Kaj je lahko bolj pomembno kot naše življenje

Kaj je lahko bolj pomembno kot naše življenje

Slovenci se vse premalo zavedamo pomena zavarovanja, dokler nas usoda ali pač splet okoliščin ne pripelje do stanja, ki bi bilo z ustreznim zavarovanjem lažje premostljivo.

Ste med tistimi, ki z zavarovanjem svojega življenja odlašajo, vse dokler se kaj ne zgodi, obenem pa brez pomislekov zavarujete avto, tudi stanovanje?

Življenje lahko prinese veliko nepredvidljivega, tako dobrega kot slabega, zato je smotrno, da se za te dogodke, ki nam lahko postavijo življenje na glavo, tudi zavarujemo. Prav zdaj je čas, da poskrbimo za varno življenje zase in za svoje bližnje. Življenjsko in nezgodno zavarovanje sta dobri popotnici, da bomo na življenjski poti kos vsem preizkušnjam, ki nam jih prinaša.

Dovolj smo zavarovani takrat, ko bi tisti, za katere živimo, imeli enak življenjski standard tudi, če bi se nam zgodilo najhujše

Zdaj ko smo odgovorili na vprašanje, si je treba zastaviti še eno, in sicer koliko življenjskega zavarovanja je dovolj. Odgovor na to je zelo preprost. Dovolj smo zavarovani takrat, ko bi tisti, za katere živimo, imeli enak življenjski standard tudi, če nas ne bi bilo več. Številni se sicer zavedajo, da življenjsko zavarovanje potrebujejo, vendar s sklenitvijo zaradi različnih razlogov odlašajo. NLB Vita Odgovorna je življenjsko zavarovanje za primer smrti, ki upošteva življenjski slog zavarovanca, zato so visoke zavarovalne vsote dosegljive po ugodnih premijah. Tako zavarovanje, ki se lahko sklene za čas od enega do 30 let, je zato namenjeno vsem, ki najamejo kredit ali ga že imajo in želijo biti življenjsko zavarovani za primer smrti, hkrati pa ne želijo varčevati. Kamenček v našem zavarovalniškem mozaiku pa so tudi starejše generacije. Njihovi predstavniki večinoma menijo, da se zanje življenjsko zavarovanje ne splača, zato se za sklenitev ne odločajo. A če pogledamo širšo sliko, se takšno prepričanje v praksi hitro izkaže za napačno. Starost prinese večja tveganja, sploh za nezgode, ki jih lahko z ustreznim življenjskim zavarovanjem omilimo, predvsem s finančnega vidika.

Naložba v varnost

Kakorkoli, življenjsko zavarovanje je tudi varnostna naložba. Pomembno je namreč, da smo dobro pripravljeni tudi na morebitne bolezni in neželene dogodke, kot je trenutna pandemija. Ker so imetniki življenjskih zavarovanj pri zavarovalnici Vita kriti tudi za primer smrti zaradi bolezni covid-19, je zavarovanje še toliko bolj smiselno. Življenjsko zavarovanje NLB Vita Odgovorna pa ni namenjeno zgolj tistim, ki želijo v primeru svoje smrti zagotoviti finančna sredstva za nadomestilo ob izpadu dohodka, ampak tudi samostojnim podjetnikom, nosilcem poslovodnih funkcij oziroma poslovnežem, ki bi radi v primeru svoje smrti zagotovili dodatna sredstva za nemoteno poslovanje podjetja, in tudi vsem, ki opravljajo tvegan poklic ali se ukvarjajo s tvegano prostočasno aktivnostjo. Strokovnjaki vsekakor priporočajo, da o finančni varnosti razmišljamo takrat, ko težav še niti ni na vidiku. In bistveni del dobrega finančnega načrtovanja je tudi to, da poskrbimo za življenjsko zavarovanje. Tudi v mladosti. Mladim od 18. do 34. leta je namenjeno življenjsko zavarovanje NLB Vita Odgovorna za mlade s posebej ugodno premijo 5,99 evra na mesec za zavarovalno vsoto 50.000 evrov za obdobje 10 let, brez vezave na kredit. 

Zavarujmo sebe in tako poskrbimo za svoje najbližje

Z življenjskim zavarovanjem NLB Vita Odgovorna zavarujemo svoje najbližje, če se nam pripeti najhujše. To zavarovanje lahko vežemo tudi na kredit in ob tem izberemo, da zavarovalna vsota pada v skladu z odplačevanjem kredita ali pa ostaja enaka celotno obdobje zavarovanja. Življenjsko zavarovanje lahko sklenete v kateri koli NLB Poslovalnici že od 5 EUR na mesec.

Nezgode prežijo

Poleg življenjskega zavarovanja je pomembno pomisliti tudi na nezgodno zavarovanje. Tudi nezgoda nas lahko onesposobi in nam za čas rehabilitacije zmanjša prihodke. Obenem so poškodbe lahko tudi hujše in pustijo težke posledice. Zato je treba pomisliti tudi na visoke stroške prilagoditve življenjskega prostora ob težjih poškodbah ali celo invalidnosti. Takšno varnost pa ponuja zavarovanje NLB Vita Nezgoda. Za nezgodna zavarovanja bi veljal tudi stari pregovor, da nesreča nikoli ne počiva. Zato je prav, da se zavedamo, da lahko posledice nezgode močno vplivajo na naše finančno stanje in na stanje naše družine, zato je še kako smiselno, da se zanje tudi zavarujemo. O nepredvidljivih dogodkih res ne razmišljamo, a hkrati vsi vemo, da je življenje negotovo, zato poskrbimo, da bo naše življenje in življenje naše družine brezskrbno.

Ne pozabimo na sklenitev nezgodnega zavarovanja

Ker lahko nezgoda doleti vsakogar od nas in ker lahko povzroči nepredvidljive stroške, se je primerno pred tem zavarovati. Zavarovanje NLB Vita Nezgoda lahko sklenemo že od 3,50 evra na mesec. Izbiramo lahko med različnimi paketi, ki vključujejo nezgodno smrt, popolno trajno invalidnost, nezgodno smrt v prometni nesreči, nezgodno invalidnost, zlom kosti, nadomestilo za okrevanje po poškodbah in nadomestilo za fizioterapijo. Zavarovanje lahko sklenete v vseh NLB Poslovalnicah ali enostavno prek spleta.

 

Nazaj