Za osebe, stare med 27 do 60 let, ki so vključene v obvezno zdravstveno zavarovanje

Plačilo premije je lahko mesečno ali letno

Izplačilo zavarovalne vsote v primeru novonastale hude bolezni

Zakaj NLB Vita Bolezni?

 • Zagotovi si vrhunsko zdravstveno oskrbo in rehabilitacijo.
 • Nadomesti izgubo prihodkov.
 • Poskrbi zase in za bližnje.

Zavarovalni paketi zdravstvenega zavarovanja

ZAVAROVALNA KRITJA IN ZAVAROVALNE VSOTE

Paket Rak

Paket 20

Kaj krije?
Rakava obolenja
20 hudih bolezni iz petih skupin, tudi raka
Zavarovalna doba?
10 let
10 - 25 let (poljubna izbira)
Zavarovalna vsota?
30.000 EUR
20.000 - 100.000 EUR (poljubna izbira)
Za koga?
Za osebe, ki niso kadilci in nimajo zgodovine rakavih obolenj.
Za osebe, ki si želijo zavarovanje za širši nabor hudih bolezni.
Če zboliš?
Zavarovalnica izplača zavarovalno vsoto, zavarovanje preneha.
Zavarovalno vsoto lahko prilagajaš in si zagotoviš toliko sredstev, kolikor oceniš, da jih potrebuješ, če hudo zboliš. Nameniš jih dodatnim ali izboljšanim metodam zdravljenja, okrevanju ali morebitnim potrebnim prilagoditvam doma.

Zakaj skleniti zavarovanje NLB Vita Bolezni?

Huda bolezen lahko prizadene kogar koli, ne glede na življenjski slog, spol, starost ali premoženjsko stanje. Če se to zgodi, posledica ni le boj z boleznijo. Soočiš se tudi s finančnimi izzivi. Iščeš dodatne možnosti za zdravljenje ali okrevanje, a so te pogosto plačljive. Znižajo se tvoji prihodki, včasih jih lahko tudi povsem izgubiš. Hkrati pa hočeš poskrbeti za bližnje, da ne bi bili dodatno prizadeti tudi oni. Zato je odgovorno, da se zavaruješ. 

Zavarovanje NLB Vita Bolezni je finančna zaščita, če te prizadene huda bolezen. Poskrbi, da si lahko zagotoviš najboljše možnosti za zdravljenje in pri tem odmisliš vsaj denarne skrbi.

Konkretni primeri

Zavarovanje je investicija v miren spanec. Spoznaj izkušnje naših zavarovancev:

Srčni infarkt

Robert je pri 40 letih utrpel srčni infarkt. Na račun zavarovanja NLB Vita Bolezni - Paket 20 za obdobje 15 let je prejel zavarovalno vsoto 50.000 EUR. Plačeval si je dodatne samoplačniške terapije med daljšo rehabilitacijo, zdaj redno vadi po posebnem programu v fitnesu. Ker se ne sme izposavljati prekomernemu stresu, je namenoma zamanjšal svoje delovne obveznosti in zato zasluži manj, a si razliko krije iz zavarovanja.

VečManj

Robert

Mesečna premija 24,81 €
Pojav novonastale bolezni 3 leta po sklenitvi zavarovanja
Skupna vplačila do pojava bolezni 893,16 € (36 vplačanih premij)
Izplačilo zavarovalne vsote 50.000 €
Status police ostala je aktivna za primer hude bolezni iz drugih 4 skupin, Robert pa je oproščen nadaljnjega plačevanja premije
Rak na dojki

Maji so pri 32 letih med rutinskim pregledom odkrili raka na dojki. Takoj se je odpravila na zdravljenje in nato na rehabilitacijo. Ker je imela sklenjeno zavarovanje NLB Vita Bolezni - Paket Rak, ji je zavarovalnica izplačala 30.000 EUR zavarovalne vsote. Maja je denar namenila za stroške dodatnih terapij in zdravil ter dodatne rehabilitacije. Nadomestila je izpad dela prihodkov (zaradi daljše bolniške odsotnosti), nekaj denarja pa je prihranila, če bo v prihodnje želela opravljati dodatne preventivne preglede pri strokovnjakih.

VečManj

Maja

Mesečna premija 6,35 €
Pojav novonastale bolezni 5 let po sklenitvi zavarovanja
Skupna vplačila do pojava bolezni 381 € (60 vplačanih premij)
Izplačilo zavarovalne vsote 30.000 €
Status police po izplačilu se je prekinila
NLB Vita Bolezni
Srčni infarkt
Rak na dojki

Skupine bolezni v Paketu 20

Bolezni so razdeljene v pet skupin:

 • srčni infarkt
 • obvod na koronarnih arterijah na odprtem srcu - bypass
 • operacija srčnih zaklopk na odprtem srcu
 • operacija aorte

 • možganska kap
 • Alzheimerjeva bolezen in druge organske demence
 • Parkinsonova bolezen
 • benigni možganski tumor
 • paraliza
 • multipla skleroza
 • izguba govora

 • končna ledvična odpoved
 • presaditev večjega organa
 • končna jetrna odpoved

 • huda poškodba glave
 • večje opekline
 • izgiba okončin
 • slepota
 • gluhost

Posebnost Paketa 20

Za bolezni iz vsake od petih skupin se ti lahko izplača 100 % vnaprej določene zavarovalne vsote tvojega zavarovanja. Če zboliš in prejmeš izplačilo, do izteka zavarovalne dobe premije ne plačuješ več, kljub temu pa tvoje zavarovanje velja še naprej. To pomeni, da bi lahko ista oseba zbolela za boleznimi iz vseh petih skupin in bila upravičena do izplačila 500 % zavarovalne vsote. Seveda si nihče ne želi zboleti ne enkrat ne večkrat, ti pa tak paket omogoči dodatno finančno varnost, če bi te prizadele različne bolezni.

Kako skleneš zavarovanje?

Videoklic

Za več informacij pokliči na brezplačno številko 080 87 98

Ali veš?

Povečuje se število obolelih
Povečuje se število obolelih

V Sloveniji se letno v bolnišnici za multiplo sklerozo zdravi okoli 2.000 oseb. Srčni infarkt pa doživi okoli 5.000 bolnikov letno.

NLB Vita Bolezni - Paket Rak
NLB Vita Bolezni - Paket Rak

Rak predstavlja 70 % sodobnih kritičnih bolezni, njegovo preživetlje pa se s časom izboljšuje.

NLB Vita Bolezni - Paket 20
NLB Vita Bolezni - Paket 20

Med nami živi že več kot 121.000 ljudi, ki so kadarkoli zboleli zaradi ene od rakavih bolezni.

Brez nepotrebnih finančnih skrbi
Brez nepotrebnih finančnih skrbi

Zavarovanje, ki nudi zaščito, če zboliš za eno ali več novonastalimi hudimi boleznimi. 

Kaj krije zdravstveno zavarovanje?

Pogosta vprašanja

Izbiraš lahko dvema paketoma. Oba ti nudita izplačilo nadomestila, ki ga lahko nameniš dodatnim ali izboljšanim metodam zdravljenja, okrevanju, morebitnim potrebnim prilagoditvam doma ali nadomestilu izpada finančnih prihodkov v času okrevanja.

Paket Rak krije rakava obolenja. Ima fiksno trajanje zavarovanja 10 let in zavarovalno vsoto 30.000 EUR. Zavarovanje ti po nastanku zavarovalnega primera preneha.

Paket 20 pa nudi kritje 20-ih hudih bolezni, izbiraš lahko poljubno trajanje zavarovanja med 10 in 25 let ter zavarovalno vsoto med 20.000 in 100.000 EUR.

Paket 20 nudi kritje 20-ih hudih bolezni, ki so razdeljene v pet skupin. Za bolezen iz vsake skupine se ti lahko izplača 100 % zavarovalne vsote tvojega zavarovanja. Če zboliš in prejmeš izplačilo zavarovalne vsote, do izteka trajanja zavarovanja premije ne plačuješ več, kljub temu pa tvoje zavarovanje velja še naprej. To pomeni, da bi lahko ista oseba zbolela za boleznimi iz vseh petih skupin in bila upravičena do izplačila 500 % zavarovalne vsote, torej vse do največ 500.000 EUR. Seveda si nihče ne želi zboleti ne enkrat ne večkrat, ti pa tak paket omogoči dodatno finančno varnost, če bi te prizadele različne bolezni.

V Paketu 20 lahko izbiraš poljubno zavarovalno vsoto med 20.000 in 100.000 EUR. Z bančnim svetovalcem lahko preveriš izračun priporočene zavarovalne vsote.

V Paketu Rak pa je zavarovalna vsota določena in sicer 30.000 EUR.

Trajanje zavarovanja lahko v Paketu 20 poljubno izbiraš med najmanj 10 in največ 25 let. V paketu Rak pa je trajanje vnaprej določeno na 10 let.

Čakalni rok ob sklenitvi pomeni, da zavarovalno kritje v tem obdobju še ni aktivno. Zavarovanje ima čakalni rok 90 dni. Pri Paketu 20, ki zagotavlja večkratno izplačilo zavarovalne vsote, velja po diagnozi posamezne hude bolezni tudi vmesni čakalni rok 90 dni, v katerem zavarovalno kritje zopet ne velja.

Čakalni rok pa ne velja če:

 • je huda bolezen nastala kot posledica nezgode (v tem primeru zavarovalno kritje velja od datuma začetka zavarovanja) ali
 • v primeru obnove zavarovanja istega zavarovanca z istim paketom v roku 90 dni od poteka veljavnosti starega zavarovanja.

Ne, zavarovanje je samostojno. To pomeni, da ga lahko skleneš, tudi če še nimaš drugih zavarovanj, kot je na primer življenjsko zavarovanje za primer smrti.

Sicer pa zavarovanje predstavlja odlično dopolnitev riziko življenjskemu zavarovanju NLB Vita Odgovorna in s tem višjo finančno varnost.

Prikaži večmanj
Potrebuješ posvet?

Nisi prepričan/-a, katero je najboljše zavarovanje zate? Za vsa vprašanja smo ti na voljo. 

Kontaktiraj nas