Kje bi preživeli jesenske počitnice, če bi destinacijo izbirali otroci?

OtrociPotovanje

18. 10. 2022

Kje bi preživeli jesenske počitnice, če bi destinacijo izbirali otroci?

Jesenske počitnice so pred vrati, prijetno vreme in manj gneče pa veliko družin izkoristi za izlete in potovanja. In čeprav imamo starši v tem času dopust ravno po zaslugi otrok, pogosto pozabimo na to in si ga organiziramo po svojih željah. Obisk Berlina in njegovih znamenitosti se sliši kot zanimiva destinacija vam, otrokom morda ne tako. Oni prej kot arhitekturo opazijo tobogane, igrala in priložnost za vragolije. Torej, zakaj ne bi enkrat za spremembo počitniške destinacije za družinski izlet izbrali oni? V nadaljevanju smo zbrali nekaj idej po njihovem okusu.

Legoland

Ali veste, da se vsako sekundo proda 7 Lego setov? Otroci obožujejo sestavljanje kock, izjema nismo niti starši oz. odrasli. Da pa obiščeš celo mesto, izdelano iz kock, za Lego navdušence predstavlja raj na Zemlji. Jesenske počitnice so tako odlična priložnost, da prebudite otroka v sebi, sedete v avto ali na letalo ter obiščete katero izmed Legoland destinacij po Evropi. Čeprav kot »pravi« Legoland slovi tisti na Danskem, pa jih najdete tudi bližje nam, v Nemčiji in Italiji.

Gardaland

Kultni zabaviščni park, ki je visoko na seznamu želja vsakega otroka. Gardaland je največji in eden najbolj obiskanih zabaviščnih parkov v Italiji, ki se nahaja ob Gardskem jezeru in je od Ljubljane oddaljen slabe 4 ure vožnje z avtomobilom. Čeprav ga največ ljudi obišče poleti, pa ima tudi za krompirjeve počitnice svoj čar, saj ni tolikšne gneče, v času noči čarovnic pa za obiskovalce pripravljajo številna tematska doživetja. Obisk Gardalanda je lahko enodnevni izlet ali pa ga podaljšate na vikend ter si ogledate še jezero in bližnjo Verono. In ne pozabite, tudi, če greste v drugo državo samo za en dan, je pametno skleniti zavarovanje za tujino.

Obisk termalnih parkov s tobogani

Obisk term je eden najbolj priljubljenih načinov za preživljanje jesenskih počitnic družin z otroki. In če starši pri izbiri term gledamo na ceno, udobje in število savn, otroci gledajo na število bazenov in toboganov. Če se odpravljate v toplice, izberite termalni park, ki je prilagojen otrokom, na primer Terme Čatež, Moravske toplice ali Aquapark Žusterna. Ti se lahko pohvalijo s številnimi notranjimi tobogani in igrali ter animacijskim programom za otroke. Slednji vam bo kupil tudi nekaj časa, ki ga lahko izkoristite za obisk savne ali masaže. In ne pozabite, mokra podlaga in otroška radoživost se hitro končata s padci in potolčenimi koleni, zato poskrbite za varnost z nezgodnim zavarovanjem otrok.

Enodnevne dogodivščine bližje domu

Čeprav vam čas ne dopušča daljših vikend izletov ali potovanj, obstaja veliko možnosti, kako preživeti krompirjeve počitnice z otroki bližje domu. Obiščite kreativno otroško mesto Minicity, spodbudite radovednost v Hiši eksperimentov, pretentajte čutila v Muzeju iluzij ali prebudite otroško razigranost v Trampolin parku Woop!. Tudi sprehod po živalskem vrtu na lep jesenski dan je lahko zabavno preživet družinski čas.

Otroštvo je čas za zabavo, brezskrbnost in nepozabne dogodivščine, zakaj jim torej ne bi dali najlepšega otroštva, kar jim ga lahko v okviru svojih zmožnosti? Da se bodo novosti lotevali brez strahu, z radovednostjo in otroško iskrico v očeh, pa poskrbite z nezgodnim zavarovanjem za otroke in mladostnike NLB Vita Nezgoda Junior, s katerim bodo varni na vsakem koraku.

Nazaj