Naj bolezen ali nezgoda v tujini nima finančnih posledic

PotovanjeAktivna leta

15. 10. 2019

Naj bolezen ali nezgoda v tujini nima finančnih posledic

Še malo in jesenske počitnice bodo tu. Konec oktobra, ko sta za nami že dva meseca šole, je pravi čas za izlet ali potepanje po tujini.

Šole bodo zaprle svoja vrata in otrokom prepustile prosto preživljanje časa, odraslim pa dale možnost, da izkoristijo podaljšan vikend brez obveznosti.

Ko nas preplavi potovalni adrenalin in smo v pričakovanju nove avanture, si najverjetneje ne kvarimo razpoloženja z razmišljanjem, kaj vse lahko gre narobe in kaj nas lahko doleti na poti.

Le kdo razmišlja o prebavnih motnjah in vročini na eksotičnem otoku, ko daje kopalke in slamnik v kovček, pred očmi pa se mu prikazujejo koktajli in sonce? Ali o strganih križnih vezeh, še preden stopi na smučke? Infarktu ali poškodbi na švicarskem vrhu? Nenadnem poslabšanju kronične bolezni, ki je sicer doma pod kontrolo? Ali vnetju slepiča pri odrasli osebi?

Najprej odgovorno ravnanje, šele nato spontano uživanje

Čeprav načrtovanje in organizacija počitnic – z otroki ali brez – s svojimi pripravami brzda spontanost in navdušenje, sklenitev zavarovanja ni izraz črnogledosti, ampak odgovorno ravnanje.

Nepričakovana nezgoda z reševanjem ali bolezen v tujini nas lahko krepko udari po denarnici in nam zagreni ne samo dopustniške dni, ampak tudi prihodnost. Zato je tu zdravstveno zavarovanje, ki krije stroške nujne zdravstvene oskrbe, prevoza in reševanja v primeru bolezni ali poškodbe v tujini.

S sklenjenim zdravstvenim zavarovanjem NLB Vita Tujina bolezen v tujini ne bo nič krajša, tudi bolečine ne bodo kar čudežno izginile, bodo pa finančne posledice zdravljenja, prevoza ali helikopterskega reševanja ponesrečenca v tujini mnogo manjše in finančno manj usodne, kot če zavarovanja NLB Vita Tujina ne bi sklenili.

Zakaj se sploh zdravstveno zavarovati, ko potujemo v tujino?

Tukaj so trije resnični zdravstveni primeri, zakaj je pametno skleniti NLB Vita Tujina:

1. Primer: Bolečina v trebuhu in sum vnetja slepiča

Lokacija: Costa Adeje, Tenerifi

Zavarovanca smo napotili na najbližjo urgenco. Zaradi možnosti vnetja slepiča so zavarovanca obdržali v bolnišnici. Stroške pregleda na urgenci, enodnevne hospitalizacije, pregleda kirurga specialista, krvnih preiskav, ultrazvoka trebuha in zdravil v višini 1.958 evrov je poravnala NLB Vita.

2. Primer: Povišana temperatura in znaki denge

Lokacija: Krabi na Tajskem

Zavarovancu smo organizirali termin pri bližnjem zdravniku, ki ga je napotil v bolnišnico v Koh Phanganu. Na osnovi preiskav je bila potrjena diagnoza denga in zavarovanca so hospitalizirali za 4 dni. Stroške hospitalizacije, zdravil, pregledov in laboratorijskih preiskav v višini 3.566 evrov je poravnala NLB Vita.

3. Primer: Padec na smučišču, zlomljena stegnenica

Lokacija: Valgardena, Italija

Zavarovancu smo organizirali prevoz s helikopterjem in ga odpeljali v najbližjo bolnišnico, kjer so mu operirali nogo. Zaradi zapletenega zloma in mavca pot v Slovenijo z navadnim avtomobilom ni bila mogoča, zato smo organizirali prevoz z reševalnim vozilom. Stroške zdravniške oskrbe in prevozov v višini 23.840 evrov je poravnala NLB Vita.

Za vse zdravstvene izdatke, ki jih ne morete predvideti na poti v tujini

Da bodo vaša potovanja kljub nepredvidljivim zdravstvenim nevšečnostim ali nezgodam brezskrbna, je tukaj zdravstveno zavarovanje NLB Vita Tujina z medicinsko asistenco. Za vsa potovanja po svetu lahko sklenete individualno ali družinsko zdravstveno zavarovanje za poljubno število dni oziroma Multitrip zavarovanje, ki velja eno leto.

Nazaj