Ob načrtovanju oddiha v tujini ne pozabite na zavarovanje

PotovanjeAktivna leta

15. 06. 2021

Ob načrtovanju oddiha v tujini ne pozabite na zavarovanje

V času rahljanja protikoronskih ukrepov nas poletni žarki znova vabijo k odkrivanju sanjskih peščenih plaž in drugih privlačnih turističnih destinacij. Prav je, da tudi na potovanjih mislimo na svoje zdravje in morebitne nesreče. Vsak raziskovalni korak v novi državi je nepredvidljiv, zato je prav, da preventivno poskrbimo za nesrečne pripetljaje, ki se radi zgodijo tudi na tujem.

Nesreča nikoli ne počiva

Prav tako je ne morete predvideti. V primeru bolezni ali poškodbe v tujini pa si z zavarovanjem NLB Vita Tujina lahko ob pomoči 24-urne asistence zagotovite organizacijo in kritje stroškov nujne medicinske pomoči in prevozov.

S tovrstnim zavarovanjem omilite posledice nekaterih neprijetnih dogodkov

LOKACIJA: Firence

TEGOBA: zlom

Recimo, da ste na kratkem oddihu v Firencah. V trenutku neprevidnosti okorno stopite, padete in si zlomite roko ali nogo. V primeru zavarovanja NLB Vita Tujina vas ob podpori asistenčnega centra odpeljejo v najbližjo bolnišnico, vam slikajo poškodovano področje, pregledajo in namestijo opornico. Nato vas spustijo v domačo oskrbo. Z zavarovalno premijo v višini 18,52 EUR ste v tem primeru prihranili nekaj sto evrov, saj ste se izognili strošku prevoza, slikanja, pregleda v bolnišnici in zdravil v višini 655,29 EUR, ki ga je krila zavarovalna polica NLB Vita Tujina.

LOKACIJA: Kanarski otoki

TEGOBA: zlom

Morda se odpravite še na dopustovanje na Tenerife. Nenavadno vas zbode v predelu trebuha. Asistenca vas napoti v najbližjo bolnišnico, kjer vas zaradi možnosti vnetja slepiča obdržijo na opazovanju. Stroške pregleda na urgenci, enodnevne hospitalizacije, pregleda kirurga specialista, krvnih preiskav, slikanja in zdravil (1.958 EUR) bo poravnala življenjska zavarovalnica Vita.

LOKACIJA: Avstrija

TEGOBA: pljučnica

Znajdete se v sosednji Avstriji v gorah, kjer preživljate 8-dnevni dopust. Glede na letošnje vremenske razmere, kljub vaši dobri telesni pripravljenosti, staknete pljučnico. V tem primeru vas bo zavarovalna asistenca napotila v bližnjo bolnišnico, kjer bo sledila dvo-dnevna hospitalizacija ter nato domača oskrba v Sloveniji. Osemdnevno zavarovanje NLB Vita Tujina, ki vas je stalo zgolj 12,23 EUR, vam bo pokrilo stroške zdravljenja v višini 610 EUR.

Zakaj izbrati NLB Vita Tujina?

Pri zavarovalnici Vita je sklenitev zavarovanja za tujino hitra in enostavna. Zavarovanje lahko sklenete tudi, ko ste že v tujini, pri čemer pa morajo do pričetka veljavnosti zavarovanja miniti vsaj štirje dnevi.

  • NLB Vita Tujina ob izbiri paketa L krije tudi stroške nujne zdravstvene oskrbe v primeru akutnega poslabšanja kroničnih bolezni.
  • Izbira Multitrip zavarovanja omogoča neomejeno število potovanj za področje celega sveta (razen države stalnega in začasnega bivališča), pri čemer posamezno potovanje lahko traja do 60 dni.
  • Zdravljenje v tujini lahko poteka v javnih ali zasebnih zdravstvenih ustanovah.

NLB Vita Tujina zagotavlja kritje tudi v primeru obolelosti za covid-19 ter odrejene samoizolacije ali karantene do 31. 12. 2023. Kriti so stroški nujne zdravstvene oskrbe in prevoza obolelega, stroški testiranja na covid-19 zaradi nadaljnje zdravniške obravnave, stroški bivanja zaradi odrejene samoizolacije v primeru potrjene okužbe ali odrejene karantene v primeru stika z okuženo osebo ter stroški organizacije vrnitve zavarovanca v domovino, če je zaradi odrejene samoizolacije ali karantene nameravani datum vrnitve preložen.

V primeru nesrečnega pripetljaja morate vedeti

Pred odhodom na potovanje v tujino nikakor ne pozabite na zavarovanje. V primeru morebitne nezgode ali bolezni se lahko nemudoma oziroma najkasneje v 48 urah obrnete na asistenčni center zavarovalnice Vita, na številki +386 59 69 22 00, ki bo poskrbel za organizacijo in kritje stroškov vaše oskrbe.

Skleni na spletu in brezskrbno odpotuj!

Nazaj