Obvestilo o spornem trženju

14. 04. 2022

V zadnjem mesecu smo opazili porast primerov zavajajočih praks pri trženju zavarovanj, pri katerih so se tretje osebe izdajale za zavarovalne zastopnike naše zavarovalnice, čeprav niso imele nobenega pooblastila za kakršno koli ravnanje v našem imenu ali za naš račun.

Tip novice: Obvestila

Želimo vas obvestiti, da se vsa naša zavarovanja tržijo izključno preko NLB, d.d. in preko nobene druge zavarovalno zastopniške družbe ali zavarovalnega zastopnika. To pomeni, da nima nobena druga oseba izven NLB d.d. kakršnega koli pooblastila za sklenitev, spremembo ali katero koli drugo dejanje, vezano na zavarovalno pogodbo, pri kateri nastopamo kot zavarovalnica.

V kolikor bi zaznali opisan primer zavajajočega trženja ali v primeru, da ste ga že zaznali, vas prosimo, da ga prijavite pristojnim institucijam ali nam, ki bomo zoper tovrstna dejanja ustrezno ukrepali. V boju proti zavajajočim trženjskim praksam tretjih oseb poskušamo biti čim bolj aktivni, saj imajo tovrstna dejanja običajno škodljive posledice predvsem za stranko, ki je žrtev takšnega zavajajočega tržnega ravnanja.

Za kakršne koli nadaljnje informacije smo vam na voljo na telefonski številki 080 87 98 ali elektronskem naslovu info@zav-vita.si.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje.
Zavarovalnica Vita

Nazaj