Obdelava podatkov za trženjske namene v nagradni igri DZS, d.d.

14. 06. 2024

Soglašam, da zavarovalnica moj elektronski naslov ter druge vrste podatkov, ki jih posredujem zavarovalnici v tej ali katerikoli drugi interakciji z njo, uporabi za namene neposrednega trženja, ki temelji na prepoznavanju mojih interesov, navad, vzorcev vedenja, lokacije oziroma mojega profila na splošno ter predvidevanju o tem, kaj bi me v bodoče lahko zanimalo, in da mi zavarovalnica posreduje po vsebini ter času prilagojena trženjska sporočila in/ali ponudbe na elektronski naslov ali drug kontaktni naslov, ki sem ga zaupal zavarovalnici. 

Tip novice: Nagradne igre

Izjava o zasebnosti

Upravljavec osebnih podatkov:

Vita, življenjska zavarovalnica, d.d., Trg republike 3, 1000 Ljubljana

Katere podatke obdelujemo:

ime in priimek, elektronski naslov ter telefonska številka udeleženca, datum rojstva otroka

Zakaj obdelujemo osebne podatke:

 • za namene neposrednega trženja na podlagi osebnih značilnosti:
  • vrste podatkov: datum rojstva otroka, telefonska številka, elektronski naslov ter druge vrste podatkov, ki jih neposredno posredujete z uporabo naših storitev, spletnih ali fizičnih obrazcev, sodelovanj v nagradni igri ali katerekoli drugi vrsti sodelovanja z zavarovalnico, pod pogojem, da ste vsakokrat privolili v obdelavo.
  • pravna podlaga: soglasje
 • za namene dokazovanja pridobljenega soglasja:
  • vrste podatkov: datum rojstva otroka, elektronski naslov, IP naslov, datum in čas seje
  • pravna podlaga: zakoniti interes
 • za namene optimizacije oglaševanja:
  • vrste podatkov: datum rojstva otroka, elektronski naslov, telefonska številka
  • pravna podlaga: zakoniti interes

Komu posredujemo podatke?

Podatkov ne posredujemo tretjim uporabnikom.

Koliko časa hranimo podatke?

Podatke obdelujemo v skladu z namenom, s katerim so bili zbrani:

 • za namene neposrednega trženja na podlagi osebnih značilnosti: najdlje do preklica danega soglasja
 • za namene dokazovanja pridobljenega soglasja: najdlje do preklica danega soglasja + 5 let
 • za namene optimizacije oglaševanja: najdlje do preklica danega soglasja

Kakšne so vaše pravice?

Vsak posameznik ima po zakonu pravico dostopa do, popravka ali izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, ter pravico do ugovora obdelavi, pravico do prenosljivosti, pozabe, omejitve obdelave ter pravico, da kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno, prekliče soglasje za obdelavo osebnih podatkov. Vse naštete pravice lahko uveljavite tako, da izpolnite primeren obrazec ter ga:

 • naslovite na pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov ter pošljete na sedež zavarovalnice ali
 • posredujete na elektronski naslov dpo@zav-vita.si.

Iznos osebnih podatkov v tretje države:

Zavarovalnica za namene učinkovitega in varnega upravljanja odnosov s strankami uporablja eno od vodilnih in bolj naprednih programskih orodij ponudnika »SalesForce«, ki temelji na tehnologiji računalništva v oblaku. Slednje pomeni, da se del podatkov, ki se nanašajo na vas, hrani v podatkovnih centrih znotraj Evropske unije (Francija, Nemčija, Združeno kraljestvo), del podatkov pa se hrani v podatkovnih centrih v Združenih državah Amerike (ZDA). Ponudnik storitev je prejemnik številnih certifikatov (https://trust.salesforce.com/en/compliance/) iz naslova informacijske varnosti ter skladnosti z zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov, zaradi česar je zavarovalnica s pogodbo poverila obdelavo podatkov ravno temu ponudniku storitev.

Prenos osebnih podatkov v podatkovne centre v EU je podvržen principu prostega pretoka podatkov znotraj EU, medtem ko prenos podatkov v ZDA temelji na orodju za zaščito zasebnosti (t.im. »Privacy Shield«), ki sta ga skupaj oblikovali Ministrstvo za trgovino ZDA ter Evropska komisija in ki služi kot podporni mehanizem za izpolnjevanje zahtev za varstvo podatkov pri prenosu osebnih podatkov iz Evropske unije v ZDA oziroma čezatlantskemu poslovanju.

Vaši podatki se hranijo izključno v EU in ZDA, kar pa ne izključuje možnosti, da specializirani strokovnjaki iz tretjih držav, za potrebe vzdrževanja, odpravljanja incidentov oziroma izvedbe nadgradenj in zagotavljanja drugih oblik tehnične podpore občasno dostopajo do shranjenih podatkov. Tovrsten dostop do podatkov iz tretjih držav temelji na zavezujočih poslovnih pravilih (t.im. »Binding Corporate Rules«) družbe SalesForce (https://www.salesforce.com/eu/company/privacy/), ki so bili potrjeni v posebnem postopku s strani Francoskega nadzornega organa in veljajo v celotni EU.

Več informacij o obdelavi osebnih podatkov v zavarovalnici si lahko preberete na https://www.zav-vita.si/zasebnost.

Nazaj