Najlepše otroško potovanje v Disneyland in Pariz

PotovanjeOtroci

14. 09. 2023

Najlepše otroško potovanje v Disneyland in Pariz

Potovanje z družino je vedno posebno doživetje, polno nepozabnih trenutkov, smeha in presenečenj. Tokrat vas vabimo, da se pridružite Bojani Ksela Rose in njeni družini na njihovi čarobni pustolovščini v Parizu in pravljičnem Disneylandu. Njihove utrinke s potovanja lahko preberete in podoživite v spodnjem članku.  

Disneyland

Zdaj razumem, zakaj mu pravijo "The happiest place on Earth". Za en dan se potopiš v svet pravljic, filmskih kulis, risanih junakov, s čimer prebudiš otroka v sebi in si brez skrbi in obveznosti. Točno to, kar naši otroci od nas najbolj potrebujejo - nasmejano mamo, ki se že na vhodu v park zapodi v prvo trgovino in si kupi največji obroč s pentljo in ušesi Minnie miške.
Disneyland sestavljajo 4-je glavni svetovi: Fantasyland, v katerega vstopiš skozi grad Trnjulčice, Discoveryland, Adventureland in Frontierland.

Pred rožnatim gradom speče princese sva z Danom posnela svojo prvo fotografijo, potem pa sva s hitrim korakom nadaljevala naprej.

Pariški Disneyland v času sezone vsakodnevno obišče kar 30 tisoč ljudi, zato je priporočljivo, da park obiščete v zgodnjih urah in da imate s seboj stekleničke za vodo, pokrivala, zaščitno sončno kremo, predvsem pa okvirni plan, kaj želite doživeti. Ne zastavljajte si dneva preveč ambiciozno, kot da ste na tekmovanju za Mickeyevo trofejo, da bi videli in doživeli vse. Tako bo izkušnja naporna in veliko manj prijetna. Izberite nekaj glavnih atrakcij, sicer pa se prepustite, naj vas pravljične poti ponesejo po svoje in sprejmite to, kar vam pride naproti.
Mi smo raziskovanje parka začeli nekoliko nepripravljeno z otrokovimi besedami "Mami tja! Neeeee, tja hočem! Glej, tam vidim nekaj!" Potem pa smo na srečo odkrili aplikacijo parka, ki služi kot navigacija med atrakcijami.

Najdlje smo se zadržali na paradi Disneyevih junakov, ki je privabila množico 10.000 ljudi. Več kot očarala nas je tudi produkcijsko dovršena glasbena predstava Lion king, Robinsonova drevesna hiška in gusarska ladja. Bilo je pravljično, čarobno in adrenalinsko. Brez dvoma se spet vrnemo; mogoče že decembra, ko je Disneyland še posebej magičen.

Odkrivanje Pariza

Pariz lahko prečešete po dolgem in počez peš, s turističnimi avtobusi, kolesi, mi pa smo skočili v pisan spaček brez strehe. Spoznavanje francoske prestolnice je bilo tako veliko manj utrujajoče, predvsem pa zelo zabavno za otroke. Še posebej zato, ker smo lahko med postanki iz avta pomolili glavo.

Izkusili smo tudi vožnjo s starinskim modelom Citroena, ki zaradi značilnih luči nosi vzdevek »žaba« in je na naših cestah ne opazimo pogosto. Izkazalo se je, da ima v Parizu še vedno sloves zvezde mestnih ulic, vožnja v tem avtomobilu pa je presenetljivo zelo udobna, sedeži so mehki, voznik, ki nas je vozil, pa je deloval kot lik iz filma. Če si želite doživeti dinamično slalomsko vožnjo po sedem pasovnem rondoju brez ene same zarisane črte, ki jo obvladajo le Parižani, vam izkušnjo toplo priporočam.
Pot nas je vodila mimo Elizejskih poljan, Slavoloka zmage, katedrale Notre Dame, vse do Louvra in končne postaje Eifflovega stolpa, kjer smo za naše potnike organizirali še nepozaben piknik.

Piknik pod Eifflovim stolpom

Francozi so nad pikniki navdušeni. Če želite začutiti utrip mesta kot pravi Parižani, razgrnite odejo na eni od zelenic in uživajte ob opazovanju živahnega dogajanja pod Eifflovim stolpom.
Že ob kreiranju potovanja sem sklenila, da želim celi družini pričarati pristen francoski piknik. V lokalnih trgovinah sem izbrala najboljše bagete, domače francoske sire, sveže sadje in osvežujoč šampanjec, medtem pa so ostali člani družine občudovali Pariz iz najvišje razgledne točke Eiffla. Ko so se vrnili, je sledilo sproščeno druženje in igranje, ob tem pa smo ustvarili nepozabne spomine.

Naša družina je zavarovana s paketom NLB Vita Tujina - Multitrip, kar pomeni, da smo zavarovani za vsa potovanja v enem letu, pri čemer eno potovanje ne sme trajati več kot 60 dni. Najboljše zavarovanje za tujino lahko sklenete hitro in enostavno preko spleta.

Oglejte si tudi video posnetek iz potovanja Disneyland in Pariz

Kaj je lahko decembra bolj čarobno, kot doživeti veličasten ognjemet nad gradom Trnjulčice in praznično parado Disneyevih junakov? Si želite vse to doživeti tudi sami, potem hitro rezervirajte termin na Najlepša otroška potovanja.

Piše Bojana Ksela Rose, ustvarjalka Najlepših otroških potovanj

 

Nazaj