ZLATA NIT 2014 Podjetja osmega izbora najboljših zaposlovalcev

02. 02. 2015

NLB Vita d.d. prvič sodeluje v Dnevnikovi raziskavi Zlata nit 2014.

Tip novice: Obvestila

V Zlati niti 2014 sodeluje 83 podjetij, povprečna ocena kakovosti odnosa med organizacijo in zaposlenimi pa je do sedaj najvišja.

Prvi del letos osmega izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit je zaokrožen. Objavljamo seznam podjetij, ki izpolnjujejo osnovne pogoje za uvrstitev na seznam Zlata nit 2014. Sodeluje 83 podjetij, od tega 43 malih (do 50 zaposlenih), 28 srednje velikih (do 250 zaposlenih) in 12 velikih. Podjetja smo razvrstili po velikosti na podlagi podatkov GVIN iz 2013.

V anketi, ki sicer tvori 80 odstotkov ocene, ki vpliva na uvrstitev podjetja med finaliste, je letos sodelovalo 6009 zaposlenih. »Spet smo dobili seznam odličnih slovenskih podjetij, ki si s sodelovanjem v izboru ne samo postavljajo ogledala, kje so, ampak se predvsem izpostavijo in želijo svoje dobre prakse deliti. Zato, da se medsebojno učimo in smo tako lahko boljši. Še boljši! Na to kaže tudi letošnja skupna povprečna ocena kakovosti odnosa med organizacijo in zaposlenimi: 3,81 (lani 3,69). Čeprav se sestava podjetij z leti razlikuje, gre vseeno zaupati več kot šest tisoč respondentom letošnje ankete, da se stvari v slovenskem prostoru premikajo naprej in navzgor. Na bolje. Bravo, najboljši slovenski zaposlovala in zaposleni!« med drugim komentira prve rezultate Zlate niti 2014 Anisa Faganelj, vodja projekta.

Po mnenju dr. Andreja Kohonta, docenta na katedri za razvoj in menedžment organizacij na FDV ter člana izborne komisije, je višja povprečna ocena kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo razveseljiva: »K sodelovanju smo uspeli privabili podjetja, ki cenijo prispevek sodelavcev in jim pri razvoju potencialov ponujajo opora« Naslednjo soboto bomo predstavili seznam vseh 21 finalistov, po sedem v vsaki velikostni kategoriji, podjetja pa so vabljena, da se predstavijo tudi s svojimi dobrimi praksami in s prijavo preko e-prijavnice na www.dnevnik.si/zlatanit/zlata-praksa sodelujejo pri razpisu Zlata praksa.

Dnevnik, Sobota, 31.01.2015

Več na http://www.dnevnik.si/posel/zaposl/podjetja-osmega-izbora-najboljsih-zaposlovalcev-

Nazaj