Uživamo danes, mislimo na jutri!

KreditOtroci

18. 02. 2022

Potovanje z majhnim otrokom

Potovanje z majhnim otrokom

Prav je, da uživamo in se prepustimo trenutkom, ki nas spremljajo v danem času. Vendar je tudi prav, da nas pretekle izkušnje izučijo in oplemenitijo, ter da z enim očesom vselej pogledujemo proti prihodnosti in se nanjo pripravimo. Posebej takrat, ko postanemo starši.

Otroci v življenje prinesejo neskončno srečo, hkrati pa tudi skrbi. Šele takrat se zavemo, kako pomembno je, da že danes pomislimo na jutri. V luči starševstva nas žene želja, da svojemu otroku omogočimo varno prihodnost, tudi finančno.

Otrokova prihodnost kmalu postane naša prihodnost in otrokove želje kaj kmalu postanejo tudi naše želje. Zato je pomembno je, da se pravočasno odločimo za varčevanje.

Tako sta začela razmišljati tudi Mic in Katka, svetovna popotnika, avtorja uspešnega bloga Povsod je lepo in starša dvoletne Lile. »Lila je bila nedavno stara dve leti in v naš dom je priletelo polno bolj ali manj uporabnih daril, zraven pa še kuvert, da ji pač kupiva stvari, ki jih rabi. Taka darila cenim, ker šele z otrokom vidim, koliko šare se nabira iz meseca v mesec.«

Kam torej s kuvertami? Mic in Katka sta se odločila, da bosta prihranke vložila v naložbeno zavarovanje NLB Vita Varčevanje +, ki omogoča, da tudi z manjšimi mesečnimi zneski otroku zagotoviš lepo prihodnost. Kakor pravita, je bila to najbolj preprosta rešitev, saj jima omogoča varčevanje za otroka, hkrati pa sta zavarovana za primer smrti. Naročila sta se na posvet. Agent ju je obiskal kar na domu, jima razložil celoten postopek in odgovoril na postavljena vprašanja.

»Meni je bilo pomembno predvsem, kako in za koliko se približno lahko plemeniti denar ob določenem mesečnem znesku, je kakšen trik, kako je z izstopnimi možnostmi, če kej zagusti.«, pravi Katka.

»Dokumentacijo potem dobiš lepo na mail, podpišeš in to je to. Trenutno se mi to trga iz računa, tako da trenutno ne pogrešam tega zneska. Priporočam vsem, ki bi nekaj varčevali za otročke, pa mogoče ne veste kaj in se nimate časa poglobiti v obskurne moderne valute.«, se je še pošalila.

Če se za varčevanje za otroka odločimo dovolj zgodaj, so mesečni obroki zelo majhni, do otrokove polnoletnosti pa se na računu nabere kar zajeten kupček. Pri NLB Vita Varčevanju + lahko izbiramo med Kombiniranim paketom ali Poljubno izbiro NLB skladov. V času trajanja zavarovanja lahko tudi spremenimo višino premije ali zavarovalne vsote. Po poteku 10 letnega obdobja zavarovanja, pa se ob odkupu davek od prometa zavarovalnih poslov v višini 8,5 % vrednosti police ne obračuna.

Primer varčevanja 30-letne Janje za deklico Milo
  • Mesečna premija: 50 EUR.
  • Zavarovalna vsota za primer smrti: 4.800 EUR.
  • Poljubna izbira naložb v investicijske sklade NLB, pri čemer je v košarico naložb izbrala 3 sklade: 50 % Globalni uravnoteženi, 25 % Svetovni razviti sklad delniški in 25 % Visoka tehnologija delniški.

Število let

Vplačila

Privarčevana sredstva*

10

6.000 €

7.414 €

15

9.000 €

13.721 €

18

10.800 €

18.268 €

26

15.600 €

35.113 €

Če želite otroku omogočiti uresničitev njegovih sanj - šolanje na fakulteti v tujini, prvi avto, potovanje okoli sveta,… in tako tudi sebi olajšati uresničevanje vseh bodočih načrtov, potem preverite naložbeno zavarovanje NLB Vita Varčevanje + ali se naročite na posvet, da boste pridobili informativni izračun prav za vas.

Brezplačni posvet

* Podatki so obvezni.

Lokacija posveta*
Področje posveta o zavarovanju*
Želeni termin*

 

*Donosnosti skladov so zgolj predpostavka in niso zajamčene. V izračunu ni upoštevana indeksacija. Informativni izračun je narejen za izbrano obdobje in je zgolj informativne narave ter ne upošteva učinka inflacije na realno vrednost prihrankov. Morebitne davčne obremenitve (dohodnina, davek od prometa zavarovalnih poslov,...) v njem niso upoštevane. Vse vrednosti v izračunu se nanašajo na konec posameznega zavarovalnega leta. Predpostavljen je pričakovani donos v višini 7,00 %. Pričakovani donos je kombinacija pesimističnega in optimističnega donosa, podanega na podlagi zgodovinskih podatkov o donosnostih na kapitalskih trgih.

Nazaj