Z zavarovalnico Vita brezskrbno na potovanje

PotovanjeAktivna leta

16. 04. 2024

Z zavarovalnico Vita brezskrbno na potovanje

Iskanje zdravniške pomoči v tujini je stresno. Bolje, da ne omenjamo stroškov zdravljenja v tujini, ki so lahko astronomsko visoki, zato je pomembno imeti dobro zdravstveno zavarovanje. Zdravstveno zavarovanje NLB Vita Tujina ne nudi zgolj kritje stroškov zdravljenja, ampak s pomočjo asistenčnega centra prevzame celotno organizacijo zdravljenja.

Če na potovanju potrebujete zdravniško pomoč ali oskrbo, preprosto pokličete asistenčni center, kjer vam izkušeni operaterji v najkrajšem možnem času organizirajo vse potrebno za vaše okrevanje.

Skleniti individualno ali družinsko zavarovanje?

Če potujete sami, je najbolje, da sklenete individualno zavarovanje za tujino, ki velja povsod po svetu. Družinsko zavarovanje sklenite v primeru, da potujete s svojim partnerjem ali z družino. Ob izbiri družinskega zavarovanja v enem koraku zavarujete vse družinske člane. Pri tem lahko potujete skupaj ali ločeno, vsak družinski član pa je zavarovan do celotne višine zavarovalne vsote izbranega paketa.

Pogosto potujete? Izberite celoletno zavarovanje Multitrip

Če ne potujete pogosto vam svetujemo sklenitev dnevnega zavarovanja za poljubno število dni. Dobro pa je vedeti, da je lahko že pri dveh potovanjih v enem letu celoletno zavarovanje ugodnejše od sklenitve vsakokratnega zavarovanja. V primeru treh ali več potovanj na leto pa pogosto sploh ni smiselno izbrati karkoli drugega kot celoletno zavarovanje Multitrip, ki velja za neomejeno število potovanj v tujini, pri čemer posamezno potovanje ne sme preseči več kot 60 dni.

Je ob sklenitvi zavarovanja za tujino NLB Vita Tujina smiselno skleniti tudi nezgodno zavarovanje?

Z zavarovanjem NLB Vita Tujina ste zavarovani povsod po svetu za primer nezgode in bolezni. Ob nastanku zavarovalnega primera preprosto pokličite naš asistenčni center, ki je dosegljiv 24/7 in sporočite naslednje podatke:

  • vaš ime, priimek, datum rojstva in naslov prebivališča,
  • kraj in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi,
  • kratek opis problema, ki ga imate, in naravo pomoči, ki jo potrebujete,
  • informacijo o dolžini oz. trajanju potovanja ter informacijo, ali se nahajate v državi stalnega oz. začasnega prebivališča.

Zavarovanje za tujino zagotavlja organizacijo in krije stroške zdravljenja ter vrnitve v domovino, a posledice poškodbe lahko občutimo tudi po vrnitvi domov, zato je pred odhodom v tujino vedno smiselno poskrbeti tudi za nezgodno zavarovanje. Z nezgodnim zavarovanjem NLB Vita Nezgoda si v primeru nezgode, doma ali v tujini, zagotovite finančno pomoč, ki vam omogoča lažje okrevanje po poškodbi ali izvedbo dodatnega zdravljenja, olajša finančno breme pri preureditvi domačega okolja po nezgodi ali pa dodatno finančno varnost najbližjih v primeru najhujšega.

Izbirate lahko med različnimi paketi, ki vključujejo kritja za: nezgodno smrt, trajno invalidnost, drugo zdravniško mnenje, nezgodno rento, nadomestila za zlom kosti in poškodbe, fizioterapije, bolnišnični dan in zdraviliško zdravljenje. Preverite pakete.

Zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini NLB Vita Tujina vam ponuja naslednje prednosti:
  • Velja povsod po svetu. Zavarujete se lahko za poljubno število dni ali pa sklenete celoletno Multitrip zavarovanje.
  • Zavarujete lahko posamezno osebo ali pa izberete ugodno družinsko zavarovanje za vse člane družine, pri čemer je ravno tako vsak posamezen družinski član zavarovan za celotno zavarovalno vsoto.
  • Z enotnim doplačilom za šport se lahko zavarujete za večino najbolj popularnih rekreativnih in profesionalnih športov.
  • Izbirate lahko med paketi Izletnik, Popotnik ali Raziskovalec, ki se med seboj razlikujejo po višini zavarovalne vsote in kritjih (Izletnik krije stroške do višine 35.000 evrov, Popotnik do 60.000 evrov, Raziskovalec pa do 120.000 evrov).
  • Z izbiro paketa Raziskovalec ste zavarovani tudi za akutno poslabšanje kroničnih bolezni srca, sladkorne bolezni, astme in ledvičnih kamnov.
  • Zdravljenje v tujini lahko poteka v javnih ali zasebnih zdravstvenih ustanovah.

Sklenete ga lahko preprosto prek spleta ali v katerikoli NLB Poslovalnici, kjer so vam na voljo prijazni komercialisti. Vaše potovanje se tako lahko začne. Želimo vam srečno pot, brez bolezni in nezgod!

 

Nazaj