Zavarovalna skupina Sava donirala 100.000 evrov

18. 03. 2022

Ljubljana, Maribor, 18. 3. 2022 – V Zavarovalni skupini Sava so se v okviru pobude Srce za svet, pod okriljem katere zaposleni in družbe udejanjajo svojo družbeno in okoljsko odgovornost ter tako pomagajo pomoči potrebnim, odločili za pomoč prebivalcem Ukrajine. Skupina je donirala 100.000 evrov Rdečemu križu Slovenije in k dobrodelnosti pozvala tudi svoje zaposlene.

Tip novice: Obvestila

»V Zavarovalni skupini Sava se zavedamo, da smo v tem trenutku prav vsi poklicani, da pomagamo po svojih močeh, tako posamezniki kot organizacije, zato smo se na ta glasen klic na pomoč tudi odzvali. Sprejeli smo skupno odločitev, da Zavarovalna skupina Sava za pomoč Ukrajini oz. njenim pomoči potrebnim prebivalcem nameni donacijo v znesku 100.000 evrov. Prejemnik donacije je Rdeči križ Slovenije, ki deluje v okviru Mednarodne federacije društev Rdečega križa in Rdečega polmesca ter Mednarodnega odbora Rdečega križa, ki koordinirajo proces zbiranja in dostave pomoči na območja, kjer je ta najbolj potrebna,« je ob donaciji povedal Marko Jazbec, predsednik uprave Save Re.

Ob tem so svoje zaposlene pozvali tudi k posamičnim donacijam in na vseh poslovalnicah pripravili prostore, kamor lahko zaposleni prinesejo materialno pomoč, ki jo bodo nato predali Rdečemu križu Slovenije. »Želimo biti zares koristni, zato v sodelovanju z Rdečim križem zbiramo tiste artikle, ki jih ljudje, ki bežijo pred vojno, najbolj potrebujejo. Verjamem, da jih bomo s pomočjo zaposlenih uspeli zbrati. Del materialne pomoči bo namenjen beguncem, ki bodo prišli v Slovenijo, del pa bo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje dostavila na zbirne lokacije, ki jih je s sosednjimi državami Ukrajine že uskladila Evropska komisija,« je še dodal Marko Jazbec in zaključil: »V idealnem svetu takšna pomoč ne bi bila potrebna. A tega žal ni. Zato sta zelo na mestu sočutje in pomoč človeku, ki ju ta svet, v katerem živimo, še kako potrebuje. Od mene, od tebe, od drugih. Bodimo ljudje do ljudi, kot smo to že tolikokrat pokazali.«

Zaposleni Zavarovalne skupine Sava bodo sredstva zbirali do 24. marca in jih nato predali Rdečemu križu Slovenije.

Na zavarovalnici Vita smo ponosni, da smo del Zavarovalne skupine Sava.

Nazaj