Slaba prodajna praksa nekaterih zavarovalnih zastopnikov

17. 02. 2015

Tip novice: Produkti

V NLB Viti želimo vas – naše zveste stranke – opozoriti, da smo v zadnjem času zaznali porast primerov nepoštenih in zavajajočih prodajnih praks nekaterih zavarovalnih zastopnikov. Običajno so se zastopniki strankam ponudili, da jih obiščejo na domu, kjer so jih prepričevali, da so njihova že sklenjena zavarovanja „brez prave vrednosti“ ter jim istočasno svetovali, naj sklenejo druga zavarovanja, pri tem pa strankam niso podali celovitih informacij o sklenjenem zavarovanju ali o zavarovanju, ki so ga ponujali, ali pa so jih celo namerno zavajali o vsebini samega zavarovanja.

Želimo vam sporočiti, da so vam strokovno usposobljeni zavarovalni posredniki NLB d.d. in Banke Celje d.d. v primeru kakršnih koli vprašanj, ki se vam morebiti porajajo v zvezi z zavarovanji, vseskozi na voljo. Zato vam svetujemo, da ne nasedate opisanim nepoštenim in zavajajočim prodajnim praksam nekaterih zastopnikov, ki so lahko za vas škodljive, pač pa, da se v primeru kakršnih koli vprašanj v zvezi z zavarovanji obrnete na zavarovalne posrednike NLB d.d. in Banke Celje d.d..

Za učinkovito preprečevanje omenjenih praks vam predlagamo, da morebitne zaznane primere le-teh prijavite pristojnim institucijam ali o pojavu le-teh obvestite zavarovalnico.

Za kakršna koli vprašanja pa smo vam ves čas na voljo v življenjski zavarovalnici NLB Vita, zato nam pišite na info@nlbvita.si ali nas pokličite na 01 476 58 00.