celotne vrednosti police odkupa oziroma izplačanega zneska, dohodnina pa od razlike med vrednostjo po odbitju davka od prometa zavarovalnih poslov in vplačilom.

Obveznosti lahko plačuješ preko direktne bremenitve ne glede na to, pri kateri banki imaš odprt račun. To urediš tako, da se:

 • s kartico svojega osebnega računa oglasiš v katerikoli NLB Poslovalnici, kjer ti bodo z veseljem uredili odprtje direktne bremenitve, ali
 • izpolniš obrazec Soglasje SEPA in nam ga podpisanega pošlješ po pošti na naš naslov.

Varčevalno-naložbena zavarovanja so dolgoročne narave, zato ti priporočamo, da ostaneš zavarovan/-a vsaj 10 let. Ker pa je življenje nepredvidljivo, ti omogočamo tudi odkup sredstev, kadarkoli in brez razloga.

Pri odkupu zavarovanja se obračuna:

 • davek od prometa zavarovalnih poslov v višini 8,5 % odkupne vrednosti, ki pa se ne obračuna, če je bilo zavarovanje sklenjeno vsaj 10 let;
 • dohodnina na znesek, katerega izplačilo presega vsoto vplačanih premij (donos), ki pa se ne obračuna:
  • če je prejemnik plačila hkrati sklenitelj zavarovanja in
  • če je bilo zavarovanje sklenjeno vsaj 10 let.

Zavarovalno pogodbo lahko brez razloga odkupiš kadarkoli. Če se odločiš, da jo odkupiš ali prekineš, so stroški odkupa in davki odvisni od vrste in trajanja zavarovanja. Nanje pa vpliva tudi to, ali je oseba, ki je upravičena do izplačila, na tej isti zavarovalni pogodbi hkrati tudi zavarovalec.

Za več informacij glede odkupne vrednosti zavarovalne pogodbe nam piši na info@zav-vita.si.

Sprememba upravičenca je možna kadarkoli. Urediš jo lahko v NLB Poslovalnici, kjer si sklenil/-a svoje zavarovanje.

Kapitalizacija zavarovanja ti omogoča neplačevanje premije za daljše obdobje oziroma do konca dobe varčevanja. Z dnem, ko nastopi kapitalizacija zavarovalne pogodbe, prenehajo vsa dodatna zavarovalna kritja, zavarovalna vsota za primer smrti pa se zniža na vrednost police (izjema NLB Vita Senior). Riziko premij zato ni, pogodba pa ostaja v veljavi še naprej.

Da, datum plačila direktne bremenitve lahko spremeniš. Spremembo lahko urediš v katerikoli NLB Poslovalnici in v spletni poslovalnici e-Vita, z obrazcem.

Sprememba plačnika na polici je možna. Spremembo lahko urediš v katerikoli NLB Poslovalnici.

Prikaži večmanj
Potrebuješ posvet?

Nisi prepričan/-a, katero je najboljše zavarovanje zate? Za vsa vprašanja smo ti na voljo. 

Kontaktiraj nas