Ob načrtovanju pomladnega oddiha v tujini ne pozabite na zavarovanje

OtrociPotovanje

16. 03. 2022

Ob načrtovanju pomladnega oddiha v tujini ne pozabite na zavarovanje

Pomladni žarki nas znova vabijo k odkrivanju najlepših prestolnic sveta, toplih krajev in drugih privlačnih turističnih destinacij. Prav je, da tudi na potovanjih mislimo na svoje zdravje in morebitne nesreče.

Vsak raziskovalni korak v novi državi je nepredvidljiv, zato je prav, da preventivno poskrbimo za nesrečne pripetljaje, ki se radi zgodijo tudi na tujem. Že veste, kam boste odpotovali? Ob tem ne pozabite zavarovati svojega zdravja.

Nesreča nikoli ne počiva

Prav tako je ne morete predvideti. V primeru bolezni ali poškodbe v tujini pa si z zavarovanjem NLB Vita Tujina lahko ob pomoči 24-urne asistence zagotovite organizacijo in kritje stroškov nujne medicinske pomoči in prevozov. Do 31. 12. 2023 vam v primeru obolelosti za covid-19 ali odrejene samoizolacije in karantene krijemo tudi stroške zdravljenja, testiranja, bivanja in prevoza v domovino. S tovrstnim zavarovanjem omilite posledice nekaterih neprijetnih dogodkov.

LOKACIJA: Firence
TEGOBA: zlom

Recimo, da ste na kratkem spomladanskem oddihu v Firencah. V trenutku neprevidnosti okorno stopite, padete in si zlomite roko ali nogo. V primeru zavarovanja NLB Vita Tujina vas ob podpori asistenčnega centra odpeljejo v najbližjo bolnišnico, vam slikajo poškodovano področje, pregledajo in namestijo opornico. Nato vas spustijo v domačo oskrbo. Z zavarovalno premijo v višini 18,52 EUR ste v tem primeru prihranili nekaj sto evrov, saj ste se izognili strošku prevoza, slikanja, pregleda v bolnišnici in zdravil v ocenjeni višini približno 655 EUR, ki ga je krila zavarovalna polica NLB Vita Tujina.

LOKACIJA: Barcelona
TEGOBA: koronavirusna bolezen (COVID-19)

Privoščili ste si spomladanski enotedenski dopust v sončni Barceloni. Ob ogledu mesta in vseh znamenitosti ste zaradi stika z okuženo osebo zboleli za koronavirusom. Potrebovali ste zdravstveno oskrbo in odrejena vam je bila samoizolacija. Bivanje v Španiji ste morali podaljšati in prestaviti povraten let, za kar je poskrbel asistenčni center zavarovalnice Vita. Prav tako je stroške v ocenjeni višini približno: 90 evrov za zdravstveno oskrbo in testiranje, 623 evrov za 7 dnevno nastanitev v času samoizolacije in 434 evrov za novo letalsko karto poravnala življenjska zavarovalnica Vita.

LOKACIJA: Kanarski otoki
TEGOBA: zlom

Morda se med prvomajskimi počitnicami odpravite še na dopustovanje na Tenerife. Nenavadno vas zbode v predelu trebuha. Asistenca vas napoti v najbližjo bolnišnico, kjer vas zaradi možnosti vnetja slepiča obdržijo na opazovanju. Pričakovane stroške pregleda na urgenci, enodnevne hospitalizacije, pregleda kirurga specialista, krvnih preiskav, slikanja in zdravil v vrednosti 1.958 EUR bo poravnala življenjska zavarovalnica Vita.

LOKACIJA: Avstrija
TEGOBA: pljučnica

Znajdete se v sosednji Avstriji, v gorah, kjer preživljate 8-dnevni dopust za prvomajske počitnice. Glede na letošnje vremenske razmere, kljub vaši dobri telesni pripravljenosti, staknete pljučnico. V tem primeru vas bo zavarovalna asistenca napotila v bližnjo bolnišnico, kjer bo sledila 2-dnevna hospitalizacija ter nato domača oskrba v Sloveniji. Osemdnevno zavarovanje NLB Vita Tujina, ki vas je stalo zgolj 12,23 EUR, vam bo pokrilo stroške zdravljenja v ocenjeni višini 610 EUR.

Zakaj izbrati NLB Vita Tujina?

Pri zavarovalnici Vita je sklenitev zavarovanja za tujino hitra in enostavna. Zavarovanje lahko sklenete tudi, ko ste že v tujini, pri čemer pa morajo do pričetka veljavnosti zavarovanja miniti vsaj štirje dnevi.

  • Velja za ves svet.
  • Vključeno covid-19 kritje do konca leta 2023.
  • NLB Vita Tujina ob izbiri paketa L krije tudi stroške nujne zdravstvene oskrbe v primeru akutnega poslabšanja kroničnih bolezni.
  • Izbira Multitrip zavarovanja omogoča neomejeno število potovanj za področje celega sveta (razen države stalnega in začasnega bivališča), pri čemer posamezno potovanje lahko traja do 60 dni.
  • Ugodna izbira za družine! Izberite družinsko zavarovanje in v enem koraku zavarujte vse družinske člane. Pri tem lahko potujete skupaj ali ločeno, vsak družinski član pa je zavarovan do celotne višine zavarovalne vsote izbranega paketa.
  • Zdravljenje v tujini lahko poteka v javnih ali zasebnih zdravstvenih ustanovah.
V primeru nesrečnega pripetljaja morate vedeti

Pred odhodom na potovanje v tujino nikakor ne pozabite na zavarovanje. V primeru morebitne nezgode ali bolezni se lahko nemudoma oziroma najkasneje v 48 urah obrnete na asistenčni center zavarovalnice Vita, na številki +386 59 69 22 00, ki bo poskrbel za organizacijo in kritje stroškov vaše oskrbe.

Sklenite preko spleta in varno odpotujte!

Nazaj