Na kaj morate biti pazljivi pri izbiri poletnih počitnic z otroki v tujini?

PotovanjeOtroci

19. 06. 2024

Na kaj morate biti pazljivi pri izbiri poletnih počitnic z otroki v tujini?

Poletje je že pred vrati, zato je prišel čas, da razmislite o novih brezskrbnih podvigih, ki vas čakajo v najbolj vročih mesecih. Starši majhnih otrok se pogosto sprašujete, kam bi šli na dopust, da bo cela družina kar najbolj uživala. Zato smo za vas pripravili tri pomembne nasvete, ki jih je dobro upoštevati, preden rezervirate težko pričakovane družinske počitnice.

1. Na morje, v gore ali na počitnice ob jezeru?

Za nepozabne družinske počitnice je pomembna izbira destinacije. Ta mora ustrezati vsem družinskim članom. Bistveno je, da se zavedate, kaj si želite. Nič hudega, če vaši znanci odhajajo na morje, vi pa ste se odločili preživeti oddih ob gorskem jezeru. Ali obratno. Če ste oboževalec morskih plaž, nikar ne hitite v gore. V vsakem primeru bodite pozorni, ali je destinacija primerna tudi za otroke. Saj veste – srečni otroci, srečni starši.

Če se odločate za dopust na morju, izberite plaže z mivko ali manjšimi kamenčki, da se bodo otroci lažje igrali, vi pa boste v miru prebrali kakšno dobro knjigo.

Če razmišljate o dopustu v gorah, bodite pazljivi, da so pohodniške poti manj zahtevne, da vas bodo otroci lahko dohajali.

Velikokrat pozabljamo, da počitnice lahko preživimo ob jezeru ali reki. Če se odločate za to možnost, bodite pozorni, da okolica poleg kopanja ponuja veliko primernih možnosti za aktivno preživljanje počitnic z otroki, od supanja, kajaka, pa pohodništva do kolesarjenja.

2. Izbira nastanitve – kamp, apartma ali 5 zvezdični hotel?

Odločite se, kaj za vas pomenijo počitnice. Vam kuhanje predstavlja nepotrebno delo? Izberite »All inclusive« hotelsko nastanitev. Če čas radi preživljate v naravi, je odlična ideja kampiranje. Nič hudega, če nimate potrebne opreme. V tujini obstaja ogromno kampov, kjer lahko najamete šotor, hiško ali prikolico. Otroci bodo navdušeni nad popolnoma drugačno izkušnjo! Če imate radi zasebnost ter obenem udobno namestitev, razmislite o najemu apartmaja. Namestitev izberite tako, da bodo počitnice za vas in vašo družino čas počitka in nabiranja novih moči.

3. Ne pozabite na primerno turistično zavarovanje

Na potovanje pogosto pozabimo vzeti pravo zavarovanje za tujino. Mnogo ljudi meni, da evropska kartica zdravstvenega zavarovanja popolnoma zadostuje za brezskrben oddih v tujini. Kaj dejansko krije, si lahko ogledate tu. Priporočamo vam sklenitev dodatnega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini. Odlična izbira je Zdravstveno zavarovanje NLB Vita Tujina, ki ponuja možnost družinskega zavarovanja v tujini, ki ga lahko sklenete že od 11,92 € za potovanje do 3 dni. Vse družinske člane tako zavarujete le z enim zavarovanjem.
 

Nazaj