Dovolite, da stroške plačamo mi!

27. 11. 2014

»Le kaj mi je bilo, da sem se na dopust odpravila brez zdravstvenega zavarovanja za tujino,« mi je nedavno ob kavi zaupala prijateljica. Pripravljena sem bila na izčrpno poročilo o užitkih zgodnje smuke na ledeniku, a ga je žal nadomestila zgodba o zlomljeni nogi in ogromnih stroških zdravstvene oskrbe. »Škoda, da se na kavi nisva dobili pred njenim dopustom, saj bi ji zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini toplo priporočila,« sem pomislila.

Tip novice: Produkti

Prijateljica je imela to smolo, da je počitnikovala v majhnem smučarskem kraju, kjer delujejo le zasebne bolnišnice. Trenutek nerodnosti jo je stal lepega dopusta, ko je med smuko nesrečno padla in si zlomila nogo. Sledila je prva pomoč na smučišču, pa helikopterski prevoz do klinike, zdravstvena obravnava in oskrba. Ter astronomski račun. Medicinski sestri je pokazala evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, toda ker je bila bolnišnica zasebna, te tam niso mogli sprejeti. Iz lastnega žepa je morala plačati storitev. Do vrnitve domov se je jezila, zakaj se pred odhodom ni podrobneje pozanimala, kaj posamezno zdravstveno zavarovanje nudi in kaj dejansko potrebuje. Ker potem bi vedela za zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini NLB Vita Tujina.

 

Zato, dragi bralci, sprejmite moj nasvet: ne dopustite, da se tudi vaše potovanje v tujino konča z grenkim priokusom. Nasprotno, posvetite se izboru vaše naslednje dopustniške destinacije, poskrbite za zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini NLB Vita Tujina in v primeru zdravstvenih težav vse ostalo prepustite nam. Naj stroške, če se nezgoda pač zgodi, plačamo mi.

 

Pa srečno pot brez nezgod!

Vaša Vita

Zavarovanje lahko sklenete preko spletnega obrazca ali v vseh NLB poslovalnicah.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja krije:

  • stroške obveznega zdravstvenega zavarovanja samo v javnih ustanovah,
  • samo v državah članicah Evropske unije (EU) in Evropskega gospodarskega prostora (EGP) ter Švici in v državah, za katere je sklenjen meddržavni sporazum: Makedonija, Srbija, Črna gora, Bosna in Hercegovina (konvencijsko potrdilo) in Avstralija.

Ne krije stroškov prevozov, asistence in stroškov zdravljenja v zasebnih ustanovah.

Vir: www.zzzs.si

NLB Vita Tujina vključuje naslednja kritja:

  • organizacijo nujne zdravniške oskrbe in prevoza (asistenco),
  • nujno zdravniško pomoč in oskrbo v najbližji ustrezni ustanovi v tujini, kamor ste napoteni, vključno z nujno zobozdravstveno storitvijo,
  • prevoz do bolnišnice, nujne premestitve in vrnitve v domovino,
  • posredovanje nujnih informacij najbližjim,
  • prevoz in bivanje skrbnika,
  • stroške organizacije vrnitve v domovino v primeru smrti ali hude bolezni družinskega člana.
Nazaj