Tudi ko mene več ne bo, ostajam del prihodnosti

Zrela leta

22. 11. 2018

Tudi ko mene več ne bo, ostajam del prihodnosti

Pri skorajda štiridesetih se vsake toliko časa ujamem, da pomislim, kakšen bo moj konec. S koliko otroki, vnuki bom obdana? S koliko snahami bom spletla posebno vez, koliko dosežkov, koliko vzponov in padcev se bo še zvrstilo in koliko prijateljev bo takrat še ob meni? Bo spomin na prvo ljubezen pri osemdesetih še tako živ, kot je danes? Bo vonj parfuma še vedno obudil bolečino iz najstniških let? Kako bo doživeti osemdeseti božič in kako bo takrat dišala moja najljubša kava? Jo bom pila sama? Bo on še tu?

Vem, da bo telo ostarelo, da bodo kot diamant na prstanu sijaj izgubile tudi oči, a enako močno čutim tudi to, da bo duša ostala mlada in da se ji bo mudilo naprej. Po novo izkušnjo, po novo doživetje. In kdo bi ji lahko zameril? Ob teh mislih žalost in strah izzvenita. Občutim samo hvaležnost. Hvaležnost, da sem dobila priložnost, da sem tu, da živim, da kreiram življenje, da čutim in se učim. Da znam odpuščati, da rečem ja, ko mislim ne in da sem dobila uvid v najvišjo življenjsko resnico. Da so ljudje okoli nas ogledalo, da bi spoznali svoje napake, da so otroci naši učitelji, partnerji naši ljubimci, ki se z razlogom spremenijo v sovražnike, in da so se življenjske preizkušnje, tudi tiste najtežje, zgodile z razlogom, da nekaj prepoznamo ter odidemo bogatejši, modrejši, zrelejši.

Svojemu komaj triletnemu sinu zato vsako jutro na uho zašepetam: »Bodi vesel in nasmejan. Če boš vesel, boš tudi zdrav!« V upanju, da bo mamino najvrednejšo dediščino nekoč prenesel tudi na svoje otroke. Kot jo lahko tudi vi. Da ste hvaležni za vsako prepreko, ki vas je naredila močnejše. Da na življenjski poti namesto žalosti, bolečine in zamer še naprej izbirate mir ter razumevanje.

Za vami bo tako ostalo nekaj veliko večjega in bolj dragocenega kot le spomin. Ostali bodo pozitivni vzorci obnašanja. V vaših otrocih, partnerjih, prijateljih, znancih. Ostala bo pozitivna energija, ki je neuničljiva in ima čudežno moč spreminjanja sveta na bolje.

Nenavadno, ampak slišati je ... navdihujoče. Slišati je kot začetek. In tudi je.

Zakaj izbrati NLB Vita Senior?
Z življenjskim zavarovanjem NLB Vita Senior po svoji smrti svojim najbližjim prihranimo skrbi in zagotovimo denar za pogrebne stroške.

Zakaj skleniti tudi nezgodno zavarovanje?
Z nezgodnim zavarovanjem poskrbite tudi za vašo finančno varnost v primeru invalidnosti. Stroški prilagoditve stanovanja so zelo visoki, mesečna premija za seniorje v starosti do 64 let pa le 4,47 evra.

Kdo lahko sklene NLB Vita Senior?
Zavarovanje lahko sklenete, če ste stari od 55 do 80 let.
Zavarovanje pa lahko sklenejo tudi otroci, ki želijo poskrbeti za pogrebne stroške staršev.

Kdo lahko koristi NLB Vita Senior?
Med bližnjimi izberite osebo, ki bo ob vaši smrti prejela izplačilo zavarovalne vsote in tako poskrbela za plačilo pogrebnih stroškov.

Kdaj svojci dobijo izplačilo?
Svojcem se denar izplača najkasneje v 48 urah po tem, ko posredujejo popolno dokumentacijo za prijavo smrti.

Novo! Pogrebna asistenca
Na telefonski številki 080 18 84 lahko svojci dobijo vse informacije, ki jih potrebujejo za ureditev pogreba.

Kdaj se prične zavarovanje?
Zavarovanje začne teči že naslednji dan po sklenitvi in plačilu prve premije.

Brez zdravstvenega vprašalnika
Ob sklenitvi vam ni potrebno izpolniti zdravstvenega vprašalnika ali opraviti zdravniškega pregleda.

Zavarovanje po meri!
Glede na svojo starost ob sklenitvi zavarovanja lahko izberete višino zavarovalne vsote, ki vam najbolj ustreza. Če ste stari 55 let in izberete 2.000 evrov zavarovalne vsote, boste za zavarovanje mesečno plačevali 9,87 evra.

Kje lahko sklenem NLB Vita Senior?
NLB Vita Senior lahko sklenete v vseh NLB Poslovalnicah. Sklenejo ga lahko tudi stranke, ki imajo račun odprt v kateri koli drugi banki.

Več informacij o zavarovanju NLB Vita Senior lahko dobite v vseh NLB poslovalnicah, na 080 87 98 ali na www.nlbvita.si

Nazaj